Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
Ovaj Studio botanike ima najobičnije, svakodnevne biljke, po užasno prenapuhanim cijenama. Nisam mogla vjerovati dok sam gledala. Mimosa pudica se nađe na placu za 5 kuna, a kod njih je 200 kuna. I tako sve. A znam cijene u normalnim vrtnim centrima, stalno ih posjećujem, te imam doma skoro sve te biljke.
(I mnoge druge)
Onaj Senecio, Mother of pearls, košta 260 kn. Baš sam računala, ja platila na pijaci ekvivalent nekih 13kn. Isti prečnik saksije, slična dužina biljke. Ali nema keramiku i makrame.
Zapravo, taj studio naplaćuje svoju veštinu marketinga.
Jer, kako je meni objasnila prodavačica kad sam se šokirala cenom nekih kala, jer nikad ne bih pomislila da za moje, iste takve kale u bašti, tražim toliku cenu: Ako uspem da ih prodam znači da cena nije bila prevelika! I biće da je u pravu.

Na temu- meni je svaka od predloženih draga, neke sam i imala pa su narasle tolike da sam ih udomila po školama u predvorja i hodnike.
Ako je baš mesto baš sunčano i hoćeš leti da biljka bude na terasi, šta misliš o sobnom hibiskusu? To su drvca, imaju divne boje cveta i cvetaju i zimi ako im odgovara mesto. Vole jug. Guglaj Hibiscus rosa-sinensis, ako ti ne smeta da biljka ima i cvet.
Od samo zelenih, šeflera ili kroton. Kroton je otrovan, ali ti nemaš ljubimce a deca ti nisu više mala, pa to nije problem.