Stranica 25 od 25 PrviPrvi ... 15232425
Pokazuje rezultate 1,201 do 1,208 od 1208

Tema: Sobno bilje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    zemlja za kućno bilje

kupila sam na raznim lokacijama, ali nekako postane jako tvrda, imam dojam da se i mušice razmnože
    uglavnom, ubijam biljke velikom brzinom...
    možda je ipka kriva zemlja?

kakve su one bio plantella ili pak homegarden?
    Meni su te industrijske mješavine uglavnom prerahle za sobno bilje, pa znam pomiješati barem trećinu udjela zemlje s vrta (neka ilovača, niš bogznakaj) ali ju prije toga treba sterilizirati u pećnici, na 100 stupnjeva najmanje 1 sat. Za balkonsko cvijeće ne radim sterilizaciju i često stavljam veći udio vrtne zemlje (pola-pola).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.10.2024. at 12:28

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

vidim da mi se kumkvat bolje drži otkad sam ga unijela u sobu, ne znam dal da to napravim i s jagodama, čudne su mi, mada inače normalno vani budu preko zime kad su u vrtu, ... nema minusa, nema mrazova, a ja baš nemam mjesta

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    vidim da mi se kumkvat bolje drži otkad sam ga unijela u sobu, ne znam dal da to napravim i s jagodama, čudne su mi, mada inače normalno vani budu preko zime kad su u vrtu, ... nema minusa, nema mrazova, a ja baš nemam mjesta
    Mislim da bude to u sobi krepalo puno prije nego vani. Evo tuđe pameti: https://cvijece.covermagazin.com/?p=2288

A da im napraviš mali plastenik? Ovako nešto https://www.bauhaus.hr/plastenici/st...een/p/28260602

Naravno, ne mislim da to trebaš kupiti, nego im lijepo zabodi nekoliko štapića i nasadi gore 2-3 vreće za smeće, prozirne.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

zašto se ružmarin stavlja u tamnu bocu da pusti korijenje? vidjela sam piše po netu kao da je korijen osjetljiv na svjetlo, međutim trebao bi mi se iovako primiti, stavila sam u običnu prozirnu čašu

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zašto se ružmarin stavlja u tamnu bocu da pusti korijenje? vidjela sam piše po netu kao da je korijen osjetljiv na svjetlo, međutim trebao bi mi se iovako primiti, stavila sam u običnu prozirnu čašu
    Samo ga pikni u teglu sa zemljom. Ako ti se ne primi sad, ponovi u travnju.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Evo ga, ružmarin se opet nije primio. Obično mi povene i onaj ukorijenjen iz trgovine.

Imam i tu neku pachiru aquaticu. Čudna biljka, ispušta kapljice vode po svojim listovima pa mislim da ima previše vode, onda prestanem zalijevati i počne venuti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo ga, ružmarin se opet nije primio. Obično mi povene i onaj ukorijenjen iz trgovine.

Imam i tu neku pachiru aquaticu. Čudna biljka, ispušta kapljice vode po svojim listovima pa mislim da ima previše vode, onda prestanem zalijevati i počne venuti.
    Hello,
    Tko je vidio saditi zimi? Prije travnja zaboravi priču. Ružmarin zapelcaš od obične grančice, ali u proljeće. Možeš ga staviti i da se zakorijeni u vodi. U oba slučaja bolje ide ako je mlada grančica, ne previše drvenasta. Treba poštivati vegetativni period. Zimi se biljke ne razmnožavaju, čak i ako su sobne.

Za ovu pachira biljku nisam do sad čula, ali vidi što kaže internet pamet:
    Pachira aquatica voli vlažno, ali ne preplavljeno tlo. Pazite da korijenje ne stoji u vodi, jer to može dovesti do truljenja. Temperatura: Najbolje uspijeva na temperaturama između 18°C i 26°C. Ne podnosi hladnoću i treba je zaštititi od propuha.
    Zaključak: biljka treba uravnotežene uvjete (vlage dosta, ali ne premalo, temperatura stalno ista, a kad joj nađeš dobro mjesto na svjetlu i bez propuha, ne treba je preseljavati.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.01.2025. at 10:08

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, pasalo joj je tu na svjetlu ovih mjeseci, i onda sam je zaboravila politi par dana.

A kaj se zime tiče, više liči na proljeće.

Stranica 25 od 25 PrviPrvi ... 15232425

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •