Na faxu (i još neko vrijeme poslije toga) sam živjela u kući s vrtom, imala sam ruže, hortenzije, proljetnice itd. Nisu ništa pretjerano zahtjevale. U kući samo kaktuse, koje obožavam.
Od kada smo u stanu, imam samo 3 drva života i proljetnice koje kupim pa dok traju, traju (zumbule obožavam, eno ih na prozoru, sve miriše od njih).
Naime, balkon je na jugozapadu, otvoren je, ali je dolje zatvorenog tipa (betonsko korito).
Nema puno mjesta, stol i stolice zauzmu svoje. Ljeti prži. Ipak sam odlučila posaditi cvijeće pa mi je svaki savjet itekako dobro došao.
Znači, o uzgoju u teglama ne znam baš puno (koja zemlja za što, pvc vs. keramika, dohrana i sl.).
Danas sam kupila ružmarin, lavandu, čuvarkuće (), prekrasnu tradeskanciju u visećoj tegli - zapravo sam to tražila, to je neka vrsta koja je jako slična bakopi na onim slikama, ima jaaaako puno bijelih cvjetića mjesecima), uskoro namjeravam kupiti i bakopu te omiljene hortenzije. Prijedlozi dobrodošli.
Koliko znam, sve su to trajnice i čak bi mogle prezimiti vani na balkonu (?), jer drugdje mjesta nemam, osim na stubištu, ali tu i nije neko osvjetljenje.
Koliko dugo kupljene biljke mogu ostati bez presađivanja u onim plastičnim teglicama u kojima već jesu? Htjela bih prvo kupiti sve biljke koje želim pa onda napraviti neki plan gdje ih posaditi (zajedno, odvojeno, gdje ću ih postaviti i sl.).
Hvala na gore danim savjetima, samo nastavite s njima![]()

), prekrasnu tradeskanciju u visećoj tegli - zapravo sam to tražila, to je neka vrsta koja je jako slična bakopi na onim slikama, ima jaaaako puno bijelih cvjetića mjesecima), uskoro namjeravam kupiti i bakopu te omiljene hortenzije. Prijedlozi dobrodošli.
Odgovori s citatom
očito sam opet u hiperfokusu (Zuska, ako čitaš, je li i tebe uhvatilo? :mrgreen)