Ja uvijek idem u hotele, pa znam sto dobivam.
Ja ne volim hotele, uvijek idemo u apartmane. Treba mi kuhinja.
Ja na ljetovanju nikako ne volim hotele, al po Europi preko godine oh yeesposebno hotelski doručak.
Ljeti nema šanse da bi mogla bit stalno odjevena i ići u propisano vrijeme na obroke, više sam divlji opušteni tip, uvijek u kupaćem od jutra do mraka.
Peterlin,ne znam jel baš Beti ide na ova klasična obiteljska ljetovanja kod nas po Jadranu o čemu tu sad naglabamo jer živi na moru. Bilobi neobično da ide cijela familiy u hotel na 2tj negdje na moru ili možda ne bi.
Mislim da Beti odsjeda po hotelima kad putuje po Europi. Nek me ispravi.
Da, ne idem na ljetovanja, kuća mi je na moru. Ali, odemo na par dana i po našoj zemlji i okolo i apsolutno želim odmor od kuhanja kad sam na odmoru. Polupansion u hotelu je zakon![]()
Na moru sam. U prirodi sa šatorom. Jedan dućan, odlicno opremljen, cijene prihvatljive i jedan osrednji restoran, cjenovno ocekivan. Ako hoces nesto vise, sjedni u auto i vozi minimalno 45 minuta. Onda mozes i na koncerte i u muzeje. Ovdje kod nas hodaju jeleni i košute, jucer sam vidjela košutu i tele, vidjela sam jedne godine malu divlju svinju kad sam isla u ducan (pozurila sam da ne bi i mama odnekud izvirila). Mirisno. More predivno. Sladoled ne jedemo. Osrednja animacija za djecu. Silom prilika smo morali voziti i tih 45 min (inace uglavnom ne palimo do kraja godisnjeg auto kad parkiramo). Ne uzivam u mjesnim guzvama, iako je guzva daleko ispod uobicajene. I kod nas također. Ne znam kako li su opet i ove godine izracunali veci broj gostiju. Negdje drugdje su valjda, ovdje u okolici sigurno nisu. Bit ce u Dalmaciji i Istri. Uglavnom sretna sam ovdje. I dolazim s pokojom iznimkom vec 20 godina.
Bila sam prije 2 tjedna u Opatiji i Voloskom. Dozivjela da nemas u Voloskom kamo s rucnikom, more prljavo. Iznajmili apartman, predivna terasa, preljubazan vlasnik, krasna setnica. To je neki drugi tip ljetovanja, ima super događanja tamo. Mislim da barem mi domaci otprilike znamo sto cemo dobiti i pošto idemo.
Krenuli smo Brač, Hvar, Vis, Dugi otok, Dubrovnik, eto nama ne lezi taj djir. Srecom ima izbora.
Sto se ljubaznosti tice, ovdje je sad rekla bih i prenaglasena. Tako nekako zamisljam uslugu na Filipinima. Osmjeh od uha do uha, jasan pozdrav, je li sve u redu... Taj (pre)siroki osmjeh mi je novost i ovdje. Uglavnom sretna sam ovdje.
Opatija- divna za šetnju, ali ne sad. Na jesen i proljeće.
Sad je užas od gužve. More prljavo i nema šanse da se tu kupam. Parkinga ni za lijek.
Očekivano skupo kao i drugdje.
Kostrena- odlična plaža za pse, ali isto u 6. I 9. Mjesecu. Parking skup kao i drugdje.
Crikvenica- isto kao i Kostrena.
Istra- Rovinj- konstantna gužva, parkinga ni za lijek, užasno skupo, ali to je klasika za Rovinj. Lani u 9. mjesecu je bila tolika gužva da se nije moglo šetati rivom, ni pronaći mjesto u restoranu.
Villa kod Ližnjana odlična. Sve jako čisto. Bazen isto. Razočaralo me što je suđe bilo iz Ikee. Oni najjeftiniji tanjuri koji odmah popucaju u perilici i otkrhnu se. Ja nisam bogata, ali sam davno odustala od tih tanjura. Nehigijenski su sa tim pukotinama. Također smatram velikim nedostatkom što nije bilo komarnika na prozorima. Sve ostalo je bilo odlično.
Cijena 5500 kn/dan za četverosobnu villu. Nas je bilo 6, a komotno mogu 4 para ili dva para s djecom.
Hotele ne volim.
Volim slobodu, a ne da moram točno po rasporedu trčati na jelo. Bezveze.
Volim kuhati ili jesti vani. Sve po dogovoru i željama.
Ne volim više ni gužvu, ni hrpu vrištave djece po plažama i restoranima.
Ostarila sam.
Zato idem na ljetni godišnji krajem 8. I nadam se miru.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bili smo u lipnju na punom pansionu u Falkensteineru. Zgodno je s malim djetetom i uzivali smo. Mali je kao alisa u zemlji cudesa za dorucke i vecere. Bili su busevi austrijanaca pa je bila i obilna ppnuda za obroke. Meni ne pasu te obilne vecere. A cesto kako smo ranoranioci moramo cekati dorucak.
Jelena,
I meni se čini da je ipak manje turista ove godine nego prošle.
Idilično mi zvuči to vaše trenutno.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 27.07.2023. at 09:49
Kod nas u kampu ima nešto manje gostiju, onako oko 80% popunjenosti mislim. Ove godine su dosta poskupili ulaz na plažu za vanjske pa nije gužva na plaži kao prije jer su gotovo isključivo gosti kampa. Meni to paše. Dosta su uložili u infrastrukturu, pojačali animaciju za klince (iako meni to ne treba više, prestari su), omogućili besplatne sportske terene za goste što mi je ok (i koristimo). Naravno i poskupili su ove godine jedno 25%...
MI ljetujemo već godinama u jednom malom mjestu na Makarskoj rivijeri. 4h vožnje do tamo. IMamo sobu s klimom i pogledom na more. Polupansion po osobi 30eura, klince nam dok su bili manji računao 15eura. Najmanje dijete free.
Bez brige i pameti oko kuhanja. Plaže su pune kao i prijašnjih godina, ali mi imamo "svoj" hlad ispod borova (dođemo na plažu oko 9h) i zauzmemo mjesto. Tu smo cijeli dan. Blzu je restoran u koji odemo 2x u 10 dana koliko smo na moru. Kupimo peciva, voćem jogurte, kekse i nosimo frižider na plažu. More čisto, super za mlađu a i stariju djecu, šljunčana plaža. 2 kafića uz plažu, sladoled, fritule, palačinke pa tko što voli...
Blizu je i veći grad u koji odemo 2,3x na slaodled, lunapark i sl. Ne pada mi napamet dok god domaćini mogu kuhati negdje drugdje ljetovati...
Mašnice, pa to je isto topZvuči odlično!
Samo što mi ne idemo nikad na istu plažu zaredom #crviuguzici hahaha
Mi na kraju često jedemo i vani, al to košta više naravno.
A opet neću stalno ni kuhat,a ni jest vani 3 i po - 4 tjedna na moru. #dugosmo namoru
Posljednje uređivanje od Lili75 : 27.07.2023. at 15:40
Različiti smo.
Ja baš volim kuhati i sretna sam kad na odmoru imam vremena posvetiti se tome.
I volim čitati jer to ne stignem dok radim.
Ja se ustanem oko 6:00, skuham si kavu i prelijem u bocu, uzmem pse i odem s njima na plažu.
Mir, tišina, nigdje nikoga, sunce polako izlazi iz pidžame. Predivno.
Sjedim na obali i pijuckam kavu, a psi se igraju oko mene. Jednom- dvaput otplivamo i u 9:00 idemo doma.
Često ide i kći s nama. Njena prijateljica tada spava jer voli duže spavati.
Onda složim doručak i zatim kuham ručak.
Na plažu idemo opet oko 17:00 sati.
Rijetko večeramo i to najčešće vani.
Nekad i ručamo vani ako smo na kakvom izletu.
Često doma i roštiljamo. Ribu. Domaću.
Jako puno hodamo. Dnevno po cca 30000 koraka pa i više.
Auto sparkiramo kad doputujemo i ne diramo ga iako su nam plaže dosta daleko od kuće.
Na plažu osim vode ne nosimo nikakvu hranu jer nema potrebe.
Ako tko želi kupimo voćnu salatu, kavu, koktel…izbor je odličan. Cijene ne gledam. Previše radim i kroz godinu ušparam da se mogu opustiti na odmoru.
I tak…meni je to idealni odmor.
zvuci bas dobro
jedino
30000 koraka je cca 24 kilometra dnevno?
jesi sigurna u broj
I ja sam na moru. I kuham svaki dan. I popijem kavu i kolač i voće, stigle lubenice iz doline Neretve. I tako cijelu godinu![]()
I ja jako volim kuhati, to mi uopće nije neka tlaka od koje se želim odmoriti. A i ponuda bezglutenskih i bezmliječnih jela u restoranima i hotelima se svuda svodi na jedno te isto, ako uopće i postoji, pa onda radije kuham sama.
Doduše ja gledam i cijene. Baš budem sretna sama sa sobom kad prođem jeftinije hahaha. Idemo za par dana u CG, uhvatila sam na Bookingu neki deal, 50 eura dnevno nam je apartman. Pogled na more, terasa, a do plaže par minuta. Odličan je na slikama, ali opekla sam se pa ću vidjeti za par dana kakav je realno.
30000 koraka, majko mila. Svaka čast. Ja sam prije ove trudnoće kad imam vremena znala po 10000 i umarala se, dovela se u formu bez problema. Da sam po 30 mogla sam smršavit u tjedan danasad na cca 3000 više ne mogu, a baš sam mislila da sam u dobroj formi u ovoj trudnoći.
![]()
ma to je pet sati hoda, samo hoda, bez pauza, svaki dan, i to mi je potpuno nevjerojatno
da je i tjedno, to je za svaku pohvalu
A jesam.
Do plaže imamo cca 3 km u jednom smijeru pa puta 4 i već smo na pola cifre.
Stvarno puno hodamo i planinarimo, a Brač je takav da ima puno staza
Inače dok radim imam prosječno 18000 koraka svaki dan.
Ali ok za mene, nego i psi to prehodaju. Jedan ima 10 g i energije za trojicu.
pola cifre je jos 12 km, dva i nesto sata hodanja svaki dan
ja plesem pet puta tjedno po dva sata, vikendom jos skoro tri, pa nisam blizu tim brojkama, zato su mi nevjerojatne
ali dobro, kako god ti kazes
Ne znam koliko sati hodanja ali meni isto neki dan piše 17.700 koraka 12.8km. Znači 30.000 je nešto preko 20km (tocno koliko ovisi o duljini koraka).
Inače mi je 2500 koraka oko 20min hoda.
Ja ne znam što je čudno.
Kad sam doma i ne idem nikud iz stana van, imam cca 10 000 koraka dnevno.
Samo po doma.
Kad radim sam već napisala kako to izgleda kao i na odmoru.
Imam apple watch koji ne skidam s ruke i on tako izmjeri.
Ovo “ preračunavanje” mi je kao ono kad mi je jedna forumašica tvrdila koja je dnevna potrošnja kcal i da 1200 kcal nije gladovanje, a ja skurim 3000 kcal+
Nismo isti i nije problem ni napraviti 30 000 koraka, ni potrošiti 3000 kcal mojim načinom života jer se volim kretati i krećem se.
Ja sam stalno u pokretu. TV nisam uključila mjesecima. Svaki slobodni trenutak sam u prirodi.
Evo sutra planiramo sa psima na Sljeme pa ću ti navečer napisati koliko smo prehodali.
Ili još bolje, odi s nama.
Nemamo svi iste satove. Moj Mi band je jako škrt na koracima, ako sam samo po doma ne dodijeli mi ni 1000 koraka a stalno sam u nekom pokretu, sigurno ne ležim cijeli dan na kauču. Računa samo ako mašem rukom, a doma uglavnom nešto u toj ruci nodim, pridržavam... Možda bi se i ja bolje osjećala da nabavim taj apple watch. Ovako mi je top topova bilo dvadesetak tisuća koraka dnevno.
Ja kad kosim ne upiše niti jedan korak jer ne našem rukom, a imam cca 800m2 za pokositi. A nekad mi izbaci korake koji su mi malo nerealni. No ne obazirem se na svakodnevne korake.
Evo me odlazim iz Komiže, cijene sasvim ok, usluga tamo gdje smo mi bile odlična.
Apple watch koristi akcelerometar, senzor pulsa i GPS da bi bilježio kretanje pa nije nužno mahanje s rukom.
Tanči,
Moj profi Garmin forerunner za trčanje sa svim navedenim performansama svejedno zna obračunat korake ako nešto radim u mjestu i mlatim rukom.
S druge strane ako se krećem, prikazat će ih zbog gps-a bez obzira jel mašem rukama (npr.zimi hodanje s rukama u džepovima jakne). Nije to baš tako jako precizno, ali ni ne mora biti. Bitno da čovjek ima neku okvirnu brojku. Mislim da nisam nikad nosila sat cijeli dan od budjenja, baš bi mogla probat, ali ako imam trening taj dan onda to remeti realan broj koraka hodanja.
Riri, nemoguće da si napravila tako malo koraka u cijelo popodne i veče.Mijenjaj sat ako su ti bitni koraci.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 29.07.2023. at 09:15
Moj sat isto ne očekuje mahanje rukom. Samsung.
Kad sam kosila na viksi znala sam imat vrlo dobar rezultat, preko 20.000 koraka (poveće nam je dvorište/vocnjak)
Dok recimo sin ima neki jeftini Mi i taj broji korake dok mase rukom makar sjedio na mjestu![]()
Ma nisu Lili, briga me za korake iskreno.![]()
A i gle, znači ako škrtari da se zapravo uvijek moram potruditi više da dođem do ciljanog broja, nije to loše.![]()
Ljeto je, opusteni smo, ali broj koraka i ko ima koji sat ne pripadaju ovoj temi.
![]()
Greencajg je zatvoren na Kvatriću. Šteta. Covid ih je valjda zdrmao jer su nakon tog bili dućan ko i svi ostali - na pakiranje u plastiku.
Ima već neko vrijeme...
https://plavakamenica.hr/2023/01/15/...ko-prezivjeti/
Nakon kaj sam se šokirala cijenom žižula od 10 eura za kilu, danas me šokoirala cijena domaćeg grožđa 4 eura za kilu.
Mi doma jedemo baš puno voća al zbog ovih cijena zadnjih mjesecei jedemo samo ono iz dućana i to koje je na akciji. A to dućansko baš i ne volim (osim naranči zimi)
Ovo dućansko ne uzimam više. Taman danas nešto žvačem jabuke iz spara. Nit okusa nit mirisa. Bolje tri okej jabuke nego tri kile ovog. Brr
Završit će s ništa jer nema šanse da grožđe platim 4 eura. Prošle jeseni je bilo 12-15 kn/kg.
Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 26.09.2023. at 12:07
Ova godina je takva - voća domaćeg nema baš puno (kod mene na gruntu nema uopće - smrzlo je u periodu cvatnje, pa su nam omanule trešnje, višnje, šljive, vinogradarske breskve i jabuke; bilo je nešto ribizla, malina i kupina, ali drugo - nula bodova i kod nas i kod svih susjeda). Grožđa tehnološkog još nešto ima, ali nije sjajno. Oni koji imaju voća, sad ga prodaju ko suho zlato. Katastrofa... Mi smo isto na dućanskom jer nemamo izbora (breskve, nektarine). Teško mi pada jer znam za bolje. Kupila sam svojevremeno marelice za džem na Hreliću, a mm je u subotu kupio šljive bistrice na placu Utrina, mislim da ih je isto platio kao i ovo grožđe koje spominješ. Uzeo je samo kilu jer ih obožavamo. Žižule je "previdio" iz istog razloga, preskupe su. Suhe smokve na Hreliću su bile 7 eur/kg prošle nedjelje, a mm ih je na Utrini platio 10 eur/kg, ali to je suho voće koje se neće pokvariti. Za svježe mi je to preskupo.
Ovog ljeta najeli smo se lubenica jer su se u kvartovskoj voćarni prodavale po 80 centa za kilu (ljudi ih sami uzgajaju u okolici Zagreba). Bilo je i dinja, ali nisam zapamtila cijenu.
Zaboravih - dud crni je isto imao samo nekoliko plodova. Taj je rodio ok, ali kako nije bilo drugog voća, ptice su ga pozobale, ufff...
Ima nešto lješnjaka i moram mužu reći da ih sad pokupimo, jer to je kao da skupljamo lovu direktno sa zemlje. Orasi su pišljivi i bilo ih je malo, taman za jednu turu orehovca. Šumskih jagoda je isto bilo vrlo malo, možda za 2 kolača (sveukupno 3 šake) a prošle godine sam džem radila koliko ih je bilo. Nadam se da će iduća godina biti bolja, jer kakve su cijene - jedina šansa da jedemo kvalitetno je naš vlastiti voćnjak.
Možda ne bi škodilo napraviti i vrt, ne znam...
Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.09.2023. at 12:22
Sreećom sam se na moru najela bijelih murvi i smokava.
Jutros na Dolcu sam vidjela mali+u hrpicu bisrica (inače ih nema) i cijena je 2 eura/kg
Suludo je skupo voce. Realno, ranije je voce kod nas bilo povoljno. Druge su cijene hrane bile uskladjenije sa zapadnim zemljama poput AT ili DE. Voce i povrce nam je bilo jeftinije. Sad je valjda isto. Samo se plaće onih koji ne zive od iznajmljivanja apartmana nisu uskladile s cijenama.
Cijene voca i povrca su strasne. Od prosle godine sve je poskupilo 100% ili vise.
Ono sto prodaju u trgovinam na akcijama rijetko je jestivo.
Posljednje uređivanje od sirius : 26.09.2023. at 19:56
Da, taman se poveseliš, onda shvatiš da su to bačeni novci na nešto što je trebalo odavno u kompost.
Na placu ima onih preprodavača koji daju popust ako kupiš 2-3 kg nekog voća. Obično je akcija 2-3 kg za euro ili 2, ovisi o čemu se radi. Neke stvari su im stvarno odlične a neke budu katastrofa. Pokušavam kod njih kupiti ono čemu je baš sezona, pa prodaju jer neće izdržati do sutra a ne ono čemu je već prošla sezona pa prodaju jer više nema okus, trulo je iznutra i sl. Mislim da čak i iskreno kažu od kuda je voće, često bude iz Makedonije, ali ponekad bude i Hrvatsko.
Ne sjecam se da sam vidjela voce ispod 2 eura/kg. Gdje se to za 1 euro moze kupiti voce?
Nedavno sam kupila mrkvu na akciji u Lidlu.
Trebala mi mrkva, kupovala sam tamo mrkvu ( one okuse zavicaja)...mislim, to je mrkva, nije da kupujem papaju.
Spremila ju u hladnjak u plasticnu kutiju , sa ubrusom na dnu.
Ono- idealno. Nakon tjedan dana otvorim kutiju i ubrus, a ono svaka ima trulez na sebi. Svaka. To mi se nikad nije dogodilo. Da ne pricam da vidam robu koja po velicini jedva da bi bila za preradu. Jabuke velicine oraha u ljusci, crveni luk velicine -pikule. O trulezu i slicnim ljepotama da i ne pricam.
Ovo isto se meni dogodilo s mrkvom iz Spara i to ne zagrebačkog. Baš sam se iznenadila, bacila sve. Mislila aam sa je možda bila slučajno smrznuta. Ne znam... Smeće iz bogtepitaj koje zemlje...