Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1231

Tema: Sobno bilje

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Nera prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam dracenu nacijepljenu na drvca, tzv. drvo života staro 20 let. Naravno da ga s vremena na vrijeme štucnem. Cure, pa to je drač! Naravno da će se oporaviti i ponovo potjerati! Odrezano stavim u vodu na 2-3 mj., dok ne pusti žile i onda posadim u zemlju za cvijeće. Uvijek kupim par vreća u Zrinjevcu. Prilično je dobra za traženu cijenu, 24 kn/50 l.
    Ja sam od sveki naslijedila drvo života (3 komada). Nastala su od jednog koje je svekar dobio kad je išao u mirovinu prije 20-tak godina.
    Sinoć sam sva tri srezala (listovi nisu više bili lijepi) i "rane" premazala biljnom smolom. E, sad, nema nikakvih pupova na vidiku, je li od drveta života ostalo samo drvo?
    Mogu li upotrijebiti trupce odrezane s obje strane (za svaki slučaj sam ih piknula u zemlju, gornju "ranu" također premazala smolom ili da si odmah stavim )?

I ja sam neki dan kupila zemlju u Zrinjevcu. Danas mi je teta na placu rekla da ona kupuje samo Florabelu (kupila sam ju u sjemenarni na jarunskom placu, 20 l - 17 kn).
    Također mi je dala savjet da umjesto umjetnim gnojivom biljke zalijevam otopinom pivskog kvasca (5 l vode + 1 kockica svježeg kvasca).
    Posljednje uređivanje od Optimist : 07.04.2016. at 17:36

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •