Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: uroloski caj

lidac2004

Početno uroloski caj

zna li neko smije li se piti uroloski caj u trudnoci?ne uvin nego biljni od holyplanta.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne smije se piti čaj koji sadrži biljku po imenu medvjetka - a urološki čaj je sadrži

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sma baš neki dan odlučila uzeti urološki čaj i svratila msa u nekoliko ljekarni gdje su mi informacije bile različite. dodatno sam se informirala i zaključila da nema urološkog čaja koji se sa sigurnošću može piti u trudnoći jer svaki ima neki sastojak(međvjeđi list ili tako nešto) koji nije preporučljiv u trudnoći. ja stoga pijem sok od brusinice 2 puta dnevno po 1 dcl.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U Zagrebu postoji biljna ljekarna mr. Ines Buhač, koja prodaje čaj za bakterije u mokraći koji se smije piti u trudnoći

Evo, citiram sa foruma dr. Harni na kojemu mr. Buhač isto odgovara na pitanja o lijekovima i ljekovitom bilju

"Čajna mješavina koja se u trudnoći može uspješno koristiti kod bakterijskih infekcija je; Origano herba, Serpylli herba, Ericae flos u jednakim količinama. Pije se tri puta dnevno po jedna šalica čaja, a potrebno je piti veće količine tekućine(oko 1,5-2 l, ali ne mineralne vode)."

lidac2004

Početno

[sok od brusnice ima istu svrhu kao i uroloski caj?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a gdje je ta ljekarna? imaš li broj tel?

lidac2004

Početno

mima,gdje je ta apoteka i gdje su te stranice dr.Harni ili kako se zove,vec sam par puta procitala o njoj ali nigdje nema gdje se moze procitati to sto ona/on pise!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemam broj od ljekarne ali sgurno se može naći preko Googla

Ljekarna je inače u Dubravi.

Stranice od dr. Harni su

www.poliklinika-harni.hr

Za forum klikneš na "Forum", tamo možeš postavljati pitanja dr. Harni i mr. Buhač

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo našla sam o ljekarni na stranicama dr. Harni

http://www.poliklinika-harni.hr/teme...n/mr_buhac.asp

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala draga! :D

lidac2004

Početno

[hvala,mima!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Samo da napomenem; ono što zovemo uvin čaj je čaj od medvjetke =
    Uvae ursi folium

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Puros, a jel se mogu pit tablete Brusnica od Encijana, Snaga prirode? A gdje kupujes sok od brusnica?

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, evo da se i ja ukljucim na temu brusnicd. za encijan sam cula neke lose stvari, navodno ono sta pise na tabletama ne odgovara ni priblizno sadrzaju. meni su najbolje tablete od firme Homeocean - Phyto caps, jer je to cisti prah od brusnice bez ikakvih dodataka. one druge koje sam gledala sve imaju jos neki dodatak uz brusnicu. I jos vam moze pomoci ako uzimate puno vitamina C, ako ga uzmete i previse, visak se jednostavno izmokri, a pomaze za rjesavanje od raznoraznih bestija, jer stvara kiselu okolinu u kanalima.

mocky

Početno majstor za upale mjehura

dakle mali info vezan za probleme s mjehurom (cijeli život liječim samo upale mjehura)
    sok od brusnice - služi samo ukoliko imaš bakterija u urinu (on naime djeluje na E.Coli) - imaš ga za kupiti u svakom DM-u, cca 30 kn po flaši
    ali i natural wealth ti ima kapsule sa koncentratom

u ljekarni imaš za kupiti kapsule UROMIREN koje su ti isto super za to, mislim da ih možeš uzimati u trudnoći

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mony, meni je rečeno da se kapsule brusnice ne preporučuju u trudnoći, bar ne u prvih nekoliko mjeseci jer da imaju preveliku koncentraciju brusnice. svakako je bolje koristiti sok od brusnice koji u konačnici puuuuuuuno više košta od kapsula, ali je svakako učinkovitiji. ja ti pijem 3x1 dl dnevno.

danas sma na moje uši slušala magistru kako nagovara ženu da kupi uvin čaj za kćer koja još nije niti 3 mj.trudna jer da navodno nije štetan nimalo, a da jako dobro pomaže kod e.coli koju ova ima. ma zamislite......

zna li itko može i se aloe vera gel s brusnicom koristiti u trudnoći? mene je druga magistra u drugoj ljekarni nagovorila i skoro prisilila da ga kupim i koristim jer ću tako pojačati svoj imunitet i beštije mi neće moći ništa. ja da ne ispadnem glupa kupila sma ga, ali ga ne koristim dok se 100% ne uvjerim da se može koristit. zvala sma uvoznika za hr i oni kažu da ako na deklaraciji ništa ne piše u vezi trudnoće, a ako je ista odobrena od strane ministrstva zdravstva da to znači da je dozvoljen u trudnoći. na pitanje je li ona 100%sigurna rekla je d asu joj sve magistre na putu i uzela je br.mob-a da mi se neka od njih javi. ima li tko kakvo iskustvo?

pusa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, slobodno kupite aloe vera gel s brusnicom koji se pije razblažen s vodom. moja prijateljica ga pije evo već do pred kraj trudnoće i imunitet joj je došao na bolje grane. ja sma ga poćela piti, ali po njenom savjetu samo ujutro i to 20 ml. na boci piše 3x0,15-0,20. sretno!

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Od tolikih informacija koje se često ne podudaraju,ne znam ni sama što bih pila za imunitet.Prije tri dana sam dobila na ustima i to na obje usnice takve herpese,da ni sama ne vjerujem.Inače sam im sklona,ali očito mi je sad imunitet skroz pao,a ne znam što bih uzimala!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam ti ni ja sama pojma. evo baš 2 dana već uzimama aloe veru s brusnicom da bi mi se javila magistra koja radi u toj prodavajućoj kući i rekla da na moje pitanje ima li štetnosti u trudnoći ne bih znala odgovoriti i da je bolje da ne pijem aloe veru već samo sok od brusnice kao i do sad. ah!!!!!

lidac2004

Početno

znaci,najsigurniji je sok od brusnice!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, ali on je smao dobar za beštije, ali nije i za imunitet! a nama treba svima poraditi na imunitetu. nadam se da će se netko javiti na topic o imunitetu.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Podizem ovaj topic da podijelim sa vama moju danasnju pricu.
    Dakle frisko sam trudna i jos uvijek cekam prvi pregled ... vec par dana me onak malo zapecka pri kraju mokrenja, prvo sam mislila da je to zato sto sam svako malo na wcu. Danas dodem doma i trk u wc, i ne mogu iscjediti nego samo dvije kapi i pece za poluditiiiiii
    Uglavnom zovem ginekologicu, nitko se ne javlja jer bas danas radi ujutro. Zovem doktoricu opce prakse, ona mi govori da mi ne moze pomoci da zovem hitnu i pitam njih.
    Kako spadam u Vinogradsku zovem njih na ginekoloski, javi mi se neka sestra i kao slavodobitno objavi 'To Vam je urino infekcija!' na moje pitanje sto cemo sad, ona me salje u apoteku nek si kupim neki uroloski caj i nek se strpim do sutra popodne kad ponovo radi moja ginekologica :/
    Ja sam nju tri (3) puta pitala zar da kupim Uvin caj??? Da, da, da ... na moj komentar da taj caj ne smiju piti trudnice ona meni odgovara 'tko vam je to rekao?' ... uglavnom nista.
    Odem do apoteke i lijepo kazem magistri da sam trudna i da trebam neki uroloski caj, ona nesto kopa po ladicama i vadi zelenu kutiju na kojoj pise 'Uroloski caj' ... evo pijte prema uputi na kutiji.
    Dodem doma i ne budi lijena procitam sastav, a on identican Uvinom caju ... doslo mi je da placem.
    Uglavnom opet na internet, kopam po Rodi, po svim stranicama koje imaju veze sa trudnocom i naidem na Ljekarnu Buhač ... zovem ih i magistra mi odmah govori da neka ni slucajno ne pijem taj caj, da oni imaju jednu drugaciju kombinaciju. Uglavnom nakon podrobnih objasnjenja lokacije, jurim autom tamo da stignem do 20h. I evo me sad pijem caj, vec sam jednom piskila kako treba ... sigurno cu ovako lakse prezivjeti do sutra popodne.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Napraviti čaj od peršina, ali neka me netko ispravi ako ima kakvih saznanja. Ili ako netko ima doma još smrznutih šparuga - popiti vodu od blanširanja. Gorko je, ali fantastično čisti sve mokraćno. Posljedica je onaj smrad kod konzumacije - to izlaze gadosti. I treća varijanta, čaj od sušenih peteljki od trešanja. S tim, pak, oprezno jer je žestokog djelovanja.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Srecice bolje da si fino legla kući popila jednu šalicu onog "zabranjenog" čaja, nalijevala se vodom što više i odmarala nego što se tako sekiraš i trčiš po gradu. Ma bit će sve ok. Ja sam tijekom ove trudnoće stotinu puta imala to peckanje pa sam pila čaj od brusnice i puno puno vode i uvijek je popustilo. Onu medvedku neki doktori daju neki ne, a moje mišljenje je da ti šalica toga napravljena po uputstvu ne može ništa. Ona je opasna jer može izazvati proljev i kontrakcije no ako si ikad prije pila taj čaj i ako si ga dobro podnosila jedna blaga šalica ti neće ni sada naškoditi. No ako te strah bolje nemoj. Uostalom vjerovatno imaš neku blagu upalicu ili malo bakterija u mjehuru jer pravu upalu mjehura bi malo jače osjetila. Ja sam ju imala i nisam temperaturu mogla skinuti ničim drugim osim injekcijama. Do sutra ti neće ništa biti niti tvojoj bebi, a onda će ti tvoj ginekolog reći što da radiš

ive avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Srećice, ja sam pred 15-ak dana završila na hitnoj zbog užasnih bolova. Dijagnoza - upala mjehura. Popila sam antibiotike, ali pila sam i urološki i sok od brusnice. Sve je prošlo ok. Mislim da mi je u tom hodočašćenju doktorima i po ljekarnama barem desetak njih reklo da slobodno pijem šalicu-dvije tog čaja na dan. Sad, ja sam trudna punih šest mjeseci, pa ne znam dali to ima veze. Nadalje, pij puuuuuno tekućine kao mjeru predostrožnosti!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Na pocetku trudnoce doktorica mi je dala uroloski caj,pila sam ga PRVA tri mjeseca trudnoce,poslije mi je dala uvin caj jer sam imala stalno upale i rekla da pijem svaki dan litru caja,popila sam do sad 100 litara uvinog caja i 100 litara uroloskog caja.Evo me u 33 sedmici,bez kontrakcije,zatvorena skroz i bez ikakvih upala i bez bakterija.Sve te price o tim stetnim travam su glupost.Ako je sve u redu onda je u redu,ako nije onda nije.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja sam se sad malo splasila jer sam par dana u prvim tjednima trudnoce pila Uvin. Ne razumijem zasto je on toliko stetan tj. kakve posljedice moze ostaviti? Sad sam u 28. tj i s trudnocom je sve ok.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    I ja sam se sad malo splasila jer sam par dana u prvim tjednima trudnoce pila Uvin. Ne razumijem zasto je on toliko stetan tj. kakve posljedice moze ostaviti? Sad sam u 28. tj i s trudnocom je sve ok.
    ocigledno nikave,ja i ti smo zivi dokaz :D

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I prije trudnoće imala sam mnogo problema s mjehurom. Kad sam zatrudnila doktorica mi je preporučila samo brusnicu, i to čaj ili sok. Meni osobno mlaka, prije prokuhana tekućina, više odgovara, tako da se nalijevam čajem od brusnice.

U dva navrata tjekom ove moje treće trudnoće učinilo mi se da bi stanje moglo prerasti u neku upalicu, pa sam preventivno primjenila već iskušani i djelotvoran stari lijek: dva češnja češnjaka s mnogo kruha.

Prošlog ljeta dobro me steglo, peklo kod zadnjih kapi i nakon mokrenja. Nakon češnjaka već za pola sata bilo mi je lakše. Djeluje li i jedan antibiotik toliko brzo? Ponovila sam dozu još dva puta, dalje nastavila mnogo piti i izliječila se bez antibiotika. Istina, nakon češnjaka smrdite kao kuga, no kad se sjetim koliko pomaže, taj smrad nije mi teško izdržati.

Ne znam samo može li češnjak imati kakvog utjecaja na bebe jer preko plodne vode one osjete sve što pojedemo. Moja malena sigurno se mrštila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •