Računanje vrijeme začeća po mjesečevim fazama...mislim da se to zove Jonasova metoda (neznam da li sam smijela spomenuti). Inače ima više ovdje
http://lunarium.co.uk/jonas.php
Računanje vrijeme začeća po mjesečevim fazama...mislim da se to zove Jonasova metoda (neznam da li sam smijela spomenuti). Inače ima više ovdje
http://lunarium.co.uk/jonas.php
ej oblak super je ovaj link za mjesečevu plodnost! i
isprintala sam si onu kalkulaciju za sljedećih 12 puta i prikeljila to mužiću lijepo ispred kompa tak da zna da osim ovulacije hopsamo i kak mjesec zapovijedi!
jes da sam baš išla gledat i za prošli mjesec - jer smo mi tad preskočili ovulaciju i pokeksali se jednom i to točno 22.4. a mjesec kaže da sam bila plodna 23.4. znači da smo pogodili točno u sridu i još smo prakticirali sandrij2 metodu ali dobili smo velike fige...nama izgleda ni mjesec ne može pomoć...
E sad ste me baš zainteresirale sa tim mjesečevim mjenama. Nisam znala da i doba dana ima ulogu (mislila sam da je samo datum bitan)
Molim savjet upučenijih. Meni je onaj link od oblaka izračunao slijedeče:
Dan "D" je 28.5.2006 u 7:27 am (jel to jutro ????) i dalje kaže da je največa plodnost 24 sata prije. E sad dali to znači da ak hopšemo 28.5 u 8 naveče da smo skroz fulali ovu mjesečevu mjenu.
Ajd "mjesečeve gatare" vi meni izračunajte kad bi po ovm bilo najbolje vrijeme za hopsanje.
bum i ja poslal nekome pp ak može mi izračunati ,pusa i hvala
Stavljam link na temu koja je vec bila, no zbog ove je zakljucavam, da se ne posta duplo: Astrologija i plodnost.
paodeš na jonas method
ukucaš svoje podatke i voila
da ali kak ide ne znam
Bok cure, tek sam počela pratiti ovu temu, pa me zanima bojite li se onog Risk faktora? :shock:
Nedavno je jedan kolega u mojoj školi dobio sina sa Downom pa sam sva u frci. Želim dijete i želim zdravo dijete.
Odvratno mi je što na tom sajtu pišu "abnormal child"![]()
da, risk factor mi je totalno spooky, baš se ježim od njega...
nekako mi se sve to samo zbog toga ne sviđa
ne kužim kaj ne znaš, imaš kućice za upisati svoj datum i vrijeme rođenja, i kućice za datum od kad hoćeš da ti računa, i pritisneš gumbić i dobiješ listu plodnih datuma.ELLISA prvotno napisa
Neznam što bih rekla...što znači risk 2 ili risk 6? U svakom slučaju svaka trudnoća nosi rizik sa sobom, nikad neznaš što će bit do kraja.
ne kužim kaj ne znaš, imaš kućice za upisati svoj datum i vrijeme rođenja, i kućice za datum od kad hoćeš da ti računa, i pritisneš gumbić i dobiješ listu plodnih datuma.ELLISA prvotno napisa
Dakle i ja sam to izracunala ... pokusala izracunatiizbacilo mi je 11.05. kada je m bila u punom jeku, iduci datum je 09.06. kada bi situacija mogla biti identicna, tek mjesec poslije mozda 09.07. ali tada je risk 6 :shock:
Plavaa i samnom je takva sutuacija, u totalnoj sam disharmoniji. Možda tek po ljeti, ako mi se nešto ne poremeti.
dobro, ali zakaj ja ne mogu otvoriti taj link koji je oblak dala????kaj sam ja jedina luzerica?? sve vi vidite??
hihihi Franny znaš kak se kaže: neće grom u koprive![]()
zna mjesec s kim ima posla...ma malo te zekam draga 8) !
da i taj risk faktor je i meni spooky...nadam se da ću zatrudnit do 2.mjeseca jer sve do tada mi je Risk 0 a u 2.mjesecu je 5 :shock: !
i ja sam se malo igrala meseceve gatare i izracunala da ce mi se 11.07 poklopiti meseceva plodnost sa onom po dc (otprilike, ako sve do tada bude uredno)! sto ce reci da poduplavam kolicine revite, cajeva, surutke i kojecega ne bih li se do 7. meseca "ocelicila" i iskoristila najplodnije razdoblje u ovoj godini. jos kad sam videla da su sanse za decaka velike ( :D), a risk factor mali, ajoj! ako nista drugo, bar sam se dobro zabavila na kraju radnog vremena!
Ali, ako malo bolje pročitaš piše ti da je najveća mogućnost začeća kad se mjesečeva faza poklopi s datumom ovulacije ili menstruacije i od tuda objašnjenje velikog broja začeća prilikom M kod puno žena. Pa ko voli, nek izvolisrecica prvotno napisa
![]()
evo, ja oipet taj oblakin link ne mogu otovrit.![]()
veli da je neki error, mamicu mu dlakavu!
ineska, mozda si u pravu 8) . znaju oni da sam sj...fefe-a pa su se sad grupirali i boje se da cu zaj... i ovaj linka mene bas zanima kakva se cudna tajna tajanstvena krije iza tog linka....
bi li tko mogao virnut u moje ime? ja mu posaljem podatke na pp pa on upise u ime mene, piiiiiz.
posalji meniFranny prvotno napisa
![]()
dakle datum rodenja i sat (ako znas)
Skuzila sam to ... ali bas 2-3.dc mislim da ne bi islo ... osim da stavim gumene plahte ... uh bljakivory prvotno napisa
Ali opet mi nije jasno, pokeksas se za vrijeme menstruacije i plivaci prezive do ovulacije :? ili se ovulacija dogodi a ti ni ne znas ...
Mislim da se ovulacija dogodi za vrijeme menstruacije! Moja prijateljica je zatrudnila u vrijeme M, a sigurna je zbog toga što su samo tada imali odnose, pa ti vidi![]()
Meni je jedino 12.6. risk faktor 4, a 12.7. RF 0 za Boy (tada će MM biti na privremenom radu u Njemačkoj).
Možda da se ipak okrenem klasičnom mjerenju BT.
eto, meni risk factor 0 i to u utorak, na moj 21DC, i to mi se smijesi curica! :D nitko ne bi bio sretniji od MM!
Koji vam je najvisi, koji najnizi risk faktor? Meni je najvisi 6, za decka!
Najnizi jedan!![]()
Svi su mi datumi na max. tjedan dana razmaka (prije) od ovulacije koju predvida FF! Taman bi se mogli ti datumi fino poslozit da i po ciklusu budu plodni![]()
meni je najvisi 5, a najmanji 0.
a svi datumi su mi par dana prije očekivane menge![]()
proći će valjda godine dok mi se poklope s ovulacijom
5.07.2007 4:33 am G 0
Ovo mi je prvi datum s rizikom nula!
I primjetila sam da su mi nizi rizici uglavnom cure, visi decki
Meni je isto najviši 6, a imam i 0 za najniži! 6 je za curu i to 1806.!
kod mene su viši rizici za curu. dečki su mi uvijek 0 ili 1, a cure su mi od 0-5
Ja sam rođena u 12:30. Upisala sam da je to PM, ali sam se dvoumila oko toga. Jesam fulala?
Kod mene najvisi 5, a najnizi 0 i to iduci mjesec 26.06. curica
To bi trebalo biti na dva-tri dana poslije O. nije lose, nije lose...
Ali ja se ipak nadam da necemo morati cekati do iduceg mjeseca.![]()
12.30 je pmivory prvotno napisa
00.30 je am
12:30 PM je ok ako je to pola sata iza podneva
Curke, sada sam išla provjeriti prijateljici kada joj je začeta curica, jer ona ni sama nezna, pa eto da probamo po ovoj metodi odrediti možebitni dan.
Mala je rođena 09.08.2005., a Jonas tabela mi je izbacila kao mogući dan začeća 20.10.2004.g.Po terminu je prenjela par dana, pa me zanima jel' bi to moglo biti to?
ZM je bila 13.10.2004. U tablici je također navedena curica sa rizičnim faktorom 1.
Kako se računa termin poroda?
meni su risk factori od 0-3, 3 najveci i to za decke!
Cure evo ja bila na linku od indi i od oblak i ustanovila da mi se poklapaju što mi je bilo drago za vidjet![]()
Risk factori su mi od 0-3 samo je jedan 4 i to za curicu. Omjer za narednu godinu dana mi je G:B=7:5.
Je li netko radio usporedbu ili sam samo ja s tim opterećena (znatiželjna)?
Ja sam bacila pogled od 21.6 do 17.9. (jer se duboko nadam da neću trebati čekati duže) i rizik mi je od 0-2. Sada u 6-om mj. bi bila curica, pa jedan B?, pa G? i na kraju još jedan G? Tu bi rizik bio 0. Ali neznam koliko ću se moći osloniti na ovu metodu jer s MM to baš i ne ide po određenim satnicama.![]()
da ne povjeruješ...
ja bacila oko na 2003 i fakat mi e podudara datum začeća..
inaće ja ne mogu izračunat plodne dane najtočnije jer imam pcos
ja sam isto bacila look na 2003 i točno mi se poklapa sa datumom začeća! Nevjerojatno!!!
Samo šta je Nina trebala biti dečko!
meni se uopće ne poklapa s datumom zarinog začeća, razlika je poprilično velika.
Ni meni se ne poklapa s datumom začeća a niti sa spolom (Toni trebala biti dečko). A sljedeći termin mi se poklapa s ovulacijom, pa ako uspije - objavim![]()
jooj, cure, kak vam zavidiiim. ja jos uvijek nis ne vidim, pa sam ti, srecice, poslala pp 8) , mozda mi ti mozes izgatai??
tak da ja nis ne kontam te vase rizicne faktore, a sad ste jos i zakomplicirale pa uvele neke sifre G i B...spansko selo za me![]()
bi to netko mogao pojasniti meni laiku ili ce mi se to razjasnit kad mi srecica izgata??
puseki![]()
Nema nikakvih šifri G-curica; B-dečko. Nadam se da će ti srećica ostalo razjasnit povratkom pp.![]()
hvala, Adry![]()
jos nis mi nije izgatala nasa srecica, ali valda je zaposlena (treba netko i radit, hehehe) pa kad stigne - bude 8)
Datum zadnje Mivory prvotno napisa
- 3 mj
+ 7 dana
Po tome je i mogla začeti negdje oko 20.10.