Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Prijava kućne pomoćnice

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno Prijava kućne pomoćnice

E ovako, trebala bi prijavit kucnu pomocnicu, al sam fizicka osoba, to sam se danas raspitala i mogu...samo moram ispunit neki obrazac. Zena u mirovinskom mi je rekla koja dva obraca da kupim, znaci prijava mene fizicke osobe kao poslodavca i prijavu za radnika, i to predam u mirovinsko.
    Sad mene zanima dali meni kucna pomocnica ima pravo na zdravstveno, jer mi ova na mirovinsko nije rekla da se moram javit na hzzo.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo, tu sve piše
    http://knjigovodstveni-servis.actari...ne_u_kucanstvu

Link je iz 2014.

Naravno da ima pravo na zdravstveno osiguranje, ima pravo na bolovanje, na porođajni dopust, na sve. Ona s tobom potpisuje ugovor o radu i ima sva prava kao bilo koji radnik.
    Samo, pazi da to bude ili izgleda stvarno, jer ste podložni kontroli. Znači, nije uputno zaposliti nekoga kao kućnu pomoćnicu i nakon mjesec dana da ova ide na čuvanje trudnoće, npr.

Treba napraviti i listu plaće i svaki mjesec uplaćivati mirovinsko i zdravstveno na prijavljenu plaću (minimalac naravno).

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

To sam procitala nego me buni jer se tu navodi da moram i popunit obrazac za hzzo...a ova mi u mirovinskom nije nistae rekla....jos sam ju tri puta pitala dali je to sve.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zato sta je to sve za mirovinsko, ali ti svejedno moras otic u zdravstveno i prijavit je (iako to sad sve ide preko mirovinskog).
    i da, moras predat za nju joppd obrazac za placu, uplatit mirovinsko, zdravstveno i druge doprinose...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Možda su se umrežili Ne znam, lani se moralo i na zdravstveno, bar tu, u Rijeci.

I da li treba angažirati knjigovodstveni servis da napravi obrazac za plaću?
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 25.02.2016. at 17:53

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

umrezili se jesu ali moras odnit tiskanicu ako nemas aplikaciju e-zdravstveno a sigurno nemas jer ti to kao fizickoj osobi ne triba.
    ako ces znat sama obracunat ne tribas ali taj obrazac bi trebala elektronicki poslat u poreznu upravu pa mislim da ce ti ipak trebati pomoc knjigovodstvenog servisa.
    ako ce ta kucna pomocnica biti duze u tebe prijavljena mozda da razmislis da uzmes finin certifikat pa onda sama mozes slati obrasce.
    e da, pitaj u fini da li oni nude uslugu slanja joppd obrasca(znam da salju pdv i pdv s obrasce za gradjane iznajmljivace)!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Prijavu za e građane dobiješ besplatno u Fini, a to onda uključuje sve , zdravstveno, mirovinsko.....

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da, ali u e-gradjanin ne mozes prijavljivati mirovinsko i zdravstveno druge osobe

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •