Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Nuspojave od tableta topamax

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno Nuspojave od tableta topamax

2mjeseca sam pila topamax radi migrene.Počela mi je trnuti glava, ruke. Srce mi ubrzano kuca i cijelo vrijeme sam nekako nervozna, sva u strahu. Imam i napadaje panike. Već 4dana ne pijem topamax, ali nuspojave su i dalje tu, i to po cijeli dan. Zbog napada panike se već i bojim izlaziti. Rekla mi je psihjatrica da su to sve nuspojave. Kaj mi nebi nakon 4 dana trebalo biti već malo bolje? Jel ima netko iskustva stim? Trenutno sam očajna. Kad bu to prestalo?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kaj ti psihijatrica propisuje tablete za migrene?
    Migrene su ti toliko jake da ti baš treba nešto? Zbog posla, pretpostavljam?
    Ova stvar, po uputama koje sam našla na internetu, nimalo ne izgleda kao kikiriki. Trebala si dr. pitati kada budu prestale nuspojave. Vjerojatno je individualno.

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Neurolog mi je napisal sumigru koju trebam piti kod migrene. Imam jako često migrenu pa bi topamax to trebal spriječiti.

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Od neurologa sam dobila sumigru. Nju moram piti kad osjetim da dobivam migrenu. Imam ju jako često pa je to topamax trebal spriječiti.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Topamax je lijek za epilepsiju.
    Često se koristi i za liječenje migrene.
    Ali, svaki takav lijek se postepeno uvodi u terapiju i isto tako se postepeno i skida uz pojačane kontrole.
    Nikako odjednom prestati.
    To liječnici znaju i tako upućuju pacijente.
    Ukoliko si sama prestala uzimati lijek, nisi dobro napravila, a ukoliko ti je to savjetovao liječnik- mijenjaj ga.
    Ja bih na tvom mjestu napravila kompletnu obradu kod neurologa.

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Doktorica mi je rekla da prestanem

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Piješ dva lijeka za migrene? Jedan ti je neurolog prepisao, a drugi psihijatar?
    Koja dr ti je rekla da prestaneš?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 09.04.2016. at 14:12

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj dkid prvotno napisa Vidi poruku
    Doktorica mi je rekla da prestanem
    Trebala ti je objasniti kako da prestanes, postupnim smanjivanjem doze. Nikako ne odjednom. Tako se i uvodi - postepenim povecavajem doze.

Takodjer se moze doza spustati, i ako se dodje do neke doze koja ne izazva nuspojave, ostati na toj manjoj dozi.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Trebala ti je objasniti kako da prestanes, postupnim smanjivanjem doze. Nikako ne odjednom. Tako se i uvodi - postepenim povecavajem doze.

Takodjer se moze doza spustati, i ako se dodje do neke doze koja ne izazva nuspojave, ostati na toj manjoj dozi.

Točno ovako.
    I ja sam to napisala.
    S tim lijekovima nije lako, ni jednostavno.
    Dozu treba pogoditi i izbalansirati.
    Uz stalne kontrole.
    Čak postoji i pretraga pomoću koje se utvrđuje koncetracija lijeka u organizmu jer nismo svi jednaki i ne apsorbiramo lijek isto.
    Ponavljam; ja bih učinila kompletnu obradu kod neurologa.

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Neurolog mi je nspisal sumigru koja se pije pri početku migrene. A topamax sam pila radi sprečavanja migrene, jer ju imam često. Obradu kod neurologa sam nspravila. CT pokazuje da je sve uredu a mene skoro svaki dan boli!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj dkid prvotno napisa Vidi poruku
    Neurolog mi je nspisal sumigru koja se pije pri početku migrene. A topamax sam pila radi sprečavanja migrene, jer ju imam često. Obradu kod neurologa sam nspravila. CT pokazuje da je sve uredu a mene skoro svaki dan boli!
    Čuj, možda je glupo, ali ako ti je negdje (na poslu) fluorescentna rasvjeta, to zna često biti okidač glavobolje. Treba se riješiti toga, odbljeska od monitora ako ti je takav posao, pa vidi da li će biti bolje. Sretno!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, mi smo imali na faksu onu štednu, bijelu rasvjetu. Vraćala sam se s migrenama skoro svakodnevno, ali otprilike isto na mene djeluje i dnevna svjetlost. Evo, danas sunce granulo, ja žmirim, napinjem se, i valjda od tog napinjanja kreće migrena.

dkid, pregledaj si vid. Ja imam jako veliku dioptriju, mislim da je to povezano s osjetljivošću.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 11.04.2016. at 15:27

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •