Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
onda ću osteospermum prebacit na južni balkon, da vidim šta tamo kaže
moji su ga imali davno posađenog ispod mandarine, zimi je bio u suncu i raširio se u ogroman grm prepun cvijeta, divan je bio

za zimsko vrijeme ću nabavit maćuhice i ciklame, one su mi se lani super pokazale

neke sukulente su mi napale vunaste uši, čitala sam (i osvjedočila se) da na njih ne djeluju bio killovi i slično, nego treba uzet neko sredstvo za koje treba imat rukavice, masku, prskat negdje gdje djeca ne borave.. neki otrov teški, pa mi sve teško po to ić
pokušavam mehanički riješit problem, što na nekim biljkama nije problem. dvije vrste escheverija sam rasčerečila brutalno, srce bi me bolilo da ih ne poznajem. naime jednostavno sam poskidala sve listiće i prstima dobro očistila sve bubice, zemlju bacila, a listiće ostavila na tanjuru da puste nove biljčice. na proljeće bih trebala imat milijun escheverija samo da se ne vrate opet bube, ako se vrate idem po taj otrov iz pakla.
Za vunaste uši smrt je onaj brzinski pripravak od koprive. Svježe koprive (sad ih imaš, opet su narasle kad više nije tak vruće) potopiš samo preko noći ili najdulje 24 sata da se iz njih otopi mravlja kiselina. Omjer ti je 1:10 tj. kilogram svježih kopriva na 10 litara vode iliti 2-3 dooobra pregršta na litru i pol. Time špricaš uši. Svaki drugi dan napraviš frišku tekućinu. To ne smrdi (smrdi kad odstoji 2-3 tjedna, tada se koristi kao gnojivo ali to ti sad ne treba) i potamanit će sve bube i bubice. Mehaničko otklanjanje je dobro, ali ne i dovoljno jer ti se zavuku i tamo gdje ih ne vidiš + ima i sitnih koje se zavuku u zaperke listova. Ovo ti je bolje. Košta nula kuna, samo košta malo vremena dok ne nađeš friške koprive. Uzmi mlade vrhove, s rukavicama. Dobru zabavu!