Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1231

Tema: Sobno bilje

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ga, ružmarin se opet nije primio. Obično mi povene i onaj ukorijenjen iz trgovine.

Imam i tu neku pachiru aquaticu. Čudna biljka, ispušta kapljice vode po svojim listovima pa mislim da ima previše vode, onda prestanem zalijevati i počne venuti.
    Hello,
    Tko je vidio saditi zimi? Prije travnja zaboravi priču. Ružmarin zapelcaš od obične grančice, ali u proljeće. Možeš ga staviti i da se zakorijeni u vodi. U oba slučaja bolje ide ako je mlada grančica, ne previše drvenasta. Treba poštivati vegetativni period. Zimi se biljke ne razmnožavaju, čak i ako su sobne.

Za ovu pachira biljku nisam do sad čula, ali vidi što kaže internet pamet:
    Pachira aquatica voli vlažno, ali ne preplavljeno tlo. Pazite da korijenje ne stoji u vodi, jer to može dovesti do truljenja. Temperatura: Najbolje uspijeva na temperaturama između 18°C i 26°C. Ne podnosi hladnoću i treba je zaštititi od propuha.
    Zaključak: biljka treba uravnotežene uvjete (vlage dosta, ali ne premalo, temperatura stalno ista, a kad joj nađeš dobro mjesto na svjetlu i bez propuha, ne treba je preseljavati.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.01.2025. at 09:08

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •