Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Zaležana glavica

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Zaležana glavica

Uspjeli smo zaležati glavicu našem sinu...ima 4 mjeseca. Iako sam se trudila stavljati ga na bok dok spava, mislim da se zaležao jer smo puno šetali u kolicima, a uvijek je spavao na leđima u njima... Baš sam ljuta na sebe. Hoće li se to ispraviti ili da se nadam da će imati bujnu kosu ?!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    Uspjeli smo zaležati glavicu našem sinu...ima 4 mjeseca. Iako sam se trudila stavljati ga na bok dok spava, mislim da se zaležao jer smo puno šetali u kolicima, a uvijek je spavao na leđima u njima... Baš sam ljuta na sebe. Hoće li se to ispraviti ili da se nadam da će imati bujnu kosu ?!
    Nisam sigurna da se zaležao u ta četiri mjeseca, mislim da se to zaleži u još trbuhu - to je moj stariji imao i mala asimetrija se vidi i danas (ne vide svi, to JA vidim jer znam gdje je, a osjeti se i pod rukom). Mlađi je rođen par tjedana ranije i sa duplo manjom porođajnom težinom. On je imao savršeno okruglu glavu, nigdje zaležanu... a stariji - ružno je bilo za vidjeti, flah na lijevoj strani. Roštiljala sam ga po noći valjda do treće godine,taj se nije naspavao u normalnom položaju.

Pipam sad svoju glavu - isto nije savršeno okrugla, he he he... Mora da sam se i ja zaležala.

Inače, za veće deformacije postoji kaciga s kojom dijete spava. Kako li se to zove???? Spužvasta kapa koja omogućava da glavica stoji u pravom položaju i da se kosti isprave. Potražit ću, ali mislim da za ove sitne asimetrije stvarno nema potrebe. Druga je stvar ako dijete ima tortikolis (krivi vrat), to je već problem za fizijatra.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ma nije se zaležao u trbuhu, imao je savršenu glavicu kad se rodio. baš je pedijatrica komentirala na prvom pregledu s mjesec dana kako ima lijepu glavu i da pazimo da je ne zaležimo. ali eto, ipak jesmo :/ baš iza, ravno ravno...znači da se pomirim da ništa od ispravljanja? ili??

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo, ovo sam našla: http://www.zalezanaglavica.com/

Inače, ja sam svog starijeg okretala redovito noću, podmetala zarolani ručnik da ga drži u pravom položaju... stavljala na trbuh, svašta. Ispravilo se, ali nikad do kraja. Iako ne mora značiti da je to isto - kažem, moj se zaležao još u trbuhu na kosti zdjelice, on je od rođenja imao takvu glavu. Osim toga, on je slabije vidio na to oko, imao suženi zvukovod na toj strani - sve se to riješilo. Kad bolje razmislim, negdje do škole se to primjećivalo. A ako se tvoje dijete zaležalo nakon rođenja, znači da bi se to trebalo ipak lakše ispraviti. Vidi ovaj link - možda pomogne. Sad lupam bezveze jer nemam iskustva, ali vjerojatno je dovoljno da spava noću s kacigom. Kažu da kod dr. Sabola možeš dobiti detalje. Sretno!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Nas mali je imao dosta sa jedne strane zalezanu(kraci misic u vratu) stavljalu mi i pelenu i sve dok je mali bio. Kasnije kako se sam vrtio lagano se poceo ispravljati, do druge godine se skoro skroz povuklo sada ima 15 godina i lijepu glavu.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mali, 15 godina hahaha :D

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    mali, 15 godina hahaha :D
    To ja njemu iz milja i samo drugima nikada njemu a i tada je bio mali koliko se malo moze smatrati dijete koje sa godinu dana ima 15kg

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    To ja njemu iz milja i samo drugima nikada njemu a i tada je bio mali koliko se malo moze smatrati dijete koje sa godinu dana ima 15kg

Pa moj mali zaležani ima mjesec dana manje od 16 godina, visok debelo preko 180 i ima nogu 46. Već je najmanje 2 godine viši od mene, he he he... a bildala sam s njim isto, kad je trebalo i kad nije trebalo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •