Ajmo redom. Ne mogu c/p sa proslog topica. Potrudila sam se i vagala da budem tocnija u receptu.
Kiselo tijesto:
1. 150-200 g brasna
2. 1-2 dcl vode
Zamutiti guscu smjesu, ako je prerijetka nastat ce samo mjehurici bez dizanja. Doda se brasna i nastavi dalje...
Prvi put sam ga pustila 2 dana pa onda dohranila sa oko 100 g brasna i malo vode i tako svaki dan dva tjedna.
Negdje pise da se moze peci prvi nakon 4 dana. Ne znam.
Sto vise dana dohranjujete bolji bude.
Kruh iz albuma:
1. 300 g smjese od kiselog tijesta, pola od ukupne kolicine.
2. 3 dcl mlake vode
3. 500-600 g brasna
4. 1/2 -1 v.z. soli ( ja volim slanije)
Sol se dodaje kada se vec doda pola od ukupne kolicine brasna u razmuceno kiselo tijesto kao sto se vidi na fotkama.
Mjesim kuhacom koliko ide i tada vec kompaktno prebacim na stol i mjesim dok ne postane glatko. Nekada sam znala raditi i malo mekse pa ga nisam na stolu vise mjesila vec bi sav posao odradila kuhacom ili mikserom. Oblikujem (na fotkama su dve struce, u jednu je dodan origano, cesnjak i kim) stavim u posudu u kojem cu ga peci, pouljim, prekrijem i stavim na toplo da se digne. Obavezno komentiram napredak, bez toga nistau zagrijani pecnicu na 180° 35-45 min
Kada je gotov "umijem" ga i pokrijem krpom. Nakon toga drugom krpom lupam ostale po prstima dok ga pokusavaju maznutiOdustanem i odem se leci
U albumu su fotke kako kod mene izgleda, od pocetnog jutarnjeg pa sve do zavrsnog.
Tekstura tijesta je predivna sama po sebi, meni djeluje nekako zivo
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk




u zagrijani pecnicu na 180° 35-45 min
Odustanem i odem se leci
Odgovori s citatom