-
Tak je i meni mater govorila da me grlo boli od hladnog, od gaziranog, od mokre kose, od sjedenja na hladnom. Totalno me uvjerila u to i lobotomizirala pa sam bila u panici ako bih popila gazirano koje sam voljela više od života. I eto, svaki put prehlada. Stvar je bila u tome da nikad nisam dobila antibiogram, liječnica nije davala antibiotik, a nosila sam streptokoka jako dugo. Totalno sam već bila izmučena, ali mi je mater i dalje jašila za vratom da mi je od sjedenja na hladnom, i nikako se izliječiti. Ko da smo u srednjem vijeku.
Mislim da može biti nešto i od placebo efekta. Uvjeriš se da ti je nešto pogubno za tebe i onda radi radi psiha.
Zanimljivo, ali nikad poslije nisam imala angine grla nakon gaziranog, hladnog, pa i hrpe cigareta, otkad sam se riješila streptokoka, ... i materine indoktrinacije strahom od hladnog.
Osim toga, jbte, Rusi i Nizozemci bi morali kolektivno poumirati od upala ili biti potpuno nesposobni da se pomaknu pedlja od wca uz toliku hladnoću.
Imajte vi svoja iskustva, ali dopustite da imam osobnih problema s ovim naravoučenijem. Posebno jer se sad baba, da, mater bivšem, drži kao da zlostavljam djecu kad im ne stavim potkošulju.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 23.01.2021. at 08:51
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma