Pokazuje rezultate 1 do 50 od 90

Tema: Svekrva kojoj ne vjerujem

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ives000 prvotno napisa Vidi poruku
    I zbilja mi nije jasno zašto prestaje piti tablete, (prestaje ih piti vjerojatno dok joj je dobro i dok joj bolest ne preuzme razum) ako zna da bez njih maltretira sve oko sebe i da bolest ne drži pod kontrolom???
    Bez tableta je opasna i za sebe ali i za svoju okolinu. Ja da sam na vašem mjestu, ne bih joj dala puno izbora ili tablete ili bolničko liječenje.
    Nadam se da ćete pronaći neko dobro riješenje.
    Na žalost, nisu stvari tako jednostavne, psihičke bolesnike se ne može prisilno liječiti, nije zdrava osoba ukućan ta koja joj daje izbor i postavlja ultimatume, niti je bolničko liječenje uvijek pomoć (to je baš kad izmakne kontroli). Manipuliranje, nepijenje tableta - to su neki "klasici" brojnih psihičkih bolesti, manične depresije sigurno, i većina ih žele piti tablete u fazi depresije, ali ne i u fazi manije jer se tad zapravo konačno osjećaju dobro. Tako da, postavljačice topica, ništa to nemoj shvaćati osobno - niti manipuliranje, niti napade, niti nepijenje tableta - na žalost, to su "klasici". Za tu bolest isto specifično - religiozne faze, faze jakog trošenja, faze ulaska raznih ljudi u kuću. Moje intimno pitanje je zapravo koliko psihički bolesnik zadrži svog nekog karaktera, a koliko dobije od manične depresije jer se puno njih ponaša slično u bolesti, sve ovisi koliko je jako izražena, nije svaki bolesnik isti, ali imaju dosta toga sličnog.

Sretno... samo nemaj dileme oko toga da je to osobno, da si ti to skrivila (svojim ponašanjem, timingom trudnoće, "lepetom krila" itd.), da je ona to nečim skrivila. Nije neka pomoć... ali je neki početak odgovora na tvoje dileme možda. Budi spremna očekivati neočekivano...
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.03.2016. at 16:32

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •