A s druge strane, i mandarina ima više vrsta, kao i ostalog voća. Neke su slađe, neke manje. Tako da i to ima utjecaj
Probala sam te razne iz okolice Zg, od njih 5 jedna mi bude bas slasna. Tako da sam odustala. Dolje je jednostavno više sunca, vlage, bolji uvjeti da voce bude sladje.
Ne shvaćam zaš Boso naručuje zelenu leću iz Kanade. Shvatila bih Italija, Poljska, mada je Hrvatska potpuno sposobna proizvoditi leću, ali s drugog kraja svijeta?
gdje bi bilo domaće leće a da nije superskupo, il bar neka obližnja zemlja uvoza, onako da se u rinfuzi uzme? obožavamo ovu mahunarku, popečke variva...
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 16.12.2024. at 22:06
Evo moj omiljeni Boso sada ima leću u rinfuzi.Kao da su čitali forum.
I stavili su neki krumpir iz cipra, sorta spunta, iznenadila sam se kakve su to gromade. Nešto neviđeno. Pa se pitam je li do sorte ili ga obilno zagnoje dušičnim gnojivima.
kolko je ta leća kod tvog Slavonca?
imaš u Lidlu isto ima povećih krumpira one od Zavičaja, a ima i manjih
Gdje bi bilo dobrih prženih slanih sjemenki bundeve? Da nije ono svaka druga koju zagrizem plijesna? Neki provjeren brend. Ovo iz lidla koma.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 11.03.2025. at 15:04
Kod jedne kumice gore na sredini Dolca su najbolje.
Ima i Međimurka iznad Bureka odmah na ćošku prvi red klupa, dolazi subotom, ponekad u tjednu
Neki sam dan bila šokirana cijenom kukuruznog brašna na placu. Znam da ne moze cijena biti kao u ducanu, ali na placu nije ni PDV uključen. Dakle 1 kg kosta 4 eura! To mi je toliko visoka cijena da ju niti ne razmatram. Da je bilo 3, mislila bih - skupo, al dobro domace je, mozda ima smisla i razmislila o kupovini. 4 je takav iznos da ni sekunde ne razmisljam, nego mi je nevjerojatno da ista zena prodaje domacu kobasicu po istoj cijeni kao 1 kg brasna. Kruh iz kalupa na istom standu kosta 2 eura. Po tome ispada da ni malo ne cijene pecenje kruha. Čudno mi je totalno. Al eto ima izbor pa se ne mora kupiti to brasno.
S druge strane u ducanu je brasno znacajno jeftinije od kruha.