Mislim da bi trebala biti drugačija cijena ako se uzima na selu, tj kod uzgajivača na dvorištu (jeftinije) i ako uzgajivač vozi do grada. U gradu gradske cijene, a na selu - seoske. Ja na selu plaćam 1 kn jaje, ima jedna susjeda što prodaje po 1,50 kn, kupim i od nje, ako druge nemaju. Ali svi u selu komentiraju da kako može tako skupo prodavati. Meni je ok. Zimi kupujem kod Veronike po 2 kn. I to mi je OK. Nikad nisam kupovala na placu od kumica. Ne vjerujem im.

Piceke isto tako kupujem na selu, 25 kn/kg. Mislim da je to skuplje nego u gradu i po dućanima, iako dobijem piceke u komadu, ja ih trančiram. Uzimam minimalno po 10 komada i u škrinju. Kupujem još dosta toga, jariće, kozliće, povrće koje sama ne stignem uzgojiti. I sve po većim cijenama nego u dućanima. Ali ja znam od koga i što kupujem. Nikad nisam dovodila u pitanje cijenu koji čovjek stavi za svoj proizvod, niti komentirala. To je cijena. Ako neću, ne moram kupiti.

Razumijem da ljudi nemaju novaca, ali svatko može istrančirati pile. Drugi problem je što seljak nije poslovni čovjek, a da je, rekao bi: do 5 piceka cijena je ova, iznad 5 je ova, trančiranje 10 kn. Pa da vidiš kako bi se svi skupili i kupili odjednom od mame ptičice i sami sebi trančirali. Svi sretni. A ovo s vraćanjem jaja je bezobrazno. Jel plati duplo ako je dupli žumanjak?