Citiraj silkica prvotno napisa Vidi poruku
Mene interesuje ova tema.Anksioznost?Šta je to?Kada ste dobili dijagnozu i kako?Kada se desio taj klik da nešto nije u redu?Pokušavam sebi pomoći i svrstati se negdje,a nemam pojma odakle krenuti.Prvo sam mislila da je neka vrsta depresije,ili histerije,ili sam čak bolesti živaca(ili sam makar blizu toga).Nema sad puno vremena pisati,ali nisam ni sigurna koliko ću moći da opišem šta se dešava u mojoj glavi,sa mojim mislima,sa mojim osjećanjima.
Silkica, ja sam dobila dijagnozu s 19-20 godina...počelo je postupno tj.prišuljalo se, počele su neke misli koje su me plašile, rekla bih neprikladne, ponekad šokantne, misli o meni, dečku, životu. I strahovi. To je tipično za OKP, moju dijagnozu. A onda kada se razmahalo krenuli su napadaji panike.
Nisam odmah znala što se dešava, ali u trenutku kada ti to utječe na život tako da više ne živiš slobodno i radiš što želiš, već radiš sve samo da izbjegneš napadaj panike, pa ne izlaziš iz kuće, na primjer, ili ne ideš u šoping centar jer tamo te najčešće uhvati napadaj panike, a taj napadaj izgleda kao da umireš (srce ubrzano lupa, nemaš daha, znojiš se, tresu ti se ruke..) znala sam da nije nešto u redu. Otada sam naučila što je to, zašto se dešava i kako si pomoći.

Kako se ti osjećaš? Primjećuješ nešto što nije u redu s tvojim mislima i osjećajima?