Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: kazna na granici

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno kazna na granici

Pri prelasku granice mojoj mami su među lijekovima(bio je tu i lijek za štitnu,za kičmu i šta ja znam) pronađen i lijek Lekotam 1,5mg,koji ona pije povremeno po potrebi već duže vrijeme.Imala je 14 tableta(1 tablu(12 tableta)+2 tablete).Kažnjena je novčanom kaznom u iznosu od 1000 kn,koju ona odbija platiti.Medicinsku dokumentaciju nije imala kod sebe(ona nema pojma ništa o lijekovima,šta ona zna šta koji lijek sadrži).Ima je kući u Bosni.Dobila je uplatnice,prekršajni nalog i potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.Nije platila jer će priložiti medicinsku dokumentaciju.
    Oni su njoj objasnili da će meni stići na adresu nešto,neka pošta(nejasno mi šta i kakva pošta),dala je punomoć meni(na granici) da ja mogu tu poštu preuzeti.Nna prekršajnom nalogu stoji da se možemo žaliti,rok 8 dana.
    Pitanja su:
    Zar ona nema pravo prenositi lijek za lične potrebe?Pa nije prenosila 30 kutija,nego samo 1 tablu i još dvije tablete,valjda je sigurno da se od te količine ne može dobiti ništa droge(objašnjenje da se te tablete mogu koristiti u svrhu dobijanja droge,ukratko).Jesu li je imali pravo kazniti zbog 14 tableta?
    Da li da se žalimo i kome?Da li da čekamo tu poštu(tako su njoj rekli,da čeka),ali zašto da čeka kad već imamo nalog?Mogu li se žaliti na nalog?Priložimo medicinsku dokumentaciju,da se nalog odbaci?Ili moramo u stvari čekati tužbu,jer kaznu nećemo platiti?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vjerovatno uz medicinsku dokumetaciju se treba žaliti,

taj lijek je ona izvezla iz kuće, pa vratila? tj. bilo joj je u torbi

gdi si ti kući? i na kojoj granici je to bilo?

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Inače, kroz Dvor prolazi puno šverca lijekova..vjerojatno je zato tamo i tako rigorozna kontrola..

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da,bio joj je u torbi među ostalim lijekovim.Prelazila je na granici u Dvoru.Živi u Bosni,a ja u Hrvatskoj.Sad je zezam da je diler droga,a ona baba od skoro 70 godina.10 godina prelazi granicu i nikad joj nisu pravili problem zbog lijekova.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Žao mi je kaj su ti kaznili mamu. Mislim da je to užasno, užasno bezobrazno s njihove strane.

No, činjenica je da ti mama mora imati potvrdu nadležnog dr. i da ju oni smiju tražiti.

Ja za svoje lijekove uvijek nosim potvrdu, samo jednom su me tražili i to kod putovanja avionom. Ali baš zato jer mi se neda natezati s njima i jer ja bez svojih lijekova ne smijem ostatu, ju nosim.

Ja bi se na vašem mjestu svakako žalila uz priloženu med. dokumentaciju. Gotovo sam sigurna da će ju uvažiti.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dobila sam savjet da se žalimo na nalog odmah,da ne postane pravomoćan.
    Mislim,kazna zbog 14 tableta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidim da se ne smije baš svaki dan, ali ne bitno za temu

na koji način ona to dobiva, možda ima otvoren račun u ljekarni, kao kod nas lijekovi koji se dižu svako mjesec ili dva, tri pa se ne ide k doktoru, nego dok se ne potroši ono kaj je doktor pripisal.

svakak skopirajte sve nalaze , napose papire gdi se navodi da se lijek mora/smije upotrebljavati i žalite se

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

napose ako to mora na dnevnoj bazi piti

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Stigla nam je medicinska dokumentacija,recept,sve,ali faksom.Ne ni pije ona to na dnevnoj bazi,pije po potrebi.To je neka vrsta lijeka za smirenje,pije ga zbog štitne.Naravno,taj lijek ide na recept u ljekarni,nikako drugačije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a žaliti se trebate tu ili tamo?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •