-
hvala vam cure na odgovorima i utjesi 
bila sam jučer kod ginekologa po doznake, može mi dati tri mjeseca bolovanja. mislim da ću se za dva do tri tjedna vratiti na posao, treba mi da mi život opet uđe u standardnu rutinu, tako mi brže dani idu.
jučer sam cijeli dan bila po vani sa frendicama, otišla na novu frizuru, kave i shopping, samo da nisam doma jer onda samo plačem i razmišljam.
što se nalaza tiče, faktore trombofilje sam vadila prije nego sam išla na IVF, papu sam radila mjesec dana prije nego sam ostala trudna i nalaz je bio uredan.
e sad, što se briseva tiče... na moru mi se pojavio žučkasto zelenkasti iscjedak, pitala sam ginekologa što bi to moglo biti i posumljao je na streptokok. čim sam došla s mora otišla sam kod njega na bris (aerobi, anaerobi) to je bio ponedjeljak 22.8. također mi je napravio uzv i rekao da čekamo curicu i sve je bilo ok na tom pregledu. nalaz brisa na aerobe i anaerobe je stigao u petak kad sam rodila i negativan je.
dali je koja od vas imala žućkasto zelenkasti iscjedak? znam samo da nije poželjan u trudnoći... stalno se pitam šta bi to moglo biti i dali se tu krije uzrok mojih prijevremenih trudova i pucanja vodenjaka.
doktor u Petrovoj koji mi je radio uzv na dan poroda se nije baš puno obazirao oko toga što sam mu ispričala, iako je pozorno slušao. snimio je na uzv bubrege od bebe i rekao da nepravilno razvijeni bubrezi mogu to sve uzrokovati, ali na kraju je samo zaključio da su bubrezi bili zdravi.
što se Petrove bolnice tiče, doktori i sestre u rodilištu su bili ljubazni i zaista su se trudili olakšati mi sve, tješili su me svi redom, propust sa gazom se desio, doktora i sestara nije bilo puno, a rodilje su se samo redale, jedna za drugom. nakon kiretaže, a prije nego sam otišla u sobu sestra me pogledala i stisnula mi trbuh par puta i rekla da je sve ok. doktor koji je radio kiretažu mi je gazu nagurao duboko u rodnicu pa ju sestra nije vidjela, a u papirima je naznačio da nisam tamponirana. moje najveće kritike idu doktorima koji su dva puta dnevno dolazili u vizitu a nisu me pregledali. nitko me tri dana nije pregledao, da su me samo pogledali kao što gledaju sve žene koje rode vidjeli bi gazu. još su komentirali da kad me puste nije potreban uzv jer je bila "mala trudnoća". u povijest bolesti mi nisu upisali zaostalu gazu iako sam inzistirala.
stalno tražim neke odgovore, strah me ako ne dobijem odgovore kako će mi izgledati slijedeća trudnoća. imam osjećaj da će se stalno vući to što imam prijevremeni porod i mrtvo rođeno dijete.
prvo dijete sam rodila u vinogradskoj i to mi je predivno sjećanje. brzo sam rodila i bila sam jedina u rađaonicama, nisam nikoga slušala kako rađa. zato sam sada u Petrovoj nadoknadila sve, toliko urlika i vrištanja sam do sada samo u horor filmovima čula, u jednom trenu sam počela noktima grebati sebi po rukama od nervoze, straha i neizvjesnosti. od 3:30 ujutro do 10 sam ležala u predrađaoni, i još kad sam se probudila iz anestezije od nekih 11:00 do 13h.
mislim da slijedeće dijete idem roditi u atomsko sklonište samo da nikoga ne čujem.
nakon što je beba ispala iz mene došao je doktor koji ju je odstranio i pokušao izvuči posteljicu, jedna sestra mi je stavljala braunilu a druga mi je iz drugu ruku pokušala uzeti krv, toliko sam bila u grču da niti jedna nije mogla naći venu. braunilu su mi stavili tek iz trećeg pokušaja jer su vene pucale.
ne znam uopće kako da izbrišem te scene i zvukove iz glave, stalno to sanjam.....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma