Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Pravo na vrtić-dijete s posebnim potrebama

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Pravo na vrtić-dijete s posebnim potrebama

Mama (defektologica) moje prijateljice mi je reklada se u svaki državni vrtić mora upisati neki broj djece s posebnim potrebama.Moja Jana se do novog vještačenja u 11. mj. smatra kao dijete s određenim teškoćama u razvoju,pa me zanima jel zbilja ima nekizakon,propis,i da li je to istina da se znam postaviti u vrtiću u koji sam predala zahtjev.Hvala

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stella, imas tu:
    http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/1997/0152.htm

Članak 20.

(1) Prednost pri upisu djece u dječje vrtiće, koji su u vlasništvu jedinica lokalne uprave i samouprave ili u državnom vlasništvu, imaju djeca roditelja žrtava i invalida domovinskog rata, djeca iz obitelji s troje ili više djece, djeca zaposlenih roditelja, djeca s teškoćama u razvoju, djeca samohranih roditelja i djeca uzeta na uzdržavanje, djeca u godini prije polaska u osnovnu školu i djeca roditelja koji primaju dječji doplatak.

(2) Način ostvarivanja prednosti pri upisu djece u dječji vrtić utvrđuje osnivač dječjeg vrtića svojim aktom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa da, koliko ja znam imaju nekakve kvote, ali ako su popunjene onda baš ne mogu primiti dijete sa PP.

Grupe potpore na Mame i bebe su ti pravo mjesto za postaviti ovo pitanje.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mima, sad oni zaprimaju do karaja 5 mj zahtjeve za upis djece u jesenskom terminu,dakle teoretski nisu popunjeni,a 15.6. će izvjesiti primljenu djecu.Ali bar sad znam da ih mogu pitati koliko djece sa pp primaju,i da li će Jana bit jedna od njih.Hvala,pogledat ću još na Mame i bebe ako stignem.

dijanam,hvala ti puno

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mene zanima da li to još uvijek vrijedi i da li vrijedi i za djecu s distoni sindromom. Jer ja bi uzela dopust za njegu djeteta s skraćenim radnim vremenom.

Da li bi ja onda sad u 5 mjesecu mogla upisati dijete u vrtić za jesen.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •