-
Kakvu terapiju i zbog čega?
-
Bitno je i da uz psihicke bolesti cesto ide i poremecaj licnosti koji je stvar izbora, a ne kemije u mozgu.
Za nauciti postaviti zdrave granice, preporucam https://www.psychopathfree.com/
-
A postavljačici teme preporučam razgovor s svekrvinim doktorom,psihijatrom
-
Moja svekrva ima shizofreniju, ne pije ljekove, izbjegava sve, cak ih niti ne dize u ljekarni. Jednom je bila hospitalizirana, prije 15-tak godina kad joj je umro muž, i na ljekovima. Ostatak vremena živi u svom svijetu i maltretira svog sina jedinca. Mene je u prvoj godini braka/odseljenja/trudnoce/bebe... Onda sam se makla.
MM i ja smo bili kod njezine dr. opce prakse, psihijatrice, socijalne radnice... Opcije su bile prisilno odvodenje i sl., pa smo odustali od svega toga jer nije opasna za sebe i okolinu. Samo za mm-ove zivce.
Jako sam se mucila i borila sto s djecom, sama s njima ne dolazi u obzir. I vikanje me mucilo... Ali sam shvatila da klinci uopce na to ne reagiraju, i nemaju traume. Na mene ne vice otkad sam joj uzvratila vikanjem. I dalje mi kenja, ali ja samo govorim dobro, aha, pa odustane. Prestala je dolaziti, i objasnila je mm-u da ne dolazi jer ja ne zelim s njom razgovarati i samo sutim kad dode
.
Ako dode pa vice, mali joj kaze da on nine gluh i nesto u stilu "necu te slusati, dosadna si". Kad pricaju na telefon, ako je dobre volje, mali ju slusa, ako nije, samo ostavi slusalicu i ode...
Uglavnom, vida djecu jednom tjedno, i tad je dobre volje, ako nije, pokupi se i sama. Malac ce sad 6 godina, nikad ga nista oko nje ne uzrujava.
Meni je puno pomoglo kad sam nakon te prve godine prestala se zamarati s njom, razmisljati sto je rekla, po cijele dane vrtiti scenarije, maknuti se, maknuti se, maknuti. Neki susret reda radi, i nikad bez muza. Sto kaze, na jedno uho unutra, na drugo van.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma