Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: Mama koja to ne zaslužuje...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Mama koja to ne zaslužuje...

Još uvijek sam pod dojmom onog što sam jučer vidjela.
    Naime, čekam MM ispred Konzuma u autu. Žena dolazi sa malim, ima oko 2 god. koji plače. Ona se dere na njega da prestane, ponavljajući nekoliko puta "prestani plakati", "ostavit ću te u autu". Ne znam zašto je dijete plakalo, nije ni bitno.
    Uzela ga je iz kolica (konzum kolica) i stavila u auto u stolicu i otišla. Mislila sam da je išla vratiti kolica, ali kad je nije bilo duže vrijeme shvatila sam da je otišla u shoping.
    UŽAS.... Ne mogu to shvatiti... jedna majka....
    Došlo mi je da uzmem malog u zagrljaj. Onaj tužni pogled za mamom.......

Ne znam kako je priroda dopustila da netko kao ta žena može postati majka, dok neki koji bi uživali u roditeljstvu to nemogu?

Ne znam što napraviti....

Neka se možda prepozna u toj priči, ne znam dali čita ovaj forum.... ali željela bih da zna da ljudi osuđuju njene postupke (nisam samo ja očevidac).

anchie76 editirala registarske tablice auta

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja bih nazvala policiju!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ok, zena je pukla, pogrijesila, ali malo je pretjerano prozivati prirodu koja joj je omogucila majcinstvo...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ne samo da je okrutno i bezosjećajno, već i užasno opasno i neodgovorno.
    Čime bi se opravdala u svojim očima da se malom nešto dogodilo? Plakao je?????

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bi isto odmah nazvala policiju.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prestrasno.
    Al ja bi isla za njom i rekla bi joj "Oprostite gospodjo, al cini mi se da ste zabotravili nesto u automobilu. Jel da zovem CZSS ili cete se prosetat do svog auta i pokupit dijete?"

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    Prestrasno.
    Al ja bi isla za njom i rekla bi joj "Oprostite gospodjo, al cini mi se da ste zabotravili nesto u automobilu. Jel da zovem CZSS ili cete se prosetat do svog auta i pokupit dijete?"
    Upravo tako,najlakše se zgražati,ponekad treba nešto i poduzeti

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

To je kao onaj tip kojeg sam vidla prosli tjedan na Salati, ostavio je dijete od 9-10 mjeseci SAMO da spava u zatvorenom autu na suncu i temperaturi od 28 stupnjeva dok je on bio bogznagdje.
    Kad se vratio, na moje Vi niste normalni, on kaze Pa sta mu moze biti za pola sata!

Stvarno ima svakakvih. Iduci put zovi policiju, to cu ja napravit.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nisam htijela ulaziti sa njom u sukob, jer sam polazila od sebe. Da mi netko, iz ne znam kojeg razloga dođe soliti pamet o odgoju mojeg djeteta poslala bih ga u onu stvar i da gleda svoja posla.
    Nisam baš tip osobe da bi za nešto glasno reagirala, mada priznajem, koji put i treba.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pretužno :sad:

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako ju nije strah ostaviti samo dijete u autu :shock: ?!?! Ja kad potrpam klince u auto i skužim da sam nešto zaboravila, ili zamolim susjeda od povjerenja da mi pazi na njih dok se zaletim do stana po to ili, ako takvog nema, izvadim klince iz auta i s njima odem po to. Koliko god da me muka hvata od vađenja iz sjedalica i ponovnog stavljanja u iste, ne bih ih mogla ostaviti same ni na tri minute JER SE UŽASNO BOJIM DA IH NIKAD VIŠE NE BIH VIDJELA!!! Bojim se da kad bih se vratila ne bih više zatekla ni auto ni njih, a onda se mogu baciti s prvog mosta ili pod prvi tramvaj (ne pretjerujem, mislim da ne bih mogla živjeti sa spoznajom da sam ostala bez djece radi vlastite lijenosti i gluposti). Da, jesam, paranoična sam.... i neka sam!
    Ovakav postupak ne da je moralno za svaku osudu, nego mislim da bi se i u zakonu moglo naći kakvu stavku po kojoj se može kazniti.
    Osobno ne znam kako bih reagirala, ja sam dosta povučena osoba i izbjegavam sukobe bilo kakve vrste, ali ovo... Ako ništa drugo, mislim da bih stajala u blizini tog auta dok se mama ne bi vratila, i pazila da to siroto dijete netko ne ukrade, meni moja savjest ne bi dozvolila da mirno odem i da dalje ne razmišljam hoće li to dijete ikada više vidjeti svoju mamu (kakva god da je, bolje mu je s njom nego da dopadne šaka trgovcima organima - ovo je opet moja paranoja).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto ne volim soljenje pameti. Ali, ovo je protuzakonito i direktno ugrozava zivot djeteta.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Osobno ne znam kako bih reagirala, ja sam dosta povučena osoba i izbjegavam sukobe bilo kakve vrste, ali ovo... Ako ništa drugo, mislim da bih stajala u blizini tog auta dok se mama ne bi vratila, i pazila da to siroto dijete netko ne ukrade, meni moja savjest ne bi dozvolila da mirno odem i da dalje ne razmišljam hoće li to dijete ikada više vidjeti svoju mamu (kakva god da je, bolje mu je s njom nego da dopadne šaka trgovcima organima - ovo je opet moja paranoja).
    Vjeruj mi, nisam ni ja otišla dok je nisam vidjela da se vrača

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    Prestrasno.
    Definitivno bi to bio najpametniji potez...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A koliko dugo je mama ostavila dijete u autu? I kak je dijete reagiralo?

Ovo ne pitam da bi je opravdala, nego iz znatizelje.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se reakcije djeteta tiče - ako dijete plače i grca svi će pomisliti da gdje mu je ta mama i kako ga je mogla ostaviti samog. Ali ako je dijete mirno i zabavljeno nekom igračkom, je li onda u redu ostaviti ga samog? Jesam li ja stvarno jedna od rijetkih koje misle da je to dijete REALNO BILO u opasnosti?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ostavila ga je samog 15-tak minuta. Netko će reći: samo, ali mislim da je sam čin strašan. Dovoljno da je ostao sam (meni je 15 minuta u toj situaciji vječnost).
    Sjedio je sa dudom u ustima koju mu je ugurala nakon što ga je stavila u auto. On je jadan sjedio sa suzama u očima, gledao za mamom, i dudao.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I opet ja sa svojom paranojom: koliko treba profi lopovu da provali u auto i odveze ga? Pa za 15 minuta ukrade pol parkirališta!
    I mislite li da će lopova odvratiti od namjere to što je u autu dijete - možda hoće, ali što ako neće?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Žalosno je to što će ta "mama" to isto ponoviti. Ona ne shvaća šta se može desiti, dok joj se ne desi (ustvari djetetu - što je još gore), a onda je već kasno.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ma audrey, još je lopov koliko-toliko fiktivna solucija, ali ožiljci na tom malom srcu koje je moralo proživjeti tu situaciju su stvarni, a još stvarnije je da sam se ja našla u kristininoj situaciji, završila bi u zatvoru jer bi tu odvratnu ženu jednim kung fu potezom udavila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi ju ne ostavljamo u autu ama bas nikad. Isto iz straha da joj se nesto ne dogodi. A i vjerujem da bi ona u 15 minuta, da je ostavljena u autu sama, dehidrirala od placa.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Kristina30 prvotno napisa
    Sjedio je sa dudom u ustima koju mu je ugurala nakon što ga je stavila u auto. On je jadan sjedio sa suzama u očima, gledao za mamom, i dudao.

i sad da ne popizdiš..

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

užas, srce mi puca
    (kada pročitam ovakvo nešto, odem do Vida i izljubim ga do ludila)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Audrey, mene pere ista paranoja od krađe auta s djetetom unutra, jedino što ja ne razmišljam o kradljivcima organa, nego se sjetim jednog slučaja iz amerike od prije desetak godina kad je lopov ukrao auto na benzinskoj dok je mama išla platiti i onda išao izbacivati dijete u vožnji, dijete se zapetljalo u pojas i auto ga je vukao po cesti do smrti

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi svoje ostavljamo same u autu jedino kao nagradu, naravno da stojimo na pola metra i gledamo, a stariji klinac (mlađi eventualno samo sjedi na suvozačkom) pali i gasi svjetla i mijenja stanice na radiju. Ključ je naravno kod nas, to se radi isključivo na sasvim ravnom parkiralištu (iako zna da ne smije dirati ručnu).
    Ja inače dobivam fraze kad MM stavi djecu u auto i onda ode 3 metra dalje u kontejner baciti neko smeće koje je našao u autu .

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: Mama koja to ne zaslužuje...

[quote="Kristina30"]
    Neka se možda prepozna u toj priči, ne znam dali čita ovaj forum.... /quote]

mislim da dotična ne čita ovaj forum... tu se govori o brizi, njezi djeteta ljubavi i odgoju a njezin odnos prema svom djetetu je sve samo ne to

Datum pristupanja
    May 2004

Citiraj india prvotno napisa
    mislim da dotična ne čita ovaj forum... tu se govori o brizi, njezi djeteta ljubavi i odgoju a njezin odnos prema svom djetetu je sve samo ne to
    Možda imaš pravo. Šta ona zna šta je to briga o djetetu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jako, jako tužno. Ma ne mogu to ni zamisliti. Ostaviti dijete samo u autu. Ni tol'ko da platim benzin kad natankam auto. Koma.
    Jadno malo srčeko!!!! Kak je tek njemu?
    I ja se uvijek kad vidim takve roditelje pitam kak priroda dopušta takvim ljudima da imaju djecu?!
    Imam susjede koji su podjednako takvi. Djeca su im najveći teret u životu. Majka je kućanica i djeca idu u vrtić (OK to ne osuđujem), ali svaki, baš svaki, svaki dan. I po najvećoj zimi i kiši i snijegu i po najvećoj pržini (kad je većina dječice ipak doma, jer se iskombiniraju godišnji odmori, bake, dede i slično). I moraju tamo odraditi svojih 8-9 sati baš svaki, svaki dan, čak i kad su malo bolesni. A kad se zalomi da se neki praznik spoji s vikendom obično poslije čujem komentar da su jedva izdržali s njima doma ta 3-4 dana i da jedva čeka da ih torpedira u vrtić. Meni je to tak tužno.
    Da ne velim kak mi je susjed dok je Bartol bio mali i nije se volio voziti u kolicima, pa smo ga nanašali i šetali, objašnjavao kak su njegovi uvijek voljeli spavati u kolicima, naročito na moru - stavi klinca u kolica, on se dere i onda na šetnju po grbavom terenu, npr. kroz borovu šumicu, dere se i dalje, ali za sat vremena slatko zaspi. I kaj da mu čovjek onda veli!? Pa naravno da siroče zaspi kad se umori od tolikog silnog plača. A kak mu ga samo nije bilo žao?

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ovo je za svaku osudu

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

anchie76 obrisala registarske tablice auta

Kristina, je li to bilo u Rijeci, pitam zbog tablica?
    E baš ću pratiti od sad pa ako je ugledam.....
    Ja sam znala parkirati ispred našeg lokalnog dućana, doslovno 2 metra od pulta i opet izvaditi Leu van skupa sa autosjedalicom (kad smo koristili onu malu) jer me bilo strah da se ne zaleti neki auto, da ne popusti ručna i sto drugih paranoja a ova glupača......uh!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Da, u Rijeci, Konzum u Osječkoj.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Audrey, mene pere ista paranoja od krađe auta s djetetom unutra, jedino što ja ne razmišljam o kradljivcima organa, nego se sjetim jednog slučaja iz amerike od prije desetak godina kad je lopov ukrao auto na benzinskoj dok je mama išla platiti i onda išao izbacivati dijete u vožnji, dijete se zapetljalo u pojas i auto ga je vukao po cesti do smrti

ovo nisam trebala pročitati

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prestrašno, kako je to opasno samo.

jednom sam gledala u onoj emisiji 911, kako je mama "skočila" u kuću odnjeti kanarinca a klinci, njih troje, ostali u autu na njihovom dvorištu, svi vezani u autosjedalice.
    žena se vraća dvije minute kasnije a klinci u autu gore!!!

ne sjećam se kako se auto zapalio, no najmljadji je najviše nastradao jer ga nisu mogli izvuči odmah.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi nekidan stali ispred trgovine, MM otišao unutra a ja ostala sa Markom u autu. Pogledam van, a pored nas dvoje klinaca oko 3 do 6 godina, bez sjedalica i bez pojaseva u autu sa upaljenim motorom :shock: . Gledam okolo možda mama ili tata stoje vani, ali nigdje nikoga! Nakon par min. oboje izlaze iz trgovine a ja buljim u njih ko blesava. Ta žena me pogledala (vjerovatno misli šta bleji ova luda), ne vjerujem da misli da je napravila nešto loše, sumnjam da im je to prvi put.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mali se u autu igrao sa upaljačem,a mislim da je bebica iz te priče završila sa teškim opekotinama(mislim na spas 911)

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

On je jadan sjedio sa suzama u očima, gledao za mamom, i dudao.
    Po ovome bih rekla da joj sigurno nije prvi put da ga tako ostavi.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

[quote="Sanja"]
    On je jadan sjedio sa suzama u očima, gledao za mamom, i dudao.
    Pretužno

I ja ću sada pratiti tablice! Ma ne mogu vjerovati! Ništa ne opravdava takvo ponašanje,apsolutno ništa!

Ja Luku u vrtiću ne pustim samog bez da ga svaku minutu pogledam(ako nešto radim).

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

strasno. ali, najgore od svega je sto je ovo nad cime se mi zgrazamo normalno za ogroman broj ljudi iz moje okoline. svud unaokolo srecem ljude koji idu za svojom decom i doslovce im trpaju u usta cips i kolu, urlaju na bebe u kolicima, pa ih tu i tamo i udare da ucute(!), tuku svoju decu do iznemoglosti, izbacuju ih pred vrata zgrade za kaznu, pustaju trogodisnjake same na ulicu bez nadzora... ne bih ni da se prisecam.
    jednoj takvoj osobi sam pokusala da skrenem paznju na neodgovarajuce ponasanje i od tada mi vise ni zdravo ne kaze na ulici. takvi roditelji jednostavno nisu svesni da su losi prema detetu, ponasaju se po naucenom obrascu bez grize savesti.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma ovo je prestrašno - ali nažalost toga ima previše.

Jednom smo se vozili, a ispred nas u autu tata i dvoje djece. NAjednom je on stao na stranu na ugibalište, a mi smo taman stali na semaforu pored njih. Tip je izašao iz auta i iza počeo vikat na mlađeg sina (oba su bila dečkića), par puta ga je i ošamario i onda ga vrlo grubo posjeo i vezao s pojasem (vjeroajtno se mali odvezao). Maleni je plakao, a stariji sin je samo mirno i ukočeno sjedio i gledao pred sebe - očito je i on već masu puta dobio svoje.

I sad se ti usprotivi takvom divljaku. Žalosno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Brata i mene tata je ostavio u autu nekakvih pola sata, bar je on tako tvrdio, za moj rođendan, bili smo mali klinci, meni je bilo mislim 6 godina, bratu 3, držala sam tortu i plakala, i braco isto, zaključao nas je i otišao prijateljima na tko zna kojem katu u zgradi, to mi se tako urezalo u sjećanje, i sad sam žalosna kad se toga sjetim, nismo znali što napraviti, braci nisam mogla ostaviti tortu jer je bio premali,pa tatu otići tražiti a minute su nam izgledale kao godine..Meni se zbilja činilo kao da ga nema najmanje sat vremena..I onda nas je još zašpotao da zakaj plačemo kad se vratio..Mama je strašno vikala na njega kad je čula..Nikad nebih poželjela tako nemarnog oca svojoj djeci..

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

za sve takve "roditelje"
    jadna ta dječica; ovo su mi teški crnjaci; nemrem to čitati

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja san zasuzila na ovo

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ovo su tako česte pojave u roditeljskom ponašanju.
    Ja znam za jedan slučaj od prije 30-ak godina, kad je dječak (4-5 god.) ostavljen sam u autu dok je spavao. Kad se probudio u nepoznatoj ulici u predvečerje izašao je van i lutao dok nije došao do jedne tvornice, tamo ga je čuvar vidio i pozvao miliciju. Oni su ga odvezli kući majci koja se prenerazila kad je čula što se dogodilo. A tata? Tata nije osim za zapisnik nikako odgovarao.
    Inače, svratio je do kumova nešto ostaviti, ali kako je baš bilo SP u nogometu, zagledao se i zaboravio...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[quote="luce2006"]
    Nema šanse da joj ne bi rekla par pedagoških natuknica, pa dobila komentar nazad ili ne! Siroto malo sunce!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Čitam i plačem i ne mogu vjerovati! Siroče malo, koje će to ožiljke ostaviti na njemu
    A kad se za 20 godina pobuni protiv nje i svega što mu je radila dok je bio mali (na žalost, i z iskustva znam da takvi "incidenti" nikad nisu izolirani, već se ponavljaju u tisuću varijanti), stara će se čudom čuditi gdje je pogriješila i zašto je njen voljeni sinčić odbacuje

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ali to je stvarno i jako opasno. Meni se F. npr. sam može otkopčati iz autosjedalice. Ne mogu ni zamisliti šta bi se moglo desiti da ga ostavim duže od 2 sekunde bez nadzora samoga u autu.

Sjetila sam se i jedne emisije s TV-a kako je otac ostavio malu bebu u autu(mislim da je isto zaboravio na nju) i da je bilo užasno vruće. Nakon nekog vremena netko od prolaznika ju je našao mrvtu.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

da, to je bilo u oprah showu i taj je otac tamo to ispričao

kao, mama je svako jutro razvozila djecu u jaslice, vrtić, al je jedno jutro, neoplanirano, to trebao obaviti tata

prvo je, čini mi se, starijeg dečka ostavio, al je manjeg zaboravio, pa se je samo sparkirao i otišao u ured; a malenog ostavio u autu

sjetio se na njega tek par sati kasnije ili mu je čak kolega rekao da mu je dijete u autu

bebač je umro od vrućine, našli su ga skroz plavog...ma užas jedan

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E da Andrea, to je to. Strava. Ma ne mogu shvatiti ljude koji bez imalo razmišljanja, totalo bezbrižno ostavljaju klince u autu, jer kao "pa šta bi im se moglo desiti?" A ovo s ovim malim siročetom ostavljenim u Rijeci je pretužno.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

da, al taj tata je potpuno ZABORAVIO da ima ima dijete u autu :shock:

jer ih on nikada nije vozio u jutro, već njegova žena i tip se jednostavno sparkirao i otišao u ured, uopće mu nije bilo u mozgu da nije dijete ostavio u jaslicama ili gdje je već trebao; skroz je zaboravio :shock:

znam da se u emisiji nešto govorilo o tome da li ga treba suditi za ubojstvo iz nehaja ili tako nešto

mislim da je, onda, sudski proces bio u tijeku

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •