more kaj se mene tice, al Jonas kaze 12.02. i risk 6 :shock:
macak, mislim da su nama rodjendani blizu (djevice, kaj ne)
more kaj se mene tice, al Jonas kaze 12.02. i risk 6 :shock:
macak, mislim da su nama rodjendani blizu (djevice, kaj ne)
e, tako jepujica prvotