Stranica 3 od 8 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 360

Tema: Jonasova metoda - ostanite trudne uz pomoc mjesecevih mijena

enna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lana38 prvotno napisa
    enna!
    Hopsati moraš 7.6.,8.6. i 9.6., ako ti je O po Jonasu 10.6. Treba hopsati tri dana prije svaki dan. Na sam dan O je več prekasno.
    LP
    jeli važno u koje ure? Ma tek mi sad ništa nije jasno :?

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

naravno da nije prekasno "hopsati" na dan O

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

plavva!
    Govorimo o astro O, a tu je prekasno hopsati na sam dan O. A kod biološke O to je nešto drugo.
    LP

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hm, zbunj, zbunj.
    ako je O, onda je O. bilo astro, bilo bioloska. zakaj se kod bioloske O moze hopsati a kod astro ne bas kad je sam dan O???
    to je, kao dr. Jonas zakljucio ili kaj?

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

lana, uzmimo da vjerujemo svi u tu metodu.

za tu "astro O" jos uvijek treba neka prava stanica, jer nikad nisam cula da je neka zena rodila virtualnu bebu. a prava jajna stanica jos uvijek zivi 12 sati minimalno, zar ne? ili astroloske jajne stanice zive samo 15 minuta, pa ako ih ne docekaju spermici, nestanu odmah?

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

e, plavaa, to sam se i ja pitala... to me sve podsjeca na zvjezdane staze i na teleportiranje (u ovom slucaju jajne stanice).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa ne tvrdim ja, da je stvarno nešto na toj astro O. Samo sam vam priopčila, šta teorija govori o tome. A dali ima nešto na tome ili ne, to je i za mene veliko pitanje. Po toj teoriji bi svaka žena imala 2 ovulacije svaki mjesec(astro i biološku). A šta tko vjeruje, mora se svaki sam odlučiti. Ali stvar e ipak zanimljiva, zar ne?
    LP

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da je stvar u tome da svaka žena treba biti usklađena sa nekakvim bio ritmom, onda ima jenu O jer se mjesečava i stvarna podudaraju. Čitala sam da je to još uvijek tako kod žena recimo tako "trećeg svijeta". Žena u "zapadnoj civilizaciji" imaju s tim problema... sad malo filozofiram

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Drage moje, red je da se i na ovom topicu pospem pepelom... Naime, kad smo na jednom od odbrojavanja spominjale ovu metodu, ja sam izrazila skeptičnost i bila pomalo cinična (ne zlonamjerna). To mi se činilo totalno suludo...

Priča je bila zaboravljena i u travnju sam ostala trudna. No, ono od čega me oblio hladan znoj uz pitanje "pa zar je to zaista moguče?!" jest činjenica da se začeće gotovo sigurno dogodilo oko 10.04. kada metoda pokazuje faktor 2, a spol curicu... Ostaje još samo da vidimo hoće li beba doista biti curica. ako hoće, skinut ću kapu i duboko se nakloniti dr. Jonasu...

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam to provjerila za svoje prvo dijete, i sve štima, a sada mi astro ovulacija pada 12.6., a taj dan će biti 15DC pa mislim možda se stvari poklope i ovaj put.

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo, da podignem ovaj topic iz pepela, jer se moja ovulacija ovaj ciklus skoro poklopila s Jonasovom (1-2 dana) i kaže da bi moga biti dečko (rizik 3)

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj ivory prvotno napisa
    Evo, da podignem ovaj topic iz pepela, jer se moja ovulacija ovaj ciklus skoro poklopila s Jonasovom (1-2 dana) i kaže da bi moga biti dečko (rizik 3)
    Takav je bio i moj rizik za curicu, ali već dva ultrazvuka (dva liječnika) tvrde da je dečko - al glavno da je mrvuljak tu...

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Uh ... bolje da nisam ni gledala ... meni se ako gledamo da je ovulacija bila 14.dc poklapa sa ovom metodom, ali je risk 6 :shock:

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je risk 1, najmanji u dugom periodu i prije i poslije, a kažu i da je dečko.
    vidjet ćemo

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je sljedeći ciklus po Jonasu 8.10. a risk faktor je 0, a piše B?, tj možda je dječak, a možda i nije. To me najmanje brine, svi faktori nakon toga su veći, pa bi bilo dobro iskoristiti taj Dan neovisnosti.
    Sreća pa imam LH trakice, iskorištavat ću ih do besvijesti.

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Rene2, tebi bi se sljedeći ciklus mogla poklopiti biološka i astrološka ovulacija!!! To te ja pitam!!! Sretno!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ovo je vrlo zanimljiv topic.

Ja sam se malo s tim takodjer zabavljala ali na slicnoj stranici: http://www.fertility-rhythms.com/

Naime ja i suprug pokusavamo 2 godine i ne ide. Prosli smo sve vece pretrage i moglo bi se reci da je vise manje sve OK, no bebe nema.
    Koliko sam razumjela, zaista se ovulacija mora poklopiti sa "Jonasovim" datumom da bi se povecale sanse za trudnocom no preporucljivo je bez obzira na prirodnu ovulaciju imati odnose i ako se datumi ne poklapaju.
    Osobno ne vjerujem u 2 ovulacije u ciklusu no metoda je zanimljiva svejedno.

Ono sto je mene zaintrigiralo je podatak da plodnost zene ovisi o duzini njenog ciklusa.
    Naime, zenama sa ciklusom od 30dana se datum O i mjeseceve plodnosti poklapa svake 3 godine! Vece sanse, na primjer imaju one kojim je ciklus oko 28.dana.
    To se objasnjava cinjenocom da se mjeseceva plodnost dogadja svakih 29.5 dana.
    Primjerice, mi smo krenuli na bebu u doba kad je po mjesecevoj plodnosti bas prosao nas savrseni trenutak. Sljedece savrseno doba bi trebalo biti za oko 3 godine.
    U pocetku smo se polako udaljavali od savrsenog datuma i dok su mjeseci isli sada sam u fazi kad mi se mjesecva plodnost poklapa sa datumom menstruacije.
    Drugim rijecima, sa mojim 30dnevnim ciklusima ja sada kaskam za tom plodnoscu, ne mogu "uhvatiti" datum mjeseceve plodnosti jer mi zbog ciklusa stalno izmice.
    Po mojim kalkulacijama, ako ciklusi ostanu isti, tada bi se datumi mogli preklapati za oko 1.godinu sto bi zaista bilo oko 3 godine da radimo na bebi.

Razvukla sam pricu ali posjetite i gornju stranicu i shvatit cete o cemu pricam.
    Sve u svemu, iako je daleko, ulijeva nadu da cemo ipak uspjeti

Svima sretno i GO GIRLS!!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hmmm, evo opet sam racunala i ustvari bi nam trebala jos vise od godine da dostignemo trazeni datum ako ciklusi ostani isti. Katastrofa

A kada bih 4 mjeseca za redom dobila 28.dan tada bih vec tada dosla na datum mjeseceve plodnosti. Mrzim svoje cikluse

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sandrij2 prvotno napisa
    Rene2, tebi bi se sljedeći ciklus mogla poklopiti biološka i astrološka ovulacija!!! To te ja pitam!!! Sretno!
    Tome se i nadam. Rekla sam MM-u, ako te spopadnem ujutro u pola 6, ništa ne brini samo se opusti i uživaj, sve ću sama napraviti, a ti možeš poslije nastaviti spavati. Dobro pa je praznik na taj dan, a još i nedjelja!

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Dodo prvotno napisa
    Drugim rijecima, sa mojim 30dnevnim ciklusima ja sada kaskam za tom plodnoscu, ne mogu "uhvatiti" datum mjeseceve plodnosti jer mi zbog ciklusa stalno izmice.
    Po mojim kalkulacijama, ako ciklusi ostanu isti, tada bi se datumi mogli preklapati za oko 1.godinu sto bi zaista bilo oko 3 godine da radimo na bebi.
    e tak je sad nekak meni, ispada da su mi ti datumi taman u vrijeme M (odnosno puni mjesec mi pada taman u vrijeme M) ali iskreno se nadam da to ne znaci da bumo cekali jos 3 godine jer to nema sanse da izdrzim

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ako se nista lijepoga ne desi prije, i ako mi M dolazi redovito..to znaci da ce mi se O i datum poklopiti u 12. mjesecu, sto je blizu,a jos veca fora je sto mi ispada na datum rodenja..koji poklon!!
    Kada sam to ispricala MM, samo sam mu rekla, dragi ako do tada nis ne napravimo, molim te za poklon kitu cvijeca i nis vise

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni po toj metodi ispao 1.10. kao dan meseceve ovulacije, a ja jutros dobila M. No mi smo se za svaki slucaj 30. 9. (mm-u nisam nista rekla o tome, samo nam tako doslo da nam se hopsa) i sad me zivo zanima da li ce uroditi plodom :? Risk factor mi je 1 za girl.
    Zivi bili pa videli!

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj suzy prvotno napisa
    Meni po toj metodi ispao 1.10. kao dan meseceve ovulacije, a ja jutros dobila M. No mi smo se za svaki slucaj 30. 9. (mm-u nisam nista rekla o tome, samo nam tako doslo da nam se hopsa) i sad me zivo zanima da li ce uroditi plodom :? Risk factor mi je 1 za girl.
    Zivi bili pa videli!
    Eh, tako i meni, 1.10. mjesečeva ovulacija, a baš taj dan stigla
    suzy, ~~~~~~~~~~ da urodi plodom!!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Joj, Sandrij, hvala!

Bonita

Početno

Meni je sutra po tom proracunu meseceva ovulacija ,u 8 pm ....to mi je ujedno i 12 DC,pa videcemo sta ce ispasti.....sigurno necu propustiti da pokusam!

Suzy drzim fige da ste pogodili!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bonita danas se bacite na posao, da sutra ne bude kasno!
    Sretno!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    :D

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nisam mogla odoljeti i isla sam si i ja racunati, moglo bi mi se cak i poklopiti sa O ovaj mjesec, al mi je tesko to reci jer mi ciklusi jako variraju (24-40dana)
    Danas mi je 2dc a 15.10. mi je mjeseceva ovulacija, sto će mi biti 13dc.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Čast iznimkama ali mi se čini da ovdje većina ima taj "navodni termin" baš u vrijeme mjesečnice. Kad uzmem u obzir još onaj faktor "rizika", ispada da bih mogla zanijeti uredno možda u ljeto iduće godine (ako mi se poklopi da nemam mengu) ili nakon toga neku slijedeću godinu.
    Po toj računici mogu odmah krenut u proces usvajanja djeteta....

ema1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Ovulacija po J.

Nova sam ovdje i pala mi je u oko ova metoda, jer sam od prijateljice čula za nju.
    Imam jedno pitanje, naime, po J. "najbolji" dani mi padaju na početak menstruacije..... :?
    Kolika je mogućnost da kod mene "radi" :shock:

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ništa te ne košta da probaš.

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni J ovulacija pada sad na petak 13 :shock: , a tad bi mi mozda mogla biti i moja O jer mi je danas 8dc :D

ema1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma naravno da me ne košta, niti je to u pitanju... međutim, nije mi baš jasna i ta mogućnost duple ovulacije tj. da se događaju dvije ovulacije mjesečno...
    Što se tiče risk faktora - e to mi je onako zastrašujuće iako nije naodmet uzeti u obzir.
    Nedavno sam na drugom forumu pročitala, da jedan site iz austrije ( il je bila austrijalija bo) ovaj kalendar uredno naplaćuje..
    Jučer sam naletjela na članak, kako je par tempirao odnose po ovoj metodi i imaju 4-oro djece.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i meni po J. ta ovulacija pada u vrijeme M, a na tom australskom kalendaru sam skuzila da se to ne racuna nego da ce mi trebat tri godine da mi se ciklus poklopi

iskreno, ne vjerujem da bi mi u vrijeme M uspjelo ostat trudna kad mi je O inace 15-16dc

al kako neke kazu, probaj pa vidi

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa nisam valjda ja jedina krivo shvatila ono ispod što piše...

koliko sam ja razumjela, ukoliko ti se mjesečeva ovulacija poklopi s M ili O, tim bolje, šanse za trudnoću su veće.

tako sam ja to shvatila, mada mi, naravno, nije logično ovo za M.

a što se tiče provođenja u djelo, ja sam isprobala svoju šansu za G? risk 0 prošli tjedan, posred M.

pa bumo vidli, ne?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj macka prvotno napisa
    koliko sam ja razumjela, ukoliko ti se mjesečeva ovulacija poklopi s M ili O, tim bolje, šanse za trudnoću su veće.
    ja sam skontala da su sanse vece samo ak se poklopi sa O, al mozda sam ja krivo procitala

u svakom slucaju, sad imamo tebe kao pokusni uzorak, bas me zanima i drzim fige da upali

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Definitivno je najbolje kad se O poklopi sa datumom mj.plodnosti. No nije to lako...
    Ovisi o ciklusu zene, koliko traje... pa recimo to tako da je mozda bas to razlog zasto neke zene lakse a neke teze zacmu. Kao sto sam vec rekla nekima je ciklus 24 dana nekima 28 nekima 30 a nekima 35.
    Meni je 30 i ja hvatam trazeni datum vec 2 godine i nikako da se "nadjemo". Ne bih rekla da je to razlog nase neplodnosti no....zapitam se...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ej, cure, pročitajte ovaj dio:

The probability of conception will be high despite the phase of your hormonal cycle on which such a moment falls. In fact, research shows that if such a moment falls on the days of menstruation, the probability of conception will be very high.

ah, kao što već rekoh, vidjet ćemo!

samo, tko će izdržati još 3 tjedna... :?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

aj dobro, onda ćemo baš probat ovaj ciklus (ak M dođe, a ja se još uvijek nadam da neće)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni se mjesečeva O i biloška O poklopila u 8. i u 9. mjesecu, pa svejedno ništa od bebice. Tako da ni tih 99 % mogučnosti ne važi baš neznam koliko. Ja sada mislim, da je to sve tek tako. Gledali smo i da smo hospali 3 dana prije mjesečeve O svaki dan, a ništa od toga. Rezlutata nema...
    LP

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kak sam luda, J. O mi je pala 15.10. a to mi je bio 13dc i odhopsali smo je za svaki slucaj nikad se ne zna.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Stelerina drzim fige da je bio pogodak...znacilo bi da ste napravili bebicu na mojoj godisnjici braka , a cuj...i mi smo hopsali...mislim samo da ne bi bilo zabune ili guzve..u kojoj bolnici planiras roditi?

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Joj kaj bu to stampedo na rodilista ljeto 2007 , ak su mislili da je 2005-2006 bila baby boom, kaj bu tek 2007 kad mi nahrlimo

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

joj stvarno...
    već vidimo naslove po novinama: ljeto 2007 - uspješna turistička sezona i još uspješniji BABY BOOM!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Doktori po bolnicama kukaju da rade u nemogucim uvjetima...ma pokazat cemo mi njima sta su nemoguci uvjeti...samo nek nas pricekaju malo...bit ce belaja..

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo dižem malo ovaj topic iz mrtvih.
    Sad sam opet otišla na onaj kalkulator i astroovulacija mi je bila 6.11., haha, vidi mi fefegraf! :D

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Evo dižem malo ovaj topic iz mrtvih.
    Sad sam opet otišla na onaj kalkulator i astroovulacija mi je bila 6.11., haha, vidi mi fefegraf! :D
    :D :D ebate kaj bu +, kaj stvarno cekas do utorka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Rene2!
    I ja sam imala zadnju M 25.10., samo je moja O bila 8.11., a danas mi je mjesečeva O. Hopsamo svaki drugi ili svaki dan, pa čemo vidjeti, ako če šat biti od toga.
    LP

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jonas kaze da je 23.11. moj dan za B uz risk faktor 1, samo nisam sigurna da li ce se to poklopiti sa O :?

lavanda

Početno

ima li smisla hopsati 26dc (danas mi navodno astro ovulacija). mislim da mi je "prava" ovulacija bila 15-16dc.
    znam da od viška glava ne boli, ali dosta mi već uzaludnog hopsanja

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj lavanda prvotno napisa
    ima li smisla hopsati 26dc (danas mi navodno astro ovulacija). mislim da mi je "prava" ovulacija bila 15-16dc.
    znam da od viška glava ne boli, ali dosta mi već uzaludnog hopsanja
    Svako hopsanje za koje ti mislis da je uzaludno bit ce ti uzaludno . Moras gledati pozitivno Onda ce sve dobiti svoj smisao Ja ti zelim od srca da ti uspije

Stranica 3 od 8 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •