Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: Laringo-faringealni refluks ( LPR)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    4,130

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Nema na čemu. Kad bolje razmislim, ovaj način prehrane ne zahtijeva puno kompliciranja. Meso i ribu pečeš ili kuhaš, povrće kuhaš ili dinstaš, tjesteninu i rižu + ostale žitarice isto kuhaš i začiniš po želji.

    Slažem se da dijete mora nekako dobiti dovoljan broj kalorija. Od mesa - piletina (bijelo meso) na naglo, puretina na naglo, ako dijete smije umak od soje - mariniraš piletinu u tome. Moji sinovi su obožavatelji kunića - probaj to ponuditi. U Lidlu zna biti u ponudi pačjih bataka - to je perad, također na listi dozvoljenog mesa. Da ne bude uvijek kuhano, ispečeš meso u ekspres loncu ili kikiriju na minimumu masnoće, okolo staviš povrće.

    Riba - bakalar svježi (smrznuti), bakalar na bijelo - namaz; oslić, škarpina https://www.ledo.ba/ba/proizvodi/riba/skarpina, orada, brancin... ne znam smije li jesti riječnu ribu, ako da - pastrva, som https://www.konzum.hr/web/products/f...asius-pakirani (ovo smo mi jučer imali za ručak , uz to blitva s krumpirom). Ako smije račiće kozice - to je super za rižoto. Ako smije ostale morske plodove - crni rižoto, punjene lignje... ma ne znam. Kad budeš hodala po trgovinama, ogledaj se što se nudi dok imaš na umu potrebe svog djeteta. Sigurno ćeš naći neke stvari koje meni ne padaju na pamet.

    Još samo ovo - imaš li uvjete za pečenje na balkonu/terasi - na električnom roštilju? Kada dođu topliji dani, nama je doma to vrhunska zabava i zdrava hrana, barem vikendom. Koristimo i klasičan roštilj, ali u vikendici.
    Imam..upravo sam o tome jučer razmišljala . Slabo koristimo tu mogućnost, ali sad ćemo više. Prije smo dosta često pekli na balkonu na električnom roštilju.

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Imam..upravo sam o tome jučer razmišljala . Slabo koristimo tu mogućnost, ali sad ćemo više. Prije smo dosta često pekli na balkonu na električnom roštilju.
    Odlično!

    Moji sinovi su odrasli, pa to rade sami kad imaju volje i vremena. Baš su neki dan komentirali da jedva čekaju toplije dane da krenu s roštiljem. Na njemu peku ne samo meso (ražnjiće, ćevape, kobase, svinjetinu - može im biti jer smiju) nego i povrće, obično tikvice i patlidžane. Prepeku i poneku lepinju, a kad ima ostataka, ispeku i komadiće palente: http://kuhaj.story.hr/recepti/prilozi/palenta-s-grila/

    Moram za njih nabaviti ovu napravu za pečenje ribe na roštilju: https://www.rostilji.hr/wp-content/u...3/resetka1.jpg

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •