Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1237

Tema: Sobno bilje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

zemlja se prije upotrebe može sterilizirati, tako da se stavi u pećnicu na 100 stupnjeva čini mi se, da se pobiju sve baje
    naravno pustiti da se ohladi prije nego se biljka vrati unutra

ja sve više eksperimentiram sa vodenom kulturom, nakon što sam u nju prebacila dvije orhideje (jedna uspješno skroz, druga ni uspješno ni neuspješno, raste joj nešto malo korijen, list nikako, ali ni ne propada), stavila sam reznicu monstere, ona se zakorijenila u vazi i ljudi su mi rekli da je mogu slobodno tako držat u vodi godinama. Proklijale su mi dvije sjemenke avokada, pa i njih planiram zasad neko vrijeme držat samo u vodi, da se vidi korijenje

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    zemlja se prije upotrebe može sterilizirati, tako da se stavi u pećnicu na 100 stupnjeva čini mi se, da se pobiju sve baje
    naravno pustiti da se ohladi prije nego se biljka vrati unutra
    Može, ali sam ja lenja za to... a miris te zagrejane zemlje iz rerne mi je baš odbojan :/. Osim toga, zagrevanjem na 100 stepeni se uništava deo organskih jedinjenja iz humusa - a većina kupljene zemlje ima velik % humusa. Tako da zemlja bude sterilna, ali je manje hranljiva za biljku. I struktura joj se delom menja, koliko se sećam.

Da li dodaješ nešto od prihrane u vodu orhidejama i monsteri? I kako suzbijaš alge? Ja znam da monstera može mesecima da bude samo u vodi, ali ne znam za dalje od toga, ja sam svoje uvek na kraju sadila u zemlju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •