VUBS čestitke i sretno do kraja!
Vubs predivne vjesti... čestitam od sveg srca![]()
![]()
Želim ti najuredniju trudnoću! ^^
Curke vama svima šaljem puse i vibram na najjaće ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
VUBS cestitam ti od srca, i zelim urednu trudnocu.
hvala cure!
sva sam smusena, ne znam da li trebam prestati dojiti, mali cica jos na veliko
mislim da bi prvo trebala betu izvaditi...
sve mi je pomijesano
VUBS nemoj prestati dojiti. Ako ti ginekolog kaže da trebaš tek onda razmišljaj o tome. Odi na podforum o dojenju http://forum.roda.hr/threads/4563-A-...-trudno%C4%87i.
Posljednje uređivanje od tocekica : 26.07.2016. at 14:25
Cure moje drage!
Obzirom da si nisam namjerno uzimala internet na mobitel, a na moru ne znam kakvo je stanje, lako je moguce da cete imati odmor od mene!!
Ako vam se ne javljam, partijam
Ako M ne stigne i popiskim + naci cu nacina da se javim
Budite mi vrijedne i pozitivne!
Puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za svaku od vas i za svacije zelje!
Ljubi vas vasa Jagodica!!!!!
P.S. Ko ce vas pohvatat kad se vratim![]()
Jagodice - užiiiiiivaj i nemoj misliti na torticu heheh ako ces moć javi nam se koji put... Bit ce pusto bez tebekad se vratiš svatko ce ti ukratko napisati svoju priču haha
Posljednje uređivanje od MonaLi : 26.07.2016. at 16:36
Vubs konacnoo test!!cestitke, i neka ti bude dosadna i skolska trudnoca!!
Morski pozdravi cure iz hladovine![]()
VUBS, čestitam, draga!!!
Ostale curke, nastavite niz![]()
Posljednje uređivanje od Tanita14 : 26.07.2016. at 21:20
Jutro,kavica je kuhana!
Jutro! Evo i ja se pridružujem kavici
Jagodice uživaj na moru i vrati nam se s +
vubs kako si danas?
jutro, evo i mene
ja sam ok, hvala na pitanju
simptoma nema, rekla bih da i nisam trudna
muci me samo kako cu s dvoje male djece,pa s jednim skolarcem...pa bas i ne spavam
![]()
VUBS vjerujem da su to slatke brige. Kad dode vrijeme sve to dode na svoje.
Ja sam jucer na gacicama primjetila zuti iscjedan. Znam da se dosta pricalo o suncanom iscjetku. Ali nevjerujem da je to kod mene kad je O bila prije par dana. Sta jos moze biti uzrok tome iscjetku ako ko zna?
anka...da nije kakva upala u pitanju
ja nisam nikada imala problema s time, tako da bas i ne znam
ali znam da su pricale cure
jel ima miris?
Nije imo nikakav miris i ja sam odma pomislila da nisu opet gljivice imala sam cesto problema s njima. Danas ga nema sve je normalno
Anka to se meni dogadja uvijek poslije O. Dode i prodje, takodjer neznam sta je, al sam sigurna da nije suncani jer kazu da suncani izgleda bas zut kao kredom bojan a moj nije bas tak intenzivan!
Ja sam se malo dosla izjadat vamadanas sam saznala za jednu poznanicu da je opet trudna. Sretna sam zbog nje, jaako! Ali tuzna zbog sebe.
![]()
~~~~~~~~~~~~~~
Lista za: 27.07.2016.
~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice:
vjerujem u bolje sutra~~~~~45.dc II
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~35.dc
anka91~~~~~~~~~~~~~~~29.dc
tocekica~~~~~~~~~~~~~~~25.dc
Odbrojavalice:
marle ~~~~~~~~~~~~~~~21.dc
suncokret1983~~~~~~~~~~17.dc
monaLi~~~~~~~~~~~~~~~16.dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~12.dc
nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~2.dc
Curke, evo jedna zelena lista
Narancice - znam kako ti je, moje 3 frendice se isto trude za bebicu, tek su krenule i jedna odmah ostala trudna, i druge dvije će vjerojatno uskoro, a ja sam tu kao savjetnik oko sto stvari jer sam u tome već 2 godine. Kaj da ti velim... doći će i naš plus, nadam se što prije
Ja mjerim bazalnu temp ujutro, i već 3 dana je 36.9, znači bar je progesteron ok...
cure, kod mene ista situacija...svi oko mene ili trudni ili s bebama. Nisam ljubomorna, ali stvorili su mi čežnju za još jednim srčekom u potpisu .
