Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1231

Tema: Sobno bilje

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Tradeskancija, ne tradenskacija
    Zurila sam pa sam zadnju recenicu nespretno napisala.
    Dakle, ta moja tradeskancija je okrugle forme, visi, ima male, zelene listove i prekrasne cvjetice. Doduse, nema ih bas jako puno kao na prijasnjoj koju sam imala, ali svaki je kao bisercic.
    Nista nalik tipicnim tradeskancijama koje sam zguglala. Prije sam mislila da je to bakopa, ali daleko je ljepsa od nje.
    S pelargonijom se ne mogu pohvaliti. Ipak joj pruzam sansu.
    E, posto je ovo prva godina mog malo ozbiljnijeg cvjecarenja, nemam pojma sto cu s biljcicama preko zime, jer u hodnik stanu samo neke.
    Jedino sto mogu je spustiti ih na pod balkona, zgurati u kut i necim prekriti.
    Sad vas molim da mi kazete s cim?
    Najlon? Ona neka paucina?
    Ako najlon, treba li izbusiti rupice?
    Koliko cesto zalijevati, npr. spomenutu tradeskanciju, pelargoniju, metvicu, vlasac, ruzmarin?
    Kad smo vec kod ruzmarina, raste polako, ali sigurno. Nije bas bujan, vise bi se reklo da malo anoreksicno i bljedunjavo izgleda, ali zilav je on.
    Tvoja "tradeskancija " bi mogla biti Clorophytum, al ne garantiram. Tako mi vuče po opisu. Proguglaj!
    Ružmarin, metvicu, vlasac možeš ostaviti na balkonu, povuci uz zid. Ružmarinu ne bi škodilo zamatanje, ja uzmem bijeli pokrov za povrće i zamotam u nekoliko slojeva. Njime inače štitim morske biljke posađene u kontinentu: nar i stolist (albiziu). Ružmarin i yuce više ne. Već su oguglale na našu zimu. Ako nekaj i pozebe, orežem, potjera ponovo.
    S pelargonijama se ne gnjavi ak ih nemaš gdje unijeti unutra. Preveć muke, a sadnice doista nisu tako skupe. Sukulente unesi. Netres ne, on je otporan na zimu. Ne trebaš ga zamotati.
    Posljednje uređivanje od Nera : 05.10.2016. at 11:38

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •