Moze. Koliko dugo ste na paleo prehrani i kad ste primijetili da vam zeljezo vise na opada?
Moze. Koliko dugo ste na paleo prehrani i kad ste primijetili da vam zeljezo vise na opada?
http://www.volim-meso.hr/paleo-dijeta/
Na dijeti sam godinu dana. Na zeljezu bi bila po 3 mjeseca, pa bi dr isla vaditi krv nakon mjesec dana jel trebam jos i tako u nedogled. Onda, kad sam krenula sa paleom, krvna slika mi je bila ok, nakon mjesec dana su me opet testirali i bilo je u redu. Onda sam imala neko obilno krvarenje kao jaku mengu i zavrsila na hitnoj, vadili su mi krv i imala sam iznenadujuce visoku kolicinu zeljeza, posebice s obzirom da sam krvarila. Spomenula sam Dr da sam na paleo dijeti i trebam li prestati. Ona je rekla da neka nastavim, da mi je zeljezo visoko i da mi se ocito samo hormoni pocinju stabilizirati i da je to uzrok krvarenju. Nastavila sam i odonda nemam problema sa pomanjkanjem zeljeza.
eto i neki recepti:
http://www.mojanatura.hr/paleo-recepti.html
ako dobro baratate sa engleskim, ova je super stranica:
http://civilizedcavemancooking.com/recipe-index/
Hvala Yummy mummy, malo cu se baciti na istrazivanje ovih linkova. Narucila sam se drugi tjedan na folikulometriju i konzultacije pa cemo vidjeti sta ce dalje biti. Treba samo biti optimistican i bit ce bolje. Kad vidim sta su neke zene ovdje prosle, skidam im kapu. A mi smo tek na pocetku i 30+ nam je...
Ives - Dat ce mi Radoncic terapiju, ne zelim preko uputnice jer ne zelim čekati vise. Ovo sam odlučila privatno jer i nemrem jos i zbog toga izostajati s posla. Ne zelim se nepotrebno živcirati. Trenutno mi je manje zao dati novac nego živce :/ kad je tebi iduća FM?
Chiara - dobro došlai ja sam već trebala krenuti sa inseminacijom, moje konzultacije su bile u 2.mj ali ja nemam sreće sa nalazima :/ moj tsh je 8, tako da mi se tvoj čini super Hehe brzo ces ga spustiti
![]()
Zasto tek u nedjelju na fm? Sta nije to kasno? Ja idem svaki drugi dan i onda sam bas sigurna u dan kad je bila O, a i osjetim ju. MonaLi zao mi je sto ti je tako ispalo, ali zelim ti srecu da sto prije krenete sa inseminacijama.
Ma ne brine me to, imam Lh trakice pa pratim![]()
Ovako sam i manje pod stresom. Nekako više volim da me tako puste na miru dok ciljamo!!! Dosta mi je više i folikulometrija.
Meni je sad cetvrta fm. Ni meni se bas ne da svaki mjesec svaki drugi dan ici na humanu, ali nema mi druge. Tako je kako je. Samo je meni bezveze sto mi prolaze mjeseci s fm, a mogla sam odraditi inseminacije.
Ja sam ih imala 16 u ova 4mj.. i zbilja kad mi netko spomene fm. već mi je podne
A zašto ti odgađaju inseminaciju??
Kada ideš?? Ako ideš ovaj ciklus onda te moram maknuti s liste po pravilima ako te dodam sutra.
Necu ovaj mj jos na inseminaciju. Nije da ju odgađaju nego je bio dogovor posto nam nisu nasli nista zbog cega ne bi moglo doci do trudnoce da pricekamo do jeseni pa da cemo onda na inseminaciju, ali sam sad kod novog doktora i nadam se da ce to ipak biti malo ranije. Tako da me mozes staviti na listu. I da u tih 4 mj fm sam imala brdo isto kao i ti, svaki drugi dan.
Jutroo, kavica!
Yummi
Chiara dobro došla!
Jutro cure
Mami, može meni dupla kavicaneophodna mi je jutros..
Idem kod zubara, pa sam od ranog jutra na nogama..
Chiara dobrodošla.. Slažem se s curama, svakako napravite PC (postkoitalni test)..
Ništa ne boli, a može puno pomoći. Pogledaj na netu, al mislim da se 3/4 sata nakon
keksa, uzme obrisak iz rodnice, i promatra se pod mikroskopom... Tako nešto..
Yummy, sretno do kraja
Mona, nemoj biti u strahu, čula sam sve najbolje o Radončiću, sigurna sam
da će ti odmah napisati terapiju.
Ninci, samo misli pozitivno, vjerujem da će biti sve ok. Mučnine su gadne, al meni su
jako brzo prošle
Ives, ima li pikanja? Jel prošla O? Odradite vi i danas keksić
Pozdrav, jurimpregledati zubiće..
Posljednje uređivanje od 1latica : 26.04.2016. at 09:26
Latica - hvala ti za ohrabrenjeI sretno sa kod zubara... mrzim zubare hehe
Chiara - a gdje ste vi u postpuku? Koliko vremena izgubiš na te FM? Ja sam jučer od 8-10h bila u bolnici, i nisam stigla na posao, radim od 7h. Nemrem zamisliti da tako svaki drugi dan izostajem pa ne znam kako to druge cure...
Ives - znači trakica je od ničega postala jako tamna? Pa to je super... znači pokrili ste važne dane![]()
MonaLi mi smo u Rijeci. Gdje ste vi? U drugom mjesecu sam imala puno fm svaki drugi dan (8 puta sam isla) jer folikul nije htio puknuti, treci i cetvrti mj sam samo 3 puta isla. Meni su smjene ujutro i popodne pa se nekako uspijem zamijeniti pa radim popodne, ali isto mi je problem kad stalno nesto moram traziti. Ja sam i do 11 se znala zadrzati tamo. Drugi tjedan idem u cetvrtak na prvu fm za ovaj ciklus.
Mami, Latica hvala. Sretno kod zubara. Ives drzim fige da je ovulacija i da se ulovi.
Latica za taj PC nikad nisam cula. Rekli su mi samo da cu sad za inseminaciju briseve odraditi. Sad mi nista nije jasno.
Ja sam u ZG u Petrovoj... isto su brzi i sve, ali moji nalazi nažalost sve kvare . Pa ja si baš mislim kako to druge cure mogu,tako kasniti ili izostajati, još bi ja i mogla jer moj šef sve zna, ali moja gin mi ne želi pisati toliko bolovanja. Ja ne znam jesam ja luda ili šta? :/
Ooo Yummy kuco stara
Cekam sliku buse u inbox
Chiara, za inseminaciju PC test nije niti bitan, tako da se uopće ne zamaraš tim...
Za prirodnu trudnoću navodno ako PC test u vrijeme O nije kako treba, žena teško može zatrudnjeti. Laički- u cervikalnoj sluzi žene, spermiji budu slabo pokretni pa ne dolazi do oplodnje.. Nisam stručnjak za detalje, i ne znam dal sam dobro skontala pa nek me cure isprave ako sam što krivo rekla.
Mogla bih malo doktora pitati drugi tjedan sto misli o tome i sto cemo dalje. Pristajem na sve, samo na se maknemo s mjesta.![]()
~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za: 26.4.2016.
~~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice:
Narancica000~~~~~~~~~~ 43.dc
xavii~~~~~~~~~~~~~~~~40.dc
zola ~~~~~~~~~~~~~~~~34.dc
Cheerilee~~~~~~~~~~~~~34.dc
nivesa~~~~~~~~~~~~~~~29.dc
Odbrojavalice:
anka91 ~~~~~~~~~~~~~~ 20.dc
Limeta~~~~~~~~~~~~~~~19.dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~18.dc
Ives000~~~~~~~~~~~~~~14.dc
MonaLi ~~~~~~~~~~~~~~ 11.dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~ 10.dc
vjerujem u bolje sutra~~~~~~6.dc
1latica ~~~~~~~~~~~~~~~ 5.dc
jagodicabobica ~~~~~~~~~~3.dc
Chiara... ~~~~~~~~~~~~~~ 3.dc
Posljednje uređivanje od Ives000 : 26.04.2016. at 12:59
zola, cheerliee, nivesa ljubičice naše, je'l ima štogod novoga??
Mami jesi ''vrijedna'' i dalje??? Ja već dobila upalu mišića koliko se trudimo hahahahaha![]()
šokirala sam samu sebe i svog mužeka!!! Bogac ne zna što ga je snašlo![]()
MonaLi držimda sve bude dobro sutra!
Chiara riječi ti se pozlatile i ostvarile![]()
Ives kod mene klasika. Osjecam se ko da ce svaki cas procurit od 25 dc. Al nema nicega...
Evo i jagodice! Malo sam bila slobodba pa sam svoju bebu cupavu nosila cijepiti i onda je bila sva uspavana i bezvoljna pa sam samo dadiljala. Mazila, pazila, i nosila zdjelicu s hranom u krevet. A danas smo bile u prvoj PRAVOJ setnji u kojoj su sudjelovale trava i drugi psi. Pa me malo nije bilo.
Chiara dobrodosla i jos deblja otisla!!
Ives imam jednu pjesmu za tebe (i tvog muzeka). Znas onu, "Ja sam vlak sto zgazit ce te mali, zaboravit ces da si hodao..."
I? Od cega misici vise bole? Od okopavanja ili od opskakivanja? Hihihi
Nivesa vidim tebi je bas jeb***! Drzi se!
Monaaaa, micooo! Bas te zezaju. Al svaka losa stvar koju cujes bit ce stvar proslosti, samo hrabro!
Xavii, udi u ordinaciju i opali ginu jednu dobru samarcinu, tzv. "bitch slap" i kad te u cudu pogleda samo mu reci "znas ti zasto!"
Anka , Narancica kaj ima kod vas?
Yummy, svu srecu ti zelim!
Svima ostalima saljem pozdrave i zagrljaje!!
Jutro! Evo i od mene kavica! Moze i caj i kakao i kaj god vam pase.
Jutro cure
Nivesa evo baš jedem kakao i petit keks, nakon toga može dupla kavica za mene
Ostale cure, šta ima novog???? Kako ste???
Kod mene gotove stvari, mogli bi krenuti s redovitim keksom![]()
Posljednje uređivanje od 1latica : 27.04.2016. at 09:31
Jutro cure, kod mene se isto pije kavica. Ruzno je vrijeme pa se nikako ne mogu pokrenuti. Nivesa, Latica onda ti je pravo vrijeme da navalite jedno na drugo. Imeni su stvari pri kraju.
Yummy divne vijestineka je sve školski do kraja
Xavii eto baš sam se ponadala kako si spomenula taj endometrij na temi trudnoće..drži se i ne daj se!
Jutro curke!!! (još je jutro)
Evo i ja pijuckam kavicu, i švrljam malo po netu, kod nas je oblačno pa smo svi neki pokunjeni!
Pa što ima???
~~~~~~~~~~~~~~~
Lista za: 27.4.2016.
~~~~~~~~~~~~~~~
(Ne)čekalice:
Narancica000~~~~~~~~~~ 44.dc
xavii~~~~~~~~~~~~~~~~41.dc
zola ~~~~~~~~~~~~~~~~35.dc
Cheerilee~~~~~~~~~~~~~35.dc
nivesa~~~~~~~~~~~~~~~30.dc
Odbrojavalice:
anka91 ~~~~~~~~~~~~~~ 21.dc
Limeta~~~~~~~~~~~~~~~20.dc
šiškica~~~~~~~~~~~~~~~19.dc
Ives000~~~~~~~~~~~~~~15.dc
MonaLi ~~~~~~~~~~~~~~ 12.dc
mami2 ~~~~~~~~~~~~~~ 11.dc
vjerujem u bolje sutra ~~~~~7.dc
1latica ~~~~~~~~~~~~~~~ 6.dc
jagodicabobica ~~~~~~~~~~4.dc
Chiara... ~~~~~~~~~~~~~~ 4.dc
Ola cure. Mi smo sutra kod urologa s nalazima pa sam danas sva u komi. Brinem se kako ce to sve proci!
Ives, odmaraš od keksa, ili sakupljaš snagu za večeras, ha?!
Bome ću i ja tvojim stopama
Anka, ma nemoj se nervirati zbog nalaza, urolog vam bude dao eventualno još
nekakve dodatne pretrage za TM.. Možda vam preporuči nekakvu tablete..
Ako ništa drugo otkrili ste zašto nema +
MM ništa nije pomoglo ni vitamini (Biastin, Proxed i sl.) ni čajevi..
Kod MM hormoni uredni, UZV uredan, brisevi uredni - baja nema, a nalaz slab![]()
Hvala nebisima na MPOu..
Anka - bez nervoze, za svaki problem se nađe rješenje... tako će i za vaš problemPrepustimo se u ruke stručnjaka kada ne ide samo od sebe... nema tu ništa loše, samo malo treba strpljenja
![]()
Hhaha latice, u boj! (Onda moraš i doručak, i ručak i večeru pokrit) ako ćeš kao jai tako sve do ovulacije
![]()
Eto, jućer sam u 22h sata uhvatila "lh pik"
Tako da još danas pokrivam i onda smo Done!!!!
Pa kak nam dragi Bog da!
Anka, nadam se da će sve biti ok. Javi nam se s novostima.
Sta mislite da je potrebno toliko cesto? Meni je gin govorila ne svaki dan, nego svaki drugi jer su spermici kvalitetniji.![]()
Ives, imaš moj naklon, al ozbiljno
Nisam baš za keksić 3 x dnevno...
A i nemamo spermića za izvoz, hahaha... Kod nas je keksić svaki drugi dan, pa što bude... Nakon O može i svaki dan...
MM bi suprugu kao ti..
S gram je mm-a odličan, pa ne moramo paziti na to. Tako mi je rekao moj gin. A i prvi puta smo tako i rezultiralo je pozitivom na testiću. Sad smo opet sve ponovili pa ćemo vidjet ^^ (šta se mora nije teško)
Posljednje uređivanje od Ives000 : 27.04.2016. at 16:20
Evo mene od doktora R, rekao mi je da moram vaditi antitijela, nesto ATG i Jos nesto, nemam sad kod sebe papir. I onda ce mi dati terapiju. Dosta je simpatičan i optimističan. Rekao je da tako mlada cura nema razloga za zabrinutosthahaha bas!
Jel čudno sto mi nije rekao da idem na ultrazvuk štitnjače?
Antitpo i antitg? Znaci sada nisi na nikakvoj terapiji? Meni su antitijela dosta visoka jer imam hasimoto, autoimunu bolest stitnjaca. Na utz idem jednom godisnje.
Mona, nema druge nego uradi te dodatne pretrage i trk po terapiju. Za UZV štitne, možda radi sebe ne bi bilo loše da provjeriš... Il se idući put konzultiraj s dr. R.
Mona, doktor vjerojatno čeka ostale nalaze da vidi što i kako pa ti možda prije terapije i napravi uzv štitne.
U svakom slučaju pitaš ga kad budeš išla opet k njemu.
Eto ako on kaže da nemaš razloga za zabrinutost.. onda mislim da se možeš opustit..![]()
Ostale Odbrojavalice nadam se sa ste vrijedne pa da nestignete na forum..![]()
Hvala curke,
Chiara- jos mi nije dao terapiju jer ne moze bez antitjela pa ćemo vidjeti sta ce reci na te nalaze. Mozda i ja imam taj hashimoto, čula sam da to nije strašno ali da je terapiju moraš cijeli zivot uzimat?
Ultrazvuk cu svakako napraviti, rekla mi je moja MPO da to moram.
Dobrodosle sve nove odbrojavalice.
Evo ja se javljam, nema nista novo kod mene! I dalje cekam M![]()
Ives bome si vrijedna!![]()
![]()
Sve ostale, drzite se i ugledajte na Ives. Na posao!!!![]()