Evo da se i tu prijavim!
Vidim da se plusići slave naveliko! Čestitke svim curama koje su ugledale toliko željenu crticu!
Evo prijavljujem se, ako sam dobro shvatila, u odbrojavalice
Danas je 8. DC. Oni su kod mene nešto kraći, ali i dalje u granicama normale.
Pozdrav svima! Idemo po nove plusiće!![]()
Bebolinica dobro nam dosla.
Hvala ti puno Anka91
Poslano sa mog HUAWEI NXT-L29 koristeći Tapatalk
Bebolinica, welcomestavim te sutra na listu. I želim ti da što prije odeš s nje
![]()
Vubs generacijo čestitam od srca!!
Benolinice dobro došla!
Jagodice nadam se da uživaš.
Mona kako si ti?
Nivesa grlimmm.
Mami - ja sam ok... Na sto tableta svaki dan ali valjda tako treba biti
Kako si ti?
Hvala vam na dobrodošlici
MonaLi samo polako![]()
Dobro jutro svima.
Nadam se da pozitivnim vibricama privlacite svoje bebe i da ne gubite nadu. Svaki dan ste sve bliže njima
Jutro, kavica...Bebolinice, dobrodošla...i još brže uspješno otišla s odbrojavanja.
Marle - hvala, kaj nisu slatki? hehe
Tocekica - hvala na kavici, baš mi treba danas... Ima li kakvih simptoma?
da, da će mi uskoro stići M. Jučer sam imala povišeni estrogen, danas više ne (paprat u slini koja se može pojaviti ne samo kod ovulacije nego i prije M). Bazalna mi je opala za 0.5...tak da očekujem u za vikend M.(i naravno da idemo na more a ja ne podnosim tampone)
A i ti mjeriš bazalnu?
Ja isto... za sada je 36.9., kad bi trebala početi padati? Par dana pred M?
Nemoj da ti M pokvari more, koliko ti traje inače?
Posljednje uređivanje od MonaLi : 28.07.2016. at 09:22
trebaš više ciklusa(min 3) imati pa da znaš otprilike kako ti se bazalna kreće...meni pada 26-27 dan pa opet naraste pa padne na dan same M). ja sam toplija od tebe...37.2...normalna mi je 36.7. m traje mi 5-7 dana.
Posljednje uređivanje od tocekica : 28.07.2016. at 09:29
uh, na brzinu dodala izmjene...zadnja rečenica...m mi traje 5-6 dana
totalno sam nepismena dok multitaskam... radim, jedem sladoled, na fb-u sam, čitam novine, pišem ovdje poruke(sama sam u sobi a i šef na GO)
Čudan mi je taj tvoj pad na 26.dan pa opet rast? hmmm
Meni je bazalna 36.9 a tokom dana dođe do 37.2, baš ju osjetim cijeli dan
Nema ni mog šefa... :D
~~~~~~~~~~~~~~
Lista za: 28.07.2016.
~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice:
vjerujem u bolje sutra~~~~~46.dc II
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~36.dc
anka91~~~~~~~~~~~~~~~30.dc
tocekica~~~~~~~~~~~~~~~26.dc
Odbrojavalice:
marle ~~~~~~~~~~~~~~~22.dc
suncokret1983~~~~~~~~~~18.dc
monaLi~~~~~~~~~~~~~~~17.dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~~13.dc
bebolinica ~~~~~~~~~~~~~9.dc
nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~3.dc
Od sljedećeg ciklusa ću više paziti i bolje bilježiti ali stare BBT karte mi pokazuju to stanje, pad temperature, pa jedan dan porast, pa pad (stanje je dosta šareno s mojim kartama(i ciklusi su mi tamo od 27-35)). Imala sam prekid od 7 godina praćenja tako da sad sve idem ispočetka. Ovaj ciklus pratim temperaturu tek 10 dana jer smo odlučili usred ciklusa raditi na bebici, a ne čekati jesen. Moram pratiti novih 3 ciklusa pa da vidim stanje...s tim da se moja sadašnja bazalna temperatura mora uzeti s zrnom soli jer se noću često budim i spavam maje od 6 sati(ukupno-a traže da bude u komadu) i pod vrlo jakim sam stresom(posao) .Neki dan sam se probudila u 3 i nisam mogla dalje spavati (to mi se u trudnoći jako često događalo, bilo je noći kad uopće nisam ni išla spavati).
p.s..moje stare FF karte-
bez t 1
bez t 2
i srčeko iz 2008
za drugu t nemam jer sam također usred ciklusa rekla ajmo...pa odmah ostala t...(za prvo mi je trebalo 8 mj..), pa sam dojila duuugo, pa smo se čuvali jer nismo smjeli nakon dva CR...
Joj ja nemrem otvoriti te linkove, ne znam zašto?
Dobro je što sada već dobro poznaješ svoje tijelo, možda je već idući ciklus dobitan :D
Ja sam do sad uvijek mjerila bazalnu samo da ulovim O, ali pošto nikad nisam odustala sam, a sad mjerim samo nakon ovulacije jer znam kakva mi je temp prije ovulacije. Mislim to radim onak usput...
MonaLi...upravo proučila literaturu...pošto sam jučer imala paprat pod mikroskopom(visoki estrogen) on je spustio temperaturu. To se zove još i "implantation dip"(obično 7 do 11 dana nakon ovulacije) jer je čest u trudnica...makar ga ja nisam imala u ciklusu kad sam zatrudnila, a u drugima jesam(drugi val estrogena je čest i u ne trudnica). Estrogen uzrokuje i "ovulation dip" gdje neposredno prije ovulacije imaš pad bazalne temperature (tada je pravo vrijeme za keks). Znaći ako ti se temperatura spusti oko 10 dana nakon ovulacije i onda ponovno naraste to ne mora značiti ništa.
teocekica - da? a ja baš mislila pratiti tako jel bila implantacijeZnači ako ne padne temp pa naraste ne mora značiti da nema trudnoće i obrnuto?
Ah.... izludit ću čekajući.... vrijeme stoji.
Tako je. Ako padne pa opet naraste to je implantacijski pad. Oko 25 % žena na ff su ga imale u ciklusu kad su zatrudnile...10 % ih je imalo u ciklusu koji nije rezultirao t
Čitam vas i nemojte zamjeriti što ne dajem savjete ali meni je sve ovo velika nepoznanica.. Sa svim tim skraćenicama i terminima se tek upoznajem.. Voljela bih da mogu biti od veće pomoći..
Sad vidim da je poželjno napraviti neke pretrage prije nego se baci na posao, a dragi i ja odlučili sad dok smo na moru započeti i nikakve pretrage nismo obavili..vraćamo se tek sredinom osmog mjeseca i onda sam planirala ići ginicu i započeti pripreme.. Sad me malo panika hvata što nismo išli po redu..
Hvala još jednom na dobrodošlici svima![]()
Budemo vidjeli za tjedan dana
Iako sam ovaj ciklus već otpisala, al za ozbiljno...
Ives - javi se![]()
MonaJavljam se.
Kako si ? Kad je folikulometrija? Super ti je novi avatar!
I molim te budi pozitivna kao ti mali smajlići, nema odustajanja od ciklusa. Si vidjela kod mene da se ne isplati odustat od ciklusa![]()
bebolinica dobro došla u odbrojavalice, nadam se da ćeš se ubrzo seliti na trbušaste teme![]()
Neka te ne brine što nisi napravila ništa prije trudnoće,stigneš. Stigneš provjeriti sve i u prvim tjednima trud. A što se kratica tiće, ako nešto ne razumiješ slobodno pitaj. Tu smo da pomognemo jedne drugima. Uživaj na moru i okupaj se i za nas koji ne možemo.
jagodica nam sad negdje uživa kao prava!
Samo uživaj draga. I sklepajte malog dalmatinca![]()
Curke![]()
Posljednje uređivanje od Ives000 : 28.07.2016. at 16:45
Ives kak sii ti nama trudnice?
Lijepo te citati, javi se cescekako mucnine, opce stanje?
Gdje nam je Tanita ? Koliko ona vec broji??
Mona ja sve vas nekako vizualiziram u svojoj glavi prema slici avatara. Tak sam tebe zamislila kao jednu ozbiljnu zensku, stariju od mene(btw. Isto smo godiste), i romanticnu dusu... valjda zbog prijasnje slike jesenjeg zalaska sunca.
Sad si mi najednom se pretvorila u smajlica, napravila si mi zbrku u glavi totalnu hahahha
P.S - nemoj ti meni otpisivat nista! Sad ces vidjet kad se sokiras kao i Ives !!!
Bebolinica dobrodosla, brzo ces sve pohvatat samo pitaj sto god te zanima. Svi cemo drage volje pomoci, i tu smo sve da jedna drugoj olaksamo! Nadam se da ipak neces morati saznati sve termine i da ces brzo prijeci na trudnicke teme... to nam zelim svima!![]()