-
Odgoda skole! Kako objasniti djetetu da nece u skolu?
Pozdrav svima,
Ni sama ne znam od kuda da pocnem... Pokusat cu skratiti i pitati ono sto me trenutno najvise brine.
Moj M je ove god. skolski obveznik. Inace neurorizicno djete koje se pratilo od 3mj starosti. Fizikalne vjezbe, radna terapija, logo terapija...
Sve u svemu stvarno smo puno radili, ali i napredovali
Od nalaza koji su bili ispod svih granica, na rubu sa mentalnom... Danas je on nadprosjecno inteligentan... Uvjezbali smo koncentraciju, grafomotoriku skroz zadovoljavajuce..
Od terapije nam je ostalo ono najteze logoped. I ispravljanje agramatizma!
Jucer smo bili na testiranju kod psihologice na Goljaku koja je prezadovoljna nj. napretkom i testovima rjesenim za dob od 8-9god. I sa veseljem nam priopcila kako ne postoji razlog za odgodu skole!
Medjutim veselje je trajalo punih 10min.!
Jer se sjetila da je zaboravila jos nesto... Test razumijevanja, tj. komunikacije...
Momentalna odgoda skole!
M se vec odavno vidi u skoli, i sav je ushicen jer je on sada konacno skolarac! I jos je i ona rekla u prvom navratu kako ide u skolu i kako je spreman!
Kako, na koji nacin da mu kazem da ce u skolu za dvije god.?
Tada ce imati punih 8god.!
Bit ce veliki i jos najstariji!
Najgore mi je sto je ljetos pozdravio svoje prijatelje iz vrticke grupe jer svi osim njega su bili skolski obveznici. Ove god. je dosao kod mladjeg brace u grupu i opet su svi skolski obveznici ali ovog puta je i on.. I opet ce svi u skolu, a on ne! Dakle u rujnu 2017 ce doci u trecu grupu koja vjerojatno nece imati ekipu skolski obveznika.. Tri godine vrtica, tri ekipe, promjena teta...
Bojim se da ne dobije osjecaj da ne zasluzuje u skolu, da to nije za njega, da nije dovoljno se trudio...
I ono sto ce se jos dogoditi da ce na kraju u skolu sa L.
Pitala sam ja i psihologicu kako da mu to sad objasnim? A ona neka ga ispisem iz vrtica!! Nema teorije! L da ide, on da bude doma s menom i sekom koja se treba roditi za koji mjesec???
Pomozite mi/nam iskustvima! Peru me hormoni, samo bi plakala.. Osjecam da sam ga iznevjerila jer nismo i taj agramatizam izvjezbali!
Kako smo sve uspjeli, a taj dio nismo?? Kako sam tu zapela?? Stotinu slicnih pitanja mi prolaze kroz glavu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma