Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: promjena ginekologa

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno promjena ginekologa

ne znan je li ovo pravo misto da postavin ovakvo pitanje, pa slobodno micite ako tu ne pripada.
    upisana san kod ginekologice koju ne zelin vise vidit nikad u svon zivotu, toliko gadno iskustvo iman sa njom. zelin se upisat kod drugog ginekologa, a nije jos prosla godina dana, prolazi negdi oko 20.06. danas san saznala da san trudna, pa bi tribala otic na pregled tim prije sta san prije 4 miseca rodila na carski pa se smatran nekon vrston hitnog slucaja. u privatnika ne zelin, neman toliko para. moja tri pitanja su:
    1. pod kojom izlikom ja mogu doc do svog kartona i izabrat drugog ginekologa da mi vodi trudnocu?
    2. da li, s obzirom na moje stanje, mogu doc brzo na red za pregled da ne cekan tjednima ili misecima kod vjecno pretrpanih ginekologa
    3. moze li se iskoristit neko pravo kao ono za novorodencad, da ih se obavezno upisuje ako dodes u ordinaciju (ili tako nesto)

hvala!

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Luce :D moram čestitat iako je off topic

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.hzzo-net.hr/upravno_vijece/20040720/1.htm

Članak 8. navodi razlog " između osigurane osobe i izabranog doktora postoji pore•mećaj međusobnih odnosa koji onemogućuju daljnje liječenje." za promjenu doktora, ali se okuplja posebna komisija...

To je jedino što sam našla.

Javit će ti se cure koje više znaju o tome...

I ČESTITAM!!!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moze na pp kod koje si ginekologinje bila i ne zelis vise?

od socijalnih, svi hvale dr majica u omiskoj, mislim da ima mjesta

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja napravila ovako: nasla novog ginekologa, objasnila mu situaciju tj da moram promjeniti doktora, kad je rekao da kod njega ima mjesta, potpisali izjavu o promjeni i dalje je karton išao preko zdravstvenog, bez da ti moraš po njega. A za to vrijeme već možeš na preglede. Mislim da će te svako normalan primiti s obzirom na situaciju (a nenormalne ni ne želiš.. )

I da čestitam na trudnoći!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najprije izabereš kod kojeg ginića želiš , odeš i pitaš
    dal ima mjesta . Ako ima , napiše nekakav papir s kojim odeš na
    HZZO. To bi trebalo biti sve.
    Što se tiče kartona , to nekako ide preko HZZO- a , ne moraš sama
    ići po karton.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja bih ti jos savjetovala ako si definitivno odlucila da mijenjas doktoricu i nadjes novog ginekologa, nemoj nikada vise uci u ordinaciju te doktorice.
    ja sam imala situaciju da sam u prvoj trudnoci normalno mijenjala doktora oko nove godine kad se moze bez ikakvog navodjenja razloga mijenjati lijecnika i kad mi je trebala uputnica jer sam iznenada zavrsila u bolnici, novi ginekolog mi je nije mogao napisati jer jos nisam sluzbeno presla kod njega, a ta bivsa "doktorica" kod koje sam jos sluzbeno bila NIJE HTJELA napisati uputnicu jer je dobila obavijest od HZZO-a da cu preci drugom lijecniku.
    kod nje sam inace bila na pregledu samo na pocetku trudnoce i nakon njenog pregleda i odnosa prema meni zakljucila sam da ne zelim da me ta zena ikada vise takne i da ja vise ne zelim vidjeti nju. tako i bi 8)

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod dr. Majića imaš sigurno mjesta...dr je samo takav i sve riječi pohvale imam za njega i od mojih kolegica također...fenomenalan je
    ja sam se u sred trudnoće oprebacila od jedne glupače koja mi je svojom krivicom i nepažnjom izazvala uranjeni porod čak 5 tjedana ranije...ne želim je očima više nikad vidit
    više nije bitno koliko je prošlo od upisa u kojeg si doktora...
    odi u dr-a gdje se želiš upisati i ako ima mjesta dat će ti papir za socijalno i to je to...
    oni sami međusobno prebacuju kartone jedan do drugoga...
    dobro...ja sam svoj morala čekati godinu i pol...ali nema veze...kad sam priprijetila tužbom dobila sam karton...

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Odeš kod novog ginekologa i pitaš da li te može primiti, odmah kod njega potpišeš papir o promjeni ginekologa i to je to. Sljedeći mjesec te čeka karton kod novog ginekologa. Nema potrebe čekati godinu dana. Na zimskim sam ti već pisala neznam kakvo je stanje u ambulanti na Firulama. Dosta cura koje su ležale samnom, vodile su trudnoću kod liječnika koji radi u bolnici, tako što su išle na preglede u bolnicu u ambulantu. Znam da je tamo Mimica prebukiran, ali ima još dobrih doktora..

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vodenjak prvotno napisa
    da je tamo Mimica prebukiran, ali ima još dobrih doktora..
    MIMICa je dao otkaz i radi samo privatno

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    da je tamo Mimica prebukiran, ali ima još dobrih doktora..
    MIMICa je dao otkaz i radi samo privatno
    ma daaaaaaaaj????????
    od kada?
    ma to sam mogla i ocekivat, bio je predobar!

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kad? Ne mogu vjerovati, doduše nešto se šuškalo dok sam bila tamo, ali ne samo on...

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e bas steta, kontala san na njega... a nista.
    koja je to dobra ginekologica u skveru?
    sta se tice majica, bila san se upisat dok san bila trudna s andreom, i sestra mi je rekla da ima mista za pregled tek u 8. misec (a ja dosla u 6.!!!), zato san i postavila ovo trece pitanje
    cure, hvala na odgovorima!

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

jel se samo meni čini ili svi spominju zenke dr. kao one od kojih ste bižali :/

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mislim da se radi o istoj ženskoj doktorici T.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mislim da se radi o istoj ženskoj doktorici T.
    ista je, vec se utvrdilo na forumu i prije koju godinu da su vecina njenih pacijentica uzasnute njenim ponasanjem i odnosom prema njima.
    ja znam samo jednu osobu koja nije nezadovoljna doticnom doktoricom, ali ona ima i "vezu" kod nje pa je ne racunam kao mjerodavnu po pitanju iste.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja kod nje imam karton, ali čisto zato što kad mi bilo šta treba moj dr nazove i ona mi ispiše uputnice i drugo i ne pita, ne pravi probleme. Mislim da sam je samo jedanput vidjela.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cure molila bi da mi date broj od dr mimice, trbala bi do njega, ali ne znam kako.

hvala

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

iz vaših postova zaključila sam da se može i prije godine dana nakon što sam već promjenila ginekologa promjenit ga opet

ali kako da uvjerim tetu na telefonu da me prime, da se to može, šta da joj kažem
    možda upali: na rodi tako piše!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a da odes osobno a ne preko telefona? nekako je lakse komunicirat uzivo nego na telefon

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče kartona , to nekako ide preko HZZO- a , ne moraš sama
    ići po karton.
    ovo više ne vrijedi. Ja sam prošli tjedan mijenjala ginekologa i stomatologa i sama išla po izjavu kod novih dr., po kartone kod dosadašnjih, potvditi na hzzo ispostavu.

Jedino što mi je prošlo više godina od zadnjih promjena

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sestra me je htjela primit ali mi je rekla neka nazovem hzzo jer se boji , budući da nije prošla god dana, da mi neće prihvatit promjenu doktora

onda sam nazvala hzzo i čovjek mi je rekao da ne mogu prijeći kod drugog doktora prije nego prođe godina dana

kad sam mu ja rekla da znam žene koje su prešle, on je rekao da mu navedem pojedinačnu ženu pa će on vidit koji su to razlozi, uglavnom za mene ništa

pa kako ste vi to uspjele????????????????

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa Vidi poruku
    ovo više ne vrijedi. Ja sam prošli tjedan mijenjala ginekologa i stomatologa i sama išla po izjavu kod novih dr., po kartone kod dosadašnjih, potvditi na hzzo ispostavu.

Jedino što mi je prošlo više godina od zadnjih promjena
    Ovo i dalje vrijedi? Prvo novom dr-u po izjavu da me hoće primiti pa onda dalje kako je navedeno?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •