Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1233

Tema: Sobno bilje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Na faxu (i još neko vrijeme poslije toga) sam živjela u kući s vrtom, imala sam ruže, hortenzije, proljetnice itd. Nisu ništa pretjerano zahtjevale. U kući samo kaktuse, koje obožavam.
    Od kada smo u stanu, imam samo 3 drva života i proljetnice koje kupim pa dok traju, traju (zumbule obožavam, eno ih na prozoru, sve miriše od njih).
    Naime, balkon je na jugozapadu, otvoren je, ali je dolje zatvorenog tipa (betonsko korito).
    Nema puno mjesta, stol i stolice zauzmu svoje. Ljeti prži. Ipak sam odlučila posaditi cvijeće pa mi je svaki savjet itekako dobro došao.
    Znači, o uzgoju u teglama ne znam baš puno (koja zemlja za što, pvc vs. keramika, dohrana i sl.).
    Danas sam kupila ružmarin, lavandu, čuvarkuće (), prekrasnu tradeskanciju u visećoj tegli - zapravo sam to tražila, to je neka vrsta koja je jako slična bakopi na onim slikama, ima jaaaako puno bijelih cvjetića mjesecima), uskoro namjeravam kupiti i bakopu te omiljene hortenzije. Prijedlozi dobrodošli.
    Koliko znam, sve su to trajnice i čak bi mogle prezimiti vani na balkonu (?), jer drugdje mjesta nemam, osim na stubištu, ali tu i nije neko osvjetljenje.
    Koliko dugo kupljene biljke mogu ostati bez presađivanja u onim plastičnim teglicama u kojima već jesu? Htjela bih prvo kupiti sve biljke koje želim pa onda napraviti neki plan gdje ih posaditi (zajedno, odvojeno, gdje ću ih postaviti i sl.).
    Hvala na gore danim savjetima, samo nastavite s njima
    Posljednje uređivanje od Optimist : 05.04.2016. at 21:47

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Optimist, nikako hortenziju na jugozapad!!! to je biljka hlada i sjene. Ona je za sjever. Taman da je i zalivena kad ju uprži sunce, na kraju dana će biti sva snuždena.
    Orjentiraj se na morsko bilje: lavanda, ružmarin, kadulja, origano, oleander, bugenvilija, svi sukulenti i kaktusi...
    Ako želiš cvjetnice, odaberi gazaniju, prkose, verbenu. uzmeš li pelargonije računaj na svakodnevno zalijevanje.
    Biljke ti po zimi mogu ostati na balkonu samo ako je ostakljen pa ga potpuno možeš zatvoriti.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ahahahaha, sjetih se teme http://forum.roda.hr/threads/83670-k...=1#post2555224 očito sam opet u hiperfokusu (Zuska, ako čitaš, je li i tebe uhvatilo? :mrgreen)

Citiraj Nera prvotno napisa Vidi poruku
    Optimist, nikako hortenziju na jugozapad!!! to je biljka hlada i sjene. Ona je za sjever. Taman da je i zalivena kad ju uprži sunce, na kraju dana će biti sva snuždena.
    Orjentiraj se na morsko bilje: lavanda, ružmarin, kadulja, origano, oleander, bugenvilija, svi sukulenti i kaktusi...
    Ako želiš cvjetnice, odaberi gazaniju, prkose, verbenu. uzmeš li pelargonije računaj na svakodnevno zalijevanje.
    Biljke ti po zimi mogu ostati na balkonu samo ako je ostakljen pa ga potpuno možeš zatvoriti.
    Koristan post, hvala ti!

Nemam di s hortenzijom osim na jugozapad. Stavit ću joj suncobran :mrgeen: Predivna je, plava.

A balkon ne da nije ostakljen, već je skroz otvoren. Baš razmišljam kako bi stavili karniše i neke zavjese (koje nemamo ni u stanu), ali još ne znam kako to izvesti, balkon je dug 5 m, s jedne strane skoro 1 m, a s druge 1,5 m (rubni dio zgrade).

Ako tko ima kakav prijedlog (karniše, materijal - možda žutica? i sl.), neka malo spama temu

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    A balkon ne da nije ostakljen, već je skroz otvoren. Baš razmišljam kako bi stavili karniše i neke zavjese (koje nemamo ni u stanu), ali još ne znam kako to izvesti, balkon je dug 5 m, s jedne strane skoro 1 m, a s druge 1,5 m (rubni dio zgrade).

Ako tko ima kakav prijedlog (karniše, materijal - možda žutica? i sl.), neka malo spama temu
    Mi smo stavili one trske, ali samo ljeti ih držimo kao zaštitu od sunca. Nisu nešto lijepe, ali pomažu. Zimi nam balkon ionako služi kao frižider i skladište.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •