-
trazim...
...recept za nekakve kolace bez jaja, mlijeka, manje sladak, da se ne przi, zbog posebne prehrane. Nekakve palacinke, biskvit, bilo sto!
Pomagajte!
Hvala
-
ima vodeni biskvit, al sam malo zahrđala
-
-
opet ja, krivo za ovaj moj biskvit jer sam sad ukucala na pretražnik i izbacuje jaja-sori na ovim topicima
-
Palačinke:
Brašno tip 1100 i integralno pomjšati u omjeru 2:1
Šalicu ulja ( malu za kavu), nerafinirano ako imaš
mlijeko od soje, zobi itd.
I sve ostalo isto kao i kod običnih plačinki.
Kolač:
Štrudla od oraha
600 g jabuka, oguljenih i naribanih
3 žlice javorovog sirupa
100 g oraha, lagano prženih i nasjeckanih
50 g grožđica, opranih i namakanih 10 minuta u vrućoj vodi
1 žlica krušnih mrvica
400 g kora za štrudle
2 žlice maslinovog ulja
3-4 žlice gazirane mineralne vode
375 g sojinog pudinga od vanilije
Zagrijte pećnicu na 200°C. U zdjeli promiješajte zajedno jabuke, javorov sirup, orahe, grožđice i krušne mrvice.
Odmotajte 4 lista tijesta. Stavite 1 list na radnu površinu, pospite s nekoliko kapi kukuruznog ulja i premažite njime tijesto. Pokrijte drugim listom tijesta i s još malo ulja. Nastavite dok ne upotrijebite sva 4 lista. Stavite 3 ili 4 žlice nadjeva od jabuka u sredinu tijesta i zamotajte. Ponovite dok ne upotrijebite sve kore i sav nadjev. Položite smotuljke na lim za pečenje. Premažite s još malo ulja i pecite oko 20-25 minuta. Isključite pećnicu. Izvadite smotuljke iz pećnice i poprskajte ih mineralnom vodom (to će spriječiti da se tijesto posuši).
Vratite štrudlu u pećnicu, koju nemojte ponovno uključivati i ostavite 5 minuta. Narežite štrudlu na komade duge 10 cm i prelijte pudingom od vanilije.
Ovo je mrak.
Dobar tek
-
Osoblje foruma
pronaći ćeš ih u svakoj makrobiotičkoj kuharici.
-
Možda netko zna omjere, ja mogu jedino kad dođem kući napisati potpune recepte, a odnosi se na .
- jedan kolač je da se u vodi i šećeru ukuha samljeveni petit, orasi , čokolada, grožđice i doda malo margarina.Masa se stavlja između dvije oblatne, gore glazura.
- drugi je da se u soku od višanja kuha pšenični griz, dodaju se višnje ( iz kompota ), masa se stavi u kalup, kad se ohladi gore se stavi šlag.
Moglo bi se još naći kad bih prelistala recepte, može kad dođem kući.
-
jel postoji nesto sto se moze kuhati a da bude slastica?
Jel bi valjale palačinke samo s mineralnom, bez mlijeka i jaja i integralnim brašnom (inače stavljam pola pola). Navodno Dalmatinci rade "vodene" palačinke, tako sam nešto čula (ili možda ne?)
Morat cu isprobati... :?
-
Mašnice,
ja radim palačinke prema gornjem receptu. Nema razlike. Bez mlijeka i jaja. Koristim alternativu. Imam još mnogo takvih recepata. Za prste oblizati.
-
radila je moja baka te 'palacinke'- bez mlijeka, nekad sa nekad bez jaja, nekad bi metnula jedno jaje.
znaci- mogu se napraviti ( mislim da je ona metala obicno brasno, sumnjam da je uopce cula za rijec 'integralno'
)
-
http://www.mama-mami.com/content/view/164/176/
probaj vidjet ovo-lažni čupavci, može i sa i bez jaja
-
-
-
Kolači bez jaja i mlijeka:
1. BAJADERA
13 žlica vode
25 dkg šećera- kuhati i dodati
1/2 margarina
20 dkg.mljevenih oraha
30 dkg mljevenog petit keksa
Izmješati,skinuti sa vatre, dodati 3 žlice ruma. Masu podjeliti na dva dijela. U jedan dio dodati 2 rebra otopljene čokolade.
Manju tepsiju premazati uljem staviti tamnu masu, poravnati da je oko 1,5 cm. debljine, staviti svijetlu masu, poravnati i staviti glazuru od čokolade.
2. KOLAČ OD GRIZA
1 l vode prokuhati sa
20 dkg. višanja ( smrznute ili iz kompota )
22 žlice šećera
22 žlice pšeničnog griza
Kad je masa jako gusta istresti u tepsiju i poravnati.
FIL :
2 pudinga vanilija
1 dcl sirupa od narandže
7 dcl. vode
4 žlice šećera
Puding klasično skuhati u soku i toplo sipati preko gornje mase od
griza.
Gore šlag izrađen sa vodom.
3. OBLATNE
2 dcl.vode prokuhati sa
4 rebra čokolade i dodati
30 dkg šećera
40 dkg. mljevenog keksa
20 dkg. nakvašenih grožđica
u mlaku masu dodati 1 izrađen margarin.
Masa se stavi između 2 oblatne. Gore glazura od čokolade
-
Zaboravih još reći da ima dosta kolača bez jaja i mlijeka, tipa štrudle sa vučenim tijestom i voćem, prhkim korama - tipa pita sa jabukama i drugim voćem kao i sa lisnatim tijestom i voćem.
Ako sam pomogla bit će mi drago.
-
nisam baš polovila - pričamo li o veganskoj varijanti (bez jaja i mlijeka, a udri po šećeru jer nije životinja
) ili o dijetalnoj-niskokaloričnoj ili o zdravoj, što god to značilo?
ja rado radim kolače od integralnog i raženog brašna, zobenih pahuljica, grožđica, oraha, jabuka, ječmenog slada i sličnih kombinacija, a također volim kolače od kuhanog prosa kao osnove
napisala bih recepte, ali
sam tek početnica u tome (moj repertoar je 4 vrste, a svaki put ispadnu različito
)
evo ti pa malo prekopaj za ideje
http://www.advent.hr/cgi-bin/recepti...osalji=Tra%9Ei
http://www.vegetarijanska-udruga.hr/recepti.htm
-
vidim da neki recepti imaju petit beurre kekse... u njima ima maslaca a mislim da i mlijeka...
jaja mislim da nema ali nisam sigurna...
-
ne znam kuda bis stavila ovaj jelovnik, moze malo mesa, laganog, bijelog, ali bez mlijeka, jaja, manje sladak, i bez namirnica koje bi mogle izazvati alergiju (npr.orasi, jagode, lješnjak, agrumi...)
-
metvica, ovaj tvoj link je odličan! (ne znam čega da se prvo primim)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma