Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1231

Tema: Sobno bilje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    a majketi šta joj smeta velik lonac, ko da se ja žalim da mi je prevelik stan
    ne bi ga ga mora čistit
    Pusti ti to.... Ima ljudi kojima je mrsko čistiti i grijati veliki stan.

Isto je i s biljkama. Ja imam godinama klivije i one ne cvatu ako im noge (korijen) nisu u tijesnoj cipeli. Ne smiju imati velike tegle jer onda svu energiju potroše na rast korijena. Tek kad sav prostor u teglu premreže korijenjem, krenu cvjetati i tjerati mladice. Sad sam pametnija, pa kad ih rasadim, pazim da tegli nisu preveliki.

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pusti ti to.... Ima ljudi kojima je mrsko čistiti i grijati veliki stan.

Isto je i s biljkama. Ja imam godinama klivije i one ne cvatu ako im noge (korijen) nisu u tijesnoj cipeli. Ne smiju imati velike tegle jer onda svu energiju potroše na rast korijena. Tek kad sav prostor u teglu premreže korijenjem, krenu cvjetati i tjerati mladice. Sad sam pametnija, pa kad ih rasadim, pazim da tegli nisu preveliki.
    Tako su meni rekli za dracenu, ako je u velikoj saksiji samo joj korijen napreduje a biljka iznad zemlje stagnira.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

A sad drugi post o jagodama

Odlične su, bujaju, jedemo prve plodove. Mjesečarke, zasađene u pravokutne tegle (po 2 na 60 cm), obješene na gelender.

E, sad, vriježe! Što s njima i kad? Rastu van posude.

A da ne pišem i treći post…imate li lavandu u teglama? Koliko traži vode, više ili manje? Znam da u zemlji traži malo, ali mi se čini da je u tegli zahtjevnija. Sad sam opreznija s vodom, nisam još sigurna koliko je kojoj biljci treba.
    Posljednje uređivanje od Optimist : 18.05.2016. at 18:06

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    A sad drugi post o jagodama

Odlične su, bujaju, jedemo prve plodove. Mjesečarke, zasađene u pravokutne tegle (po 2 na 60 cm), obješene na gelender.

E, sad, vriježe! Što s njima i kad? Rastu van posude.

A da ne pišem i treći post…imate li lavandu u teglama? Koliko traži vode, više ili manje? Znam da u zemlji traži malo, ali mi se čini da je u tegli zahtjevnija. Sad sam opreznija s vodom, nisam još sigurna koliko je kojoj biljci treba.
    Mladu biljčicu s vriježe upikni u malu teglicu. Pričekaj da se dobro ukorijeni, pa odreži vriježu. Kasnije ju presadi na stalno mjesto.
    Hortenzija će ti potjerati nove listove iz grančica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •