-
bolne bh kontrakcije?
koliko znam bh kontrakcije se razlikuju od pravih kontrakcija po tome sto nisu bolne kao trudovi.
medjutim prije mjesec dva me krenulo sarafiti isto kao da cu roditi, naravno ne tim intenzitetom ali poznata bol kao kad dobivam mentruaciju, kao grcevi, premda bez nekog reda, pojacavanja i sl.
na pregledu nakon toga sve je bilo u redu, aktivnost maternice normalna, nikakvih trudova zabiljezeno na ctg-u.
jutros (32. tjedan) slicni bolovi. trajali su nekih pola sata i onda prestali.
ne zelim ovo govoriti doktorima jer imam paranoju od prepara i slicnog.
inace sam drugorotka, trudnoca uglavnom uredna osim jednokratnog blagog krvarenja u prvom tromjesecju i nakon toga cervikalni nalaz uloziva za jedan clanak, medjutim nakon toga nalaz opet uredan, cerviks zatvoren.
zanima me jesu li takvi bolovi slicni trudovima nesto normalno, jel netko to imao? inace nisam primjetila da se trbuh nesto narocito steze pri tome, ali ja ni u porodu pri najvecim trudovima nisam toliko imala taj osjecaj stezanja trbuha.
-
aha, sad sam procitala post pa izgleda kao da cijelo vrijeme imam takve kontrakcije. ne to sam dakle u trudnoci imala u dva navrata po nekih pola sata. ali osjecaj jest malo neugodan...
-
Ja sam ti sada u 38. tjednu, 2. trudnoća. I imam slična iskustva. I meni su počele bh negdje oko 32.tjedna, bez nekog reda i pravila, lagani bolovi u križima, povremeno tvrd stomak, i nakon toga na pregledu (u 33. tjednu) mi dr kaže: 'uloživa za vršak prsta'. U 36. tjednu sam bila uz povremene bh otvorena 1 prst. Nisam mirovala, ali me veličina stomaka valjda prirodno usporila. Ali i dalje sam uredno nosala i tetošila svojih 13 kg od prošlog poroda, na opće zgražanje okoline.
U petak idem ponovno na pregled pa me baš zanima da li se to lagano otvaram i dalje. Jer još uvijek me ponekad zaboli kao oni prvi trudovi na prošlom porodu. Nekad čak i jače pa me uhvati i lagana panika, ali kako prođu a da se ne ponove, ili traju duže od trudova, opustim se.
I isto kao i ti nisam ništa spominjala na pregledu. Zbog iskustva s prvim porodom nekako se više pouzdajem u vlastito tijelo nego u liječnike.
Možda joj spomenem sada, kada opasnost od 'intervencija' više ne prijeti.
Inače u ovoj trudnoći imam puno izraženije sve trudničke tegobe nego u prvoj. Bolove u zdjelici osjećam već od polovice trudoće, zadnji tjedan i svakodnevne grčeve u preponama, da ne spominjem žgaravicu, mučninu i umor u prvom tromjesečju, nesanicu, itd.itd.
-
ja sam imala bh kontrakcije od 26 tj. uzasno bolne da sam do kraja trudnoce lezala jer nisam mogla hodati
svaki put bi me bolilo na bilo koji napor
radila sam ctg i emg i nisu pokazali trudove, dobila sam normabel al nije pomoglo
ako se ne otvaras, nema razloga za brigu, niti ces dobiti prepare
ima puno trudnica sa bolnim bh kontrakcijama
a sto se tice jacine, bez obzira koliko su me bh bolile, trudovi bole jaceeee
-
ja sam povremeno imala lagane kontrakcije, ali 2x sam imala nekolikosatne periode prilicno jakih. Kao najjaci menstrualni grcevi. I skroz sam ispraznila crijeva. No, nisu bili redoviti niti jednake duzine, pa sam pretpostavljala da to nisu pravi trudovi.
Ipak bilo me je malo strah, jer sam vec bila otvorena (nisam u tom trenu znala tocno koliko) i nisam tocno znala kako izgledaju prirodni pocetni trudovi (prvi porod mi je bio induciran).
U rodiliste sam otisla kad mi je puknuo vodenjak, putem su mi poceli lagani trudovi, a otprilike sat pola sata do poroda trudovi su bili otprilike jednake jacine (i neredoviti i nejednake duzine) kao i BH kontrakcije (i rodila sam, a da se trudovi nisu ustalili i postali redoviti).
Tako da je moj zakljucak da zapravo ne mogu raspoznati prave od laznih trudova!
-
Moja sestra i ja bile smo trudne u isto vrijeme, sve dok ja nisam rodila 18.8, a njoj je termin 12.10, a od pocetka je govorila da ce roditi prije mene jer ju je non stop bolilo kao da ce dobiti mengu. Inace je drugorotka. I dalje je trudna i jos uvik je boli.
-
Evo i nakon dva tjedna jedan prst otvorena.
-
Ja sam u 21. tjednu i danas osobito imam takve bolove kakve opisujete i u par navrata izrazito tvrd trbuh, sve popraćeno bolovima u križima.
Prije 10 dana sam bila na kontroli i nisam ništa spominjala doktoru jer do tada sam takve simptome imala samo u par navrata - vrlo kratkotrajne i vrlo blage, pa me nisu brinuli.
Sada me malo hvata panika... no, čitajući vas malo mi je lakše - vidim da je to u stvari normalna pojava... :/
-
-
evo bila sam na pregledu, cerivkalni nalaz uredan. dakle ocito da je normalna pojava - ako se nakon dvije seanse prilicno bolnih kontrakcija nisam bas nista otvorila.
-
super :D glavno da se nisi otvorila
-
bok!,,,ja sam nova ovdje kako funkcionira ovaj forum i dali se tu mogu naci sva pitanja i odgovori vezani za trudnocu,s obzirom da mi je ovo treca trudnoca imala sam dva spontana pobacaja prije ove trudnoce.hvala
-
bokić. Ja sam u 34 tjednu i ovo mi je drugi dan da me hvata tako nešto kao što ste opisale, bolovi u križima i bol kod jajnika i svega ustvari dole što postoji. Zdjelica me užasno boli da ne mogu ni hodati, i ne bi htjela dizati uzbunu te mi je drago što imam gdje pročitati da je ustvari to normalna pojava. Inače sam prvorotka i na zadnjem pregledu prije dva tjedna sam bila zatvorena.
Muči me jedino to što imam dosta veliku bebu pa si mislim da nije možda ona uzrok tome ili .... možda mi koja od vas može pomoći bebač mi je sa 31+5 težio 2450 g. Da li je moguće da se žuri već van :?
-
moze bit lorami, meni je isto u prvoj trudnoci beba bila poveca i stvarno je porod bio ranije, s 38 tjedana. mozda ima neke veze.
premda, hm...moram priznati da moji bolovi nisu bili bas toliko jaki.
naime ako imas bolove vec dva dana i jos tako jake da ne mozes ni hodati, kao sto opisujes, mozda bi ipak trebala nazvati svog doktora?
-
Hvala ti tridesettri, danas mi eto ujutro nije opet bilo najbolje pa sam otišla do doktora. Sa ctg-om je sve u redu nema trudova, ali sumnja da imam nekakvu upalu moram na vadjenje krvi i napraviti urinokulturu. Eto, onda ćemo nešto više znati. Uf šta mi je laknulo , niti trudova niti sam otvorena.
-
Sad samu 31. tjednu,a te kontrakcije su pocele mozda prije 2 tjedna nesto tako... Stomak se zategne, postane tvrd i osjetim pritisak ispod stomaka, na zdjelicu i jajnike i opcenito taj dio...Ako hodam malo je bolno,vise neugodno i ono kao da me koci u hodanju pa moram stati,traje par minuta, a ako lezim uglavnom osjetim samo zatezanje stomaka.A ono sto je dobro je da nemam bolova u ledjima ni kod tih kontrakcija ni opcenito
-
evo da se i ja javim jer imam slične probleme. U 30. sam tjednu i otprilike nekoliko dana počela sam osjećati bolove u preponama i to na način da osjećam tvrdoću oko vagine pa ne mogu ni hodati.. Pomogne mi samo ako legnem na bok. Čak sam prije tri dana bila na hitnu pomoć zbog straha. Doktor je rekao da sam zatvorena, ctg je bio uredan ali mi je preporučio mirovanje.
Ovo mi je druga trudnoća i stvarno mi nije laka, imala sam na početku jednokratno krvarenje, mučnine su prestale tek u 5.mjesecu...pa sad ovo.
Prva trudnoća mi je bila famozna.
Mene je i dalje strah zbog ovih bolova u preponama. Ima li netko sličnih iskustava?
-
evo da se i ja javim jer imam slične probleme. U 30. sam tjednu i otprilike nekoliko dana počela sam osjećati bolove u preponama i to na način da osjećam tvrdoću oko vagine pa ne mogu ni hodati.. Pomogne mi samo ako legnem na bok. Čak sam prije tri dana bila na hitnu pomoć zbog straha. Doktor je rekao da sam zatvorena, ctg je bio uredan ali mi je preporučio mirovanje.
Ovo mi je druga trudnoća i stvarno mi nije laka, imala sam na početku jednokratno krvarenje, mučnine su prestale tek u 5.mjesecu...pa sad ovo.
Prva trudnoća mi je bila famozna.
Mene je i dalje strah zbog ovih bolova u preponama. Ima li netko sličnih iskustava?
-
Evo i ja se javljam sa sličnim problemima: ja sam u 37. tjednu trudnoće i već neko vrijeme osjećam povremena stezanja u donjem dijelu trbuha, i to uglavnom dok hodam, tako da moram stati, dok ležim, dobro je. Ali od jučer osjećam i nekakve bolove u križima, sve je to u nepravilnim razmacima. Jesu li to Braxton-Hicksove kontrakcije ili što? Bila sam prije 2 dana na kontroli, sve je u redu, nisam otvorena jedino su me malo prestrašili, zbog kilaže i povišenog tlaka (uvijek mi je malo viši dok idem na kontrolu) da možda nemam šećer tako da ću to danas ići provjeriti.
-
Da, još nešto: steže me u donjem dijelu trbuha kad se beba miče (a poprilično je aktivna), u 1. trudnoći tako nešto nisam osjećala. DA, inače bebač ima već 3400 g (37. tjedan), ali i prvi je bio velik kad se rodio: 4180 g i 54 cm.
-
da se i ja prijavim...već nešto više od mjesec dana imam bolne kontrakcije, otvorena, pijem Prepar, Normabel, Isoptin, Dabroston, al fora je da ništa ne pomaže. jedva sam izbjegla bolnicu.strogo mirovanje, no možete si zamisliti mirovati uz malca od 2 godine...no, zadnjih par dana kontrakcije su sve bolnije i u razmacima.a meni 33.tj...
užas
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma