Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1231

Tema: Sobno bilje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tresnut ću ovdje s pitanjem kao zadnja neznalica ima li tko iskustva s onim fikusima koji imaju debelo, čvornato korijenje? Izgleda otprilike ovako.

Svojedobno mi je jedan takav krepao, a drugog sam poklonila prijateljici za rođendan prije par godina. Ona je nedavno s te biljke odrezala grančicu, stavila je u vodu, i grančica je počela puštati korijenje. Stavili smo ga u zemlju i ja sam dobila novi primjerak iste biljke, zasad se dobro drži (još nije svisnula).
    Ne znam, što dalje raditi s biljčicom? Koliko dugo mogu očekivati da ta grančica raste, treba li je u nekom trenutku presaditi (zasad je u relativno velikoj posudi pa mislim da još ne treba), hoće li razviti zadebljalo korijenje kao i matična biljka...? Nemam nikakvog iskustva s ovakvim uzgojem pa mi je svaki savjet dobrodošao.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Tresnut ću ovdje s pitanjem kao zadnja neznalica ima li tko iskustva s onim fikusima koji imaju debelo, čvornato korijenje? Izgleda otprilike ovako.

Svojedobno mi je jedan takav krepao, a drugog sam poklonila prijateljici za rođendan prije par godina. Ona je nedavno s te biljke odrezala grančicu, stavila je u vodu, i grančica je počela puštati korijenje. Stavili smo ga u zemlju i ja sam dobila novi primjerak iste biljke, zasad se dobro drži (još nije svisnula).
    Ne znam, što dalje raditi s biljčicom? Koliko dugo mogu očekivati da ta grančica raste, treba li je u nekom trenutku presaditi (zasad je u relativno velikoj posudi pa mislim da još ne treba), hoće li razviti zadebljalo korijenje kao i matična biljka...? Nemam nikakvog iskustva s ovakvim uzgojem pa mi je svaki savjet dobrodošao.
    Baš dobro da postoji pretraživač teme, pa sam uspjela naći svoj post od prije godinu i pol
    Dakle, zakorijenjena grančica fikus ginsenga se jako lijepo primila, razrasla, i sad je to već stabalce u tegli. Mislim da je došlo vrijeme za fazu 2, tj. da pokušam oblikovati biljku onako kako je obično uzgajaju. Kako se to uopće radi? Spominje se oblikovanje žicom, ali nisam uspjela shvatiti kako.
    Našla sam neke linkove, ali nisu baš od neke pomoći... više bi mi koristilo ako je netko ovdje to već radio, pa da mi dade upute.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •