-
Varičele
Luka je dobio varičele
maloprije smo ih skuđili i iskreno jako smo sretni radi toga
drago mi je što ih je dobio sada kad je mali lakše se prebole...
e sad...vječna dilema:
-mazati ili ne
-kupati tj. tuširati ili ne
-izvoditi vani (ne na sunce) ili ne
za sada temperature nema...
Tino ih je imao milijardu po sebi
on ih je dobio točnona dan trećeg rođendana...to smo jako bezbolno prošli, mazali smo tri dana, kupali se u hipermanganu nismo ali smo se uredno tuširali svaka dva dana jer je bio 1.7. i stravične vrućine...
-
nemoj mazati, eventualno lavandinim uljem.
tusiraj normalno, al nemoj ga voditi van, osim sto je zarazan, mislim da ce mu oziljci biti jace izrazeni ako ih dohvaati sunce.
-
Mi smo sad u fazi krastica nakon 10 dana. Sve je prošlo ok bez temperature. Osim svraba. Mazali smo s tekućim puderom koji je ipak malo pomogao i kupali u hipermanganu. Pedijatrica nam je rekla ne među ljude i na sunce oko 10 do 12 dana od izbijanja.
-
zapravo kad razmislim, nemojte na sunce, sto znaci da ipak mozete van.
-
Evo mi smo ih se upravo rjesili (danas dva tjedna).Ipak jos nisu sve nestale.
Treci dan je bilo najgore: 40 temperatura, malaksalost, a onda jos par dana niza temperatura. Bilo ih je svugdje, cak na kapku i jeziku,a najgore u pelenama i na tabanima. Samo smo ispirali hipermanganom.
Jako vazno: Hipermangan je potrebno prvo dobro otopiti u casi ( i to samo mrvicu "na vrh noza"), pa tek onda uliti u kadicu, da ne bi ostale "krpice" koje sprze kozu.
Od dr. smo dobili savjet NE vani, ali ne zbog zaraze i sunca, vec da se organizam zastiti od dodatnih infekcija jer imunitet jako oslabi.
Treba biti jako oprezan jer se rjetko moze iskomplicirati na plucima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma