Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
A ja imam miješane osjećaje prema tim rečenicama jer mi ukazuju na ogromnu razliku svih dijagnoza, jer nije sve isto, unatoč raznim psihičkim poremećajima i njihovoj težini, a ovdje se radi o maničnoj depresiji i baš o njoj. Npr., rečenica samouvida koju je kazala lavko, po mom laičkom osjećaju, gotovo je nemoguća za izreći osobi koja boluje od manične depresije, ona nema takav uvid u svoju bolest i takvu odvojenost od nje, čini mi se. Npr., po tome kako lavko priča o sebi.... ja laički zaključujem da je njena psihička bolest, premda je i to dijagnoza, bitno lakša. Znači, ne možemo diskutirati na način "ne bi o dijagnozama" jer o dijagnozama ovisi gotovo sve.

Moj je zaključak da ne možemo sve svesti na isto, da dobra volja ne rješava sve i da razne psihičke bolesti imaju svoju različitu realnost u smislu različitih prognoza.

Sada kada sam većinu napisala,napisat ću i to . Dijagnoza joj je bila F 25 shizoafektvni poremečaji (sva 3 tipa) i atipične psihoze (F29 ).
U pitanju su bile vrlo teške i složene dijagnoze. I danas mora na kontrole, ali jednom u 6mj. i ona se osjeća super.
Dovoljno vam govori to što više nije na nikakvim lijekovima. Na prve znakove tjeskobe, ide kod svoje bioenergičarke, i sve drži pod kontrolom.
Naučila je živjeti u našem svijetu i ne mogu vam opisati sreću koji svi osjećamo radi nje. Užasno mi je žao kada vidim
s čim se ljudi sve bore, i suosjećam sa svima. Želim vam puno snage, i najvažnije strpljenja. Bog zna koliko je baš tog potrebno u tim teškim situacijama.