Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1231

Tema: Sobno bilje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nisam sigurna da si išta postigla rezanjem donjih listova, nećeš tako postić grananje
    za grananje je nužno skidanje vrha, jer se na vrhu nalazi hormon rasta, i kad njega makneš, aktiviraju se uspavani izdanci sa strane (kalemljenje je nešto sasvim drugo, btw)
    ako ti je bed odrezat gornjih 30cm, onda možeš onu treću metodu, tzv pinching, kad samo digneš taj gornji vršak, i trebala bi se isto razgranati. Ali možeš to napravit i pred proljeće, tad ćeš sigurno manje čekat na rezultat.

Nemam fikus lyrata, ali sa drvom života je to uspješno funkcioniralo. To je isto kao i sa bosiljkom, ako želiš gustu grmoliku biljku, uvijek bereš gornje listove, ne donje, iako su veći

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a što se tiče mirnijeg zimskog perioda, mislim da ljeto još nije gotovo i da ima još prostora/vremena za rast
    uostalom, meni je fikus rastao cijelu zimu, nije ga nešto uspavala

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sigurna da si išta postigla rezanjem donjih listova, nećeš tako postić grananje
    za grananje je nužno skidanje vrha, jer se na vrhu nalazi hormon rasta, i kad njega makneš, aktiviraju se uspavani izdanci sa strane (kalemljenje je nešto sasvim drugo, btw)
    ako ti je bed odrezat gornjih 30cm, onda možeš onu treću metodu, tzv pinching, kad samo digneš taj gornji vršak, i trebala bi se isto razgranati. Ali možeš to napravit i pred proljeće, tad ćeš sigurno manje čekat na rezultat.

Nemam fikus lyrata, ali sa drvom života je to uspješno funkcioniralo. To je isto kao i sa bosiljkom, ako želiš gustu grmoliku biljku, uvijek bereš gornje listove, ne donje, iako su veći
    možda nisam bila jasna.
    Ja želim gore grananje, al ne želim da ima dole listove, želim da izgleda više kao grmoliko drvce s grmom gore ( a dole samo stabljika). Nešto ovako: https://www.google.com/search?q=ficu...9T_TvyuUE5wfiM

Ne znam jel se vidi na linku ova veća slika s desne strane (kao kod mene na ekranu).
    Već sam ja ranije odstranila barem 7 listova dolje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •