Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 89 od 89

Tema: pinca/sirnica/pogača

  1. #51
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,546

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja opet ne shvaćam kako dvije kobase, a 4 kraka
    ili se smjesa podjeli na 2 kobase
    svaka kobasa na 4 trake
    pa se dobiju 2 pletenice
    Ne mogu pronaci odgovarajuci video. Al pokusat cu opisati. Napravis križ tako da prvo stavis okomitu kobasu pa preko nje vodoravnu. Gornju polovicu okomite prebacis prema sebi tako da obgrli vodoravnu, al ne preklopis s donjom polovicom okomite, nego stavi ju npr malo lijevo (mozes naravno i desno, svejedno) od simetrale. I onda imas 4 kraka. Kad ides s lijeva prvi krak je vodoravna lijeva, pa okomita gornja, pa okomita donja, pa vodoravna desna. I onda pletes. Probaj s necim, tetrapelenama, kuhinjskim krpama, debljom špagom...

    Sexi
    Posljednje uređivanje od Jelena : 22.03.2016. at 23:38

  2. #52
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,546

    Početno

    Evo tu otprilike na 10. minuti pocinje pletenje:
    https://m.youtube.com/watch?v=a6cEeXQs3_8

  3. #53
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    jel ta pinca slična panettoneu? ja obožavam panettone.
    http://www.browneyedbaker.com/panettone-recipe/

  4. #54
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    jel ta pinca slična panettoneu? ja obožavam panettone.
    http://www.browneyedbaker.com/panettone-recipe/
    Meni je panettone puuuno bolji, jer je rahlo tijesto (manje jaja i maslaca), a pince/pogače imaju u sebi dosta jaja pa su teže.

    Moram ovo isprobati, baš bih mogla ovaj tjedan. Hvala na receptu!

  5. #55
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    sasa nije, kao sto je rekla Peterlin razlika u tijestu je velika.
    osim toga panettone se radi par dana, pinca u jedan dan.

  6. #56
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    opet ću ja doći na moj kuglof
    kao kompromis između višednevnog panettonea i teške pince

  7. #57
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    ali nemaš tu puno posla. samo puno čekanja.

  8. #58
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    sasa nije, kao sto je rekla Peterlin razlika u tijestu je velika.
    osim toga panettone se radi par dana, pinca u jedan dan.
    Ma nije to nikakva muka...

    Ja tijesto i za orehnjaču dižem preko noći u frižideru, pa ću tako probati i ovo.

  9. #59
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    ja ni ne kazem da je muka, ali trebas misliti i na to tijesto. ja vise volim pocela sam i zvrsila sam isti dan.

  10. #60
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    Ja tijesto za sirnicu dižem obavezno na toplom.
    Btw., u prave oriđiđi sirnice ne idu dodaci tipa grožđice, orasi, kandirano voće itd. To se onda drugačije zove.
    Sirnica trpi samo narančinu (puno) i limunovu koricu.
    Ako vam kuhinja, čak i dok se tijesto diže, ne miriši po narančinoj korici, onda to nije to.

  11. #61
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja tijesto za sirnicu dižem obavezno na toplom.
    Btw., u prave oriđiđi sirnice ne idu dodaci tipa grožđice, orasi, kandirano voće itd. To se onda drugačije zove.
    Sirnica trpi samo narančinu (puno) i limunovu koricu.
    Ako vam kuhinja, čak i dok se tijesto diže, ne miriši po narančinoj korici, onda to nije to.
    Pa i treba, jer se to teško tijesto ne bi uopće diglo na hladnom. Ali treba stražariti i po potrebi premijesiti, da ne utekne.

  12. #62
    Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Velebit
    Postovi
    1,632

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i treba, jer se to teško tijesto ne bi uopće diglo na hladnom. Ali treba stražariti i po potrebi premijesiti, da ne utekne.
    Sveki stavi prek noći dizati. Nema šanse da joj utekne jer ima puno jaja i šeć, al nije preslatko. To je teško tijeto, ne diže se kao kruh nego jako sporo, zato žene dižu cijelu noć.
    Moja mama je uvijek radila kuglof, al otkad sam probala šeširak (pletenica s jajcom na dnu), glasam za šeširak.

  13. #63
    Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Velebit
    Postovi
    1,632

    Početno

    MM više voli pogaču - radi se od istog tijesta, al peće u nekoj manjoj ranjglici pa reže na kriške.
    Dica i ja više volimo šeširak jer ima više kore. Muž glasa za sredinu pa dobiva pogaču.

  14. #64
    sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Hrvatska
    Postovi
    1,364

    Početno

    Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Btw., u prave oriđiđi sirnice ne idu dodaci tipa grožđice, orasi, kandirano voće itd. To se onda drugačije zove.
    Sirnica trpi samo narančinu (puno) i limunovu koricu.
    Ako vam kuhinja, čak i dok se tijesto diže, ne miriši po narančinoj korici, onda to nije to.
    Istina. I to je to!

  15. #65
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Evo, našla ja sliku od prije par godina (još mi je bila stara kuhinja): http://i.imgur.com/ZoryFPp.jpg

    Znale su mi ispasti i bolje i gore. Ne da se meni komplicirati - ja ih ne premijesim.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.03.2016. at 13:31

  16. #66
    sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Hrvatska
    Postovi
    1,364

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, našla ja sliku od prije par godina (još mi je bila stara kuhinja): http://i.imgur.com/ZoryFPp.jpg

    Znale su mi ispasti i bolje i gore. Ne da se meni komplicirati - ja ih ne premijesim.
    Baš su ti super!

  17. #67
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    Peče se na ravnom plehu, može i više njih na jednom?
    a jel se može umješat malo rogača ili maka u nju?

  18. #68
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    Može i više na jedan veliki pleh. Ja ih stavim tri, to mi je prava mjera.

    Ma mo'š ti stavit' i mak i rogač i neznamšta, al' to ti onda mijenja esenciju sirnice .

  19. #69
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ja napravila kuglofe
    i zaboravila staviti limunovu koricu
    baš se osjeti da fali
    sad idem umjesiti nove

  20. #70
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja napravila kuglofe
    i zaboravila staviti limunovu koricu
    baš se osjeti da fali
    sad idem umjesiti nove

    joj, dobro se to tebi da...

  21. #71
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja napravila kuglofe
    i zaboravila staviti limunovu koricu
    baš se osjeti da fali
    sad idem umjesiti nove
    Posipaj krupnim šećerom natopljenim s malo uljnog ekstrakta limuna. Nije isto ali će biti bolje. Isprobano.

  22. #72
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    gotovo
    već otišlo jutros mojoj dr. i sestri
    da sam zaboravila koricu sjetila se popodne
    još za dr. neće toliko faliti, njen je s grožđicama natopljenim rumom
    sestra ne voli grožđice pa je čisto tijesto

    sad sam umjesila za nas dva komada

  23. #73
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    gotovo
    već otišlo jutros mojoj dr. i sestri
    da sam zaboravila koricu sjetila se popodne
    još za dr. neće toliko faliti, njen je s grožđicama natopljenim rumom
    sestra ne voli grožđice pa je čisto tijesto

    sad sam umjesila za nas dva komada
    Pečeš danas ili sutra? Pitam zato jer se premišljam da li sad umijesiti i sutra frk u pećnicu... baš bih mogla.

  24. #74
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Danas jer sutra putujemo pa cu nositi sa sobom
    Inace bih sutra

  25. #75

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,340

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ok, sa krafnama za fašnik je bio totalni fail. dvije ture sam pobacala u smeće. a sad bih radila pincu nisam nikad. i inače mi, kao što se može zamijetiti, ne idu baš dizana tijesta. al opet, moram probati, pa šta bude.
    dakle, ima li koji recept koji uvijek uspije?
    Ni meni ne idu, no pinca ti je puno lakša za napraviti a da bude jestiva
    Ja sam ju prije par godina prvi put napravila.

  26. #76
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Super su mi ispale! Radila sam po ovom video receptu od mojce, ali s kracim vremenom dizanja. prvo tijesto 2 sata, a onda sam napravila pince i jos su se dizale oko sat vremena. Nista preko noci. I sa suhim kvascem, jer nisam imala svjezi.

  27. #77
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Super su mi ispale! Radila sam po ovom video receptu od mojce, ali s kracim vremenom dizanja. prvo tijesto 2 sata, a onda sam napravila pince i jos su se dizale oko sat vremena. Nista preko noci. I sa suhim kvascem, jer nisam imala svjezi.
    Bome si zaslužila da ti super ispadnu, nakon onih neslavnih krafni. Ja sam ove godine isto uzela suhi kvasac, ali ga razmutim u toplom mlijeku da ide brže, pa ispadne kao sa svježim. Ove godine imala sam lokalpatriotski Digo, kvasac moje mladosti i nije me razočarao.

    Ja sam jutros zamijesila tijesto za pince, 3kom odjednom u velikom plehu. Dizalo se par sati u pećnici, isključenoj, da ne bude na propuhu. Premazala sam žumanjkom, urezala i posipala stučenim kockama šećera pošpricanim limunovim uljem. Mljac!

  28. #78
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    kolko dugo ste pekli, ja malo manje od 30 min na 180 i lakona se karbonizirala, fina je ali jaaako tamna

  29. #79

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,557

    Početno

    Moje tijesto se diže upravo
    I zekane ću radit od tog tijesta.
    Inače i ja radim sa suhim kvascem kao Peterlin, ali danas sam išla po svježi.
    Fiiino miriši cijeli stan, nadam se da će biti fine!

  30. #80
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    Ja sam ih napravila jučer, ispale su divne .
    Sad razmišljam da napravim još jednu turu, jer smo ih skoro sve utamanili .

  31. #81
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    Nisam rekla da od mojih 4 kom fali više od pola

  32. #82
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Ja sam bome kupila u nasoj seoskoj slasticarnici i super su. Ove godine sam zakazala u svemu. Samo sam radi svog alergicara napravila madjaricu da bar mesto smije jesti sutra.

  33. #83
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kolko dugo ste pekli, ja malo manje od 30 min na 180 i lakona se karbonizirala, fina je ali jaaako tamna
    180oC ti je puno, pogotovo za pećnicu s ventilatorom. Ja sam svoje stavila u pećnicu na 120oC, odmah digla na 170 ali samo donji grijač + ventilator cca 15 min, a onda još 10 min oba grijača i ventilator. Stavit ću sliku kad se ulogiram s mobitela.

    Zaboravih napomenuti, na srednjoj žici.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.03.2016. at 21:58

  34. #84

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    4,340

    Početno

    Kod mene danas dva puta pinca bježala van Prvi put iz zdjele a drugi put iz protvana i sad je na sigurnom u pećnici, vrući zrak joj više neda da buja u širinu, može samo u visinu .

  35. #85
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    180oC ti je puno, pogotovo za pećnicu s ventilatorom. Ja sam svoje stavila u pećnicu na 120oC, odmah digla na 170 ali samo donji grijač + ventilator cca 15 min, a onda još 10 min oba grijača i ventilator. Stavit ću sliku kad se ulogiram s mobitela.

    Zaboravih napomenuti, na srednjoj žici.
    Čitala sam o smanjenu a ne o povečanju temperature
    Znat ću udući put

  36. #86
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Čitala sam o smanjenu a ne o povečanju temperature
    Znat ću udući put
    I meni je dugo trebalo da savladam novu pećnicu, valjda cijela sezona.

    Probat ću staviti sliku naše pince kad budem imala priliku, komplicirano mi je s tableta.
    Sretan Uskrs i dobar tek svima!

  37. #87
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,546

    Početno

    I ja sam zadovoljna kako mi je ispala pletenica. Ja prvo pecem na 200, pa smanjim na 180 i onda stavim alu foliju odozgora i bude lijepa kao iz etno muzeja

    (Ja pecem s opcijom hydrobaking, tako mi je najbolja)
    Posljednje uređivanje od Jelena : 29.03.2016. at 12:54

  38. #88
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Evo i naše pince (jedna od tri): http://i.imgur.com/8YYLxwq.jpg

    Nema ih više, možda samo komadić zadnje...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.03.2016. at 14:12

  39. #89
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    ljepa ti je ?

    moje nema već više od 36 sati ni mrvice

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •