Bavim se mišlju da nabavim.fikus. onaj sa velikim listovima koji je ranije bio u svakom uredu i domu zdravlja. To je tako retro.
Bavim se mišlju da nabavim.fikus. onaj sa velikim listovima koji je ranije bio u svakom uredu i domu zdravlja. To je tako retro.
Takav fikus i filodendron su nekad bili klasika - mi i sad imamo ponešto od toga u firmi, kao i palme i marante. Doma mi ništa od toga nije htjelo rasti, samo zlatni puzavac - ovo: https://www.plantea.com.hr/zlatni-puzavac/ (to imam i danas).
Biljka iz doma zdravlja je fikus gumijevac. Mislim da taj ne smije biti na direktnom suncu, ali treba imati dosta svjetla. Uvijek sam se pitala kako te biljke uredno uspijevaju u javnim prostorima (izlozi, domovi zdravlja) a doma neće rasti. Možda smo im posvećivali previše pažnje![]()
Meni je to u stanu nerješivo, jer ako ima svjetla, obavezno ga prži sunce. Klivija mi je dobila opekline, na istočnom prozoru, iako je izložena direktnom suncu vrlo kratko. Bilo je dovoljno da strada... Sad je na balkonu u hladu. To i amarilis su mi isto retro biljke.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.08.2019. at 09:00