Ja bi jako rado bila tetica Mirica da si mogu priuštiti. Do dvoje djece sam sve uspjevala hendlati, čak i s troje, al s četvero već teže... Nema baka servisa, niti čuvalice, niti čistilice, sve organiziramo unutar nas 6 u obitelji.
Imala sam sreće biti 4x doma na porodiljnom i doista sam uživala jer se našlo vremena za duge šetnje, igre, nisam bila toliko umorna, pospana, stigla sam kuhati svaki dan...
Ne možemo si priuštiti niti da iskoristim 3 god roditeljskog dopusta pa će 3 godine propasti jer s 1600 se ne može izdržati.
S druge strane, bio je malo teži period prilagodbe, al sad kad radim, opet se sve stigne, ako ne, otkine se malo od noći, produži dan... Sad se više cijene vikendi, godišnji...
Opet, i za mene i za djecu daleko je korisnije da radim. Djeca su daleko samostalnija - sami si podgriju, sami kupe kruh, sami skuhaju prilog, sami slažu sendviče ili uzimaju što već žele od kuće za gablec u školi... Svi sudjeluju u spremanju, čišćenju...
Posao i obaveze oko obiteljskih poslova se bolje raspodijele na sve članove. Kad sam bila doma, vukla sam za sve.
Iako bi rado bila tetica Mirica, mislim da je za sve zdravije da nisam.