Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1237

Tema: Sobno bilje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne znam kakva bijela paučina, da ti se nisu naselile vunaste uši?
    ako jesu, pomiješaj u prskalici malo detedrženta za suđe s vodom i poprskaj, pa ponovi za par dana

crassula ovata može cvjetat, ali mora biti dovoljno stara, čitala sam da mora biti starija od 4 godine, ali moja od 6 godina ne cvjeta još, kod roditelja mi ima jedna (mama od moje) koja je stara nekih 12 ili više, lani je imala 3-4 cvjetića, a ove godine ih je puna. Nemaju mirisa
    zato ja imam crassulu morgans beauty koja će sad brzo procjvetat, predivne roze clustere ima, inače mi stoji vani i divim joj se, ali prošle godine je temperatura pala u minus i unijela sam sve sukulente u kuću. tako sam otkrila da je to jedna teža smrdljivica

nisam znala da može i drvo života (moje je jadno na rehabilitaciji, mačke ga pojele), ali mami je cvjetala sanseveria

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    zato ja imam crassulu morgans beauty koja će sad brzo procjvetat, predivne roze clustere ima, inače mi stoji vani i divim joj se, ali prošle godine je temperatura pala u minus i unijela sam sve sukulente u kuću. tako sam otkrila da je to jedna teža smrdljivica
    sad sam ju guglala, krasna je! gdje si je nabavila?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    sad sam ju guglala, krasna je! gdje si je nabavila?
    bila je jednom u Konzumu, išla sam po ručak i vratila se s njom
    ali poslije je nisam viđala, imaju je vjerojatno kaktusari tipa Kaktusi Bešlić

ups sad vidim da sam napisala Morgans beauty, imam i nju ali ju je nešto napalo pa je sad pala na niske grane, i nju sam stvarno naručila kod Kaktusa Bešlić, ali osjetljiva je za poludit
    smrdlivica iz Konzuma je crassula springtime

meni većina sukulenata cvjeta, ali mnogi od njih su meni ljepši kao biljke, cvijet mi je često sporedan

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno ju oprašuju muhe. Ja se sjećam da je moja mama imala neke sukulente čiji su cvjetovi "mirisali" na trulo meso - ovakve biljke: http://poljoinfo.com/showthread.php?...ENTI&styleid=5

Ja isto imam zbirku sukulenata, ali cvjetaju mi uglavnom aloje i slične biljke, koje ne smrde.

Crassule isto imam razne - drvo novca staro desetak godina i druge slične, nikad nisu cvjetale jer ih zimi unosim unutra, pa im je vjerojatno pretoplo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •