Pokazuje rezultate 1 do 50 od 838

Tema: svi bi jeli zdravo i fino, ali bi dali za domaća jaja kunu, a za domaće mlijeko 4..

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ne bih rekla da je skluplje
    ako se uzima direktno od proizvođača
    mlijeko plaćam 6 kn
    pa ni u dućanu nema ispod 6 osim kad su akcije...
    ...
    Mlijeko u dućanu košta ispod 4,5kn (jučer sam platila 4,40), s plaćenom cijenom proizvodnje, veterinarskom kontrolom, UHT obradom, higijenski ispravnim pakiranjem, transportom, trgovačkom i proizvođačkom maržom i naravno plaćenim porezom. Ovo od 6kn litra u boci od jamnice od svega toga u troškovima ima...? Proizvođač doduše uzme dio mm iz mlijeka (ovo je 2,8%) ali sam zato jučer kupila u tom istom dućanu za ispod 18kn 500g putra. Kod kumice bi to došlo...?

Svatko bira što će kupiti, i to mi je ok, ali tvrditi da u dućanu isto košta jednostavno nije točno.ž

PS - rok trajanja je 07/16 tako da nije da je zbog toga ta cijena
    Posljednje uređivanje od sillyme : 11.03.2016. at 10:04

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Mlijeko u dućanu košta ispod 4,5kn (jučer sam platila 4,40), s plaćenom cijenom proizvodnje, veterinarskom kontrolom, UHT obradom, higijenski ispravnim pakiranjem, transportom, trgovačkom i proizvođačkom maržom i naravno plaćenim porezom.
    ti znaš da piješ mlijeko mlijeko - to u tetrapaku - baš i nema okus pravog mlijeka. Kolika je otkupna cijen pravog mlijeka - 2,5 kn? ili tak nekak. Ot te litre mlijeka (onog od krave) u mljekarama naprave svašta - mene baš zanima što mi točno pijemo u tom kontroliranom mlijeku u tetrapaku , i zašto on o ima skroz drugačiji okus i miris od mlijeka krave,. ne znam, nisam stručnjak, pišem laički i ono što je meni logično . Mislim ak gledam mlijeko krave i mlijeko iz dućana

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    ti znaš da piješ mlijeko mlijeko - to u tetrapaku - baš i nema okus pravog mlijeka. Kolika je otkupna cijen pravog mlijeka - 2,5 kn? ili tak nekak. Ot te litre mlijeka (onog od krave) u mljekarama naprave svašta - mene baš zanima što mi točno pijemo u tom kontroliranom mlijeku u tetrapaku , i zašto on o ima skroz drugačiji okus i miris od mlijeka krave,. ne znam, nisam stručnjak, pišem laički i ono što je meni logično . Mislim ak gledam mlijeko krave i mlijeko iz dućana
    A ti znaš da se meni od mirisa "pravog" mlijeka diže želudac na povraćanje? Da mi smrdi? Da ako imam jednu životnu traumu što se prehrane tiče da je to miris i okus prokuhanog mlijeka, koje su me tjerali piti u vrtiću i školi, i od kojeg sam povraćala.
    A koje trajno mlijeko nema.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 11.03.2016. at 10:32

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Mlijeko u dućanu košta ispod 4,5kn (jučer sam platila 4,40), s plaćenom cijenom proizvodnje, veterinarskom kontrolom, UHT obradom, higijenski ispravnim pakiranjem, transportom, trgovačkom i proizvođačkom maržom i naravno plaćenim porezom.
    dobila si i puno više u tom mlijeku od ovoga što nabrajaš: antibiotike i hormone.

Kažem, meni nije do toga koliki je trošak proizvodnje (jer će veliki proizvođači uvijek imati manji trošak), nego mi je do kvalitete proizvoda i tu sam spremna platiti više. I treba platiti više.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj bella77 prvotno napisa Vidi poruku
    dobila si i puno više u tom mlijeku od ovoga što nabrajaš: antibiotike i hormone.

Kažem, meni nije do toga koliki je trošak proizvodnje (jer će veliki proizvođači uvijek imati manji trošak), nego mi je do kvalitete proizvoda i tu sam spremna platiti više. I treba platiti više.
    Da li sam dobila antibiotike ili ne bar načelno brine veterinarska inspekcija. Kod mene. Kod tebe - ne znam, a sumnjam da i ti znaš. A hormone sam sigurno dobila jer jedem životinjski proizvod koji je po prirodi pun hormona.
    Osvrnula sam se primarno na neistinitu izjavu da mlijeko i u dućanu košta isto. Jer ne košta.
    Ostalo je naravno individualna odluka svake osobe koju temelji na preferencijama i izvorima informacija kojima vjeruje ili ne vjeruje (ja konkretno ne vjerujem da su senzacionalistički američki dokumentarci 100% istiniti kad se radi o proizvodnji tu kod nas)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •