Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
Ma sigurno jer nisu nosili potkosulje i carape.. :rolleyes:
Cudo da NHS ne spominje nenosenje carapa kao razlog inkontinencije.

Prosjecna hrvatska baka bi pala u nesvjest da dodje u belgijski vrtic po dijete i nadje ga u peleni i bosog usred zime. Ili vidi male izvidjace u kratkim hlacicama vani usred zime. Sve je stvar navike.
Kad zelim dijete prisilti da se obuce/skine jer ja mislim da joj je prehladno/pretoplo, uvijek se sjetim Juula i toga da su nasa djeca kompetentna.
Ako ne zeli obuci jaknu, a vani je hladno, umjesto da se natezemo, ponesem jaknu sa sobom jer ce ju zatraziti nakon 5 m kad ju pomete vjetar ispred kuce. Svi sretni.

Nemamo termometar i pojma nemam koliko je stupnjeva. Mozda 20-22. U prizemlju od cca 70 m2 radi nam jedan radijator na pola snage i MM i ja smo u kratkim rukavima. Dijete cesto u kratkim rukavima i samo gacicama jer se njoj tako svidja.
x!
ja izazivam zgražanje cijeli svoj život jer hodam okolo mokre kose, budući da kod nas na balkanu propuh ubija, a od hladnog betona na kojem sjediš dobiješ upalu jajnika. Ako ne nosiš potkošulju dobiješ upalu bubrega.

Ja sam radila ovako kao Munkica, što je ponekad značilo da mi treba maltene kofer kad idem van, al i to je bolje od oblačenja nasilu.