Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1237

Tema: Sobno bilje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

O, tx! Ja imam masu toga vani, u mojoj zgradi nema podruma sa svjetlom, to u zajednicko stubiste ne mogu sve iskrcati, a stan necu manje grijat zbog bilja (a ne bi ga imala gdje ni stavit), ostajem na rezimu na kojem sam dosad bila da dio ostaje na balkonu, 2-3 idu unutra, ostatak koji ne prezivi nadomjestim na proljece.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 31.10.2017. at 17:33

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    O, tx! Ja imam masu toga vani, u mojoj zgradi nema podruma sa svjetlom, to u zajednicko stubiste ne mogu sve iskrcati, a stan necu manje grijat zbog bilja (a ne bi ga imala gdje ni stavit), ostajem na rezimu na kojem sam dosad bila da dio ostaje na balkonu, 2-3 idu unutra, ostatak koji ne prezivi nadomjestim na proljece.
    Mislila sam si poslije o toj temp 25 na koju griješ stan i zaključila da to možda i nije ista temperatura koja bi bila kad ja naguram svoj termostat na 25. Ima razlike, ovisi o tome gdje je termostat, kako je podešen i sl. tj vjerojatno kod mene nije 21 nego prije 22,5, a kod tebe nije 25 nego objektivno 23,5.

Što se cvijeća tiče, upravo dižem zadnjicu i idem unijeti bar 2-3 tegla na stubište, čisto da se osjetim korisnom...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam danas stavila limun na stubiste. Listovi su mu dosta pozutili, jel mu jesen ili nesto drugo?

Neki sukulenti jos cvjetaju, pa su jos vani, dal da ih unosim ili ne? Imam kud s njima, ali nema bas jako puno svjetla.

Kupila am ljetos kristovu krunu, zena mi je rakla da ona moze citavu zimu biti vani u tegli. Da ju ipak unesem?

Danas sam po stoti put stavila kosticu avokada u vodu, valjda ce nesto biti od njega.

Kako se sadi mango?

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Kako se sadi mango?
    Pojedeš mango.
    Škarama ili oštrim nožem otvoriš pažljivo (da se ne porežeš) drvenastu ovojnicu sjemenke manga. Unutra se nalazi sjemenka nalik na veliko zrno graha.
    Sjemenku umotaš u vlažan (ne mokar!!) kuhinjski papir, staviš u zip lock vrećicu i zatvoriš. Prije umatanja sjemenku pospem s malo cimeta da spriječim razvoj gljivica.
    Svako malo virneš (4-5 dana) da nije počela pljesniviti i po potrebi zamijeniš papir.
    Za 14-30 dana bi trebala pustiti korijen i klicu.
    Posadiš u zemlju.
    Ne zaboraviš ju na terasi kad noćne temperature padnu ispod 10 stupnjeva jer onda crkne.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam danas stavila limun na stubiste. Listovi su mu dosta pozutili, jel mu jesen ili nesto drugo?

Neki sukulenti jos cvjetaju, pa su jos vani, dal da ih unosim ili ne? Imam kud s njima, ali nema bas jako puno svjetla.

Kupila am ljetos kristovu krunu, zena mi je rakla da ona moze citavu zimu biti vani u tegli. Da ju ipak unesem?

Danas sam po stoti put stavila kosticu avokada u vodu, valjda ce nesto biti od njega.

Kako se sadi mango?
    Limunu žute listovi ako mu nedostaju minerali. U jesen to jest pojačano, ali može se riješiti mineralnim gnojivom. Eh, sad, koji mineral točno nedostaje - ne znam bez interneta.
    * * *
    Evo, našla - postoji posebno gnojivo za agrume: https://www.bauhaus.hr/substral-teku...me-250-ml.html

Piše unutra da ima visok udio željeza.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.11.2017. at 13:04

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    kod mene nije 21 nego prije 22,5, a kod tebe nije 25 nego objektivno 23,5.
    . Bit će prije više kod mene, al piše da je 25. Frend je jednom komentirao da imam uvjete za terarij. U stanu bilje super uspijeva, ali ono koje prihvaća takve uvjete (fikus benjamin mi je moja velika ljubav, imam ga godinama, ogroman je i za njega sam se jedino kod selidbi plašila, njemu je to idealno - em ne mrda, em stablina temperatura, em nema previše propuha/zračenja). Već sam skužila što izdrži, što ne - fikusi uglavnom OK, šilj mi je predivan, ali on ne bi izdržao periode nezalijevanja koji se znaju dogoditi, sukulentići prežive, plus ona najizdržljivija mesnata biljka, a drugo... s promjenjivim uspjehom (znam da ljubičice nemaju šanse, kućne srećice ili orhideje, njima je to too much).

Pa tražim takve... tropske mezimce.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.11.2017. at 09:17

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •