Ako ne smije sirovo voće, skuhaj kompot od voća koje nije kiselo. U ovo diba godine jabuke su već nikakve i idealne za kompot. Dodaj unutra par suhih šljiva da ne moraš dodavati šećer. Ne znam smije li to, ali možda bi bilo ok. Ne smije se pretjerivati sa šljivama, jer djeluju kao laksativ. Umjesto šljiva možeš staviti šaku suhih brusnica. I kruške možeš tako skuhati.

Što se povrća tiče, moji sinovi obožavaju zelene mahune na salatu s bučinim uljem, bez octa. Samo sol i ulje. Lešade isto više vole nego variva, ali ne bih sad o tome... Razmišljam o doručku i večeri. Je li dozvoljena riža, heljda, proso? Ako da, to je već dobro. Meni je uobičajeni brzi ručak riža sa smrznutim povrćem (neki gotovi miks) i maslinovo ulje, u ekspres loncu gotovo za pet minuta, a na klasičan način za petnaestak.

Smije li slanutak? Napravi humus bez limuna, dodaš samo ulje, sol i malo jogurta. To je dobar namaz za kruh kakav smije jesti. I od graha se može napraviti namaz po istom principu. Ma znaš o tome više nego misliš. Izazov je, ali se sigurno isplati.