evo, navest ću jedan primjer kada sam shvatila da nemam pravo vikati zato što sam izgubila strpljenje.
pa sam od 20 puta vikala 5. preostalih 5 puta nisam i tlak mi je bio normalan, a onih zadnjih 10 puta isto nisam vikala, ali sam se jedva suzdržavala. a vrlo često sam se hrabrila i podsjećala da ne zaboravim svesti to na minimum.
nastojim i dalje, nisam se skroz skinula. kad sam u krizi, vičem na situaciju, što bi se reklo.
svatko može pasti, ali može se i dići. iluzorno je očekivati da ćeš baš uvijek biti na konju jednom kad u sedlo sjedneš, da nikad nema ljuljanja. nema toga ni kod onoga tko nikad nije čuo za anksioznost.
i najgore je, po meni, uspoređivati s drugim ljudima: nije trava zelenija. neki puta sam se za neke stvari osvjedočila da su i gore nego kod mene, a prema sebi sam bila puno kritična.
ili, jednostavno, uza sve "bolje" negdje drugdje, ja za sebe i za nas ipak imam neki drugi put, naš put. kaldrmu ili šta već. nekad si mislim da po asfaltu ne bih ni znala hodat
čineći malo po malo, već činiš dosta u odnosu na ništa.
razne discipline se uče, nismo svi nadareni od rođenja niti imamo istu startnu poziciju i neka je tako. ionako najviše ovisi o nama samima, ali je istina da je lijepo i dobro imati podršku u životu s čim god se nosio.
međutim, ne zaboravi da ne smiješ prema sebi maćehinski, nego strpljivo kao i što se trudiš biti onima do sebe.