Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
Ja bih definitivno birala tu ostakljenu terasu, to je ko staklenik
ako se naviknu na niske temperature, i ako su suhe, mogu one to izdržati.
Vidila sam na instagramu neki trik kako dodaju stupanj-dva u stakleniku za vrijeme hladnih noći, u jednu veliku terracotta posudu zapale veliku svijeću, i pokriju je drugom terracotta posudom. Nisam probavala, ali navodno to digne temperaturu taman za taj pokoji stupanj koji učini razliku.

ako ih staviš u kuću, to je temperatura 20 stupnjeva, a malo svjetlosti i onda se izduže. Što se isto može riješiti tako da ih na proljeće obezglaviš i posadiš ponovo.
Samo da prijavim da je moj kompletni vrtić kaktusa i sukulenti prezimio na negrejanoj terasi, čak i ove osetljivije vrste, i da izgleda skoro jednako sjajno kao i kad sam ih unela . Hvala na savetu, tangerina!

(Nisam probala da ih grejem, osim što sam par najhladnijih dana pustila topao vazduh iz kuće na terasu u nekoliko navrata, i prekrila biljke laganim ali toplim dečjim pokrivačem. Napolju je bilo oko -10 C ili nešto niže, i prozori terase su se zaledili, ali nemam gubitaka, osim ako nas ne iznenadi neki grdni mraz u martu, to bi sveukupno bila katastrofa i nadam se da toga neće biti).