-
koliko treba dobiti na tezini
Mi smo dans bili na kontroli na koju idemo svake sedmice i imamo 6610 kg i 63,5 cm. Danas smo dobili samo 50 grama za sedmicu dana. hm, zeljela bi vas pitati da li je to malo, 50 grama sedmicno? Inace moj decko je rodjen sa 4080 i 52 cm. Do sada smo uvijek dobivali vise, Iskljucivo ga dojim i to na zahtjev. i to bi zeljela i nastaviti?Da li da mu ukljucim i adaptirano mozda? Pozdrav
-
-
jao zaboravila sam to napisati. Ima 3 mejseca i 2 sedmice i 1 dan.
-
niko nista :/
Je li ima neko neku tabelu rasta beba ili nesto tako slicno.
pozdrav
-
keisha, reci mi koliko imate podoja dnevno, u 24 h, koliko imate nocnih podoja?
koliko kaki i piski dnevno (broj mokrih pelena?)
jel dobija nesto drugo uz dojenje, caj, vodu? imate li duud varalicu?
koliko traju podoji?
kako mjenjas dojku?
da li je opce stanje djeteta dobro? jel lijecnik rekao da je ok , kakav je njegopv komentar na 50 g u tjedan dana?
-
Osoblje foruma
sa tri i pol mjeseca je to sasvim u redu prirast, ako ti ne primjećuješ neke promjene u njegovom ponašanju.
50g u tjedan dana, to bi bilo nešto preko 200g u mjesec dana.
ako je beba i dalje vesela, ako je prisutan kontakt očima, ako uredno piški (kakati više ne mora često kao novorođenče), ako je koža ružičasta... onda je sve u redu i nastavi kao i do sada - hraniti ga na zahtjev.
-
Osoblje foruma
jedno pitanjce - beba od frendice je samo na cici dobila 3,3 kg u tocno dva mjeseca i totalno je debela pa se frendica brine da je to previse (liceko se fakat vec izoblicilo od debljine) a doktori tvrde da je to sve ok.
jel to do njene prehrane ili je to normalno da beba dobiva toliko?
-
Osoblje foruma
Mamina prehrana svakako nema veze s time, a bebica stvarno odlično napreduje.
"Debljina" od majčinog mlijeka će se "istopiti" čim beba postane malo aktivnija.
Pogledaj po Forumu, ima dosta djece koja su dobivala između 1700 i 2000 grama mjesečno, ali i one koja su dobivala 400 - 600.
U tom i jest prednost prehrane dojenjem, nema puno brige.
Čestitaj mami i neka samo nastavi tako!
-
Jedna beba koja je, u vrijeme kad sam ja rodila Jana, dobijala tako ludo na težini (isto oko 3 kile u dva mjeseca) - i nabijala naravno komplekse svima nama opterećenima kilažom naših beba - danas je prekrasan petogodišnjak prilično prosječne veličine i debljine. Također je bio isključivo dojen.
Samo neka nastavi, to će se sve iznivelirati.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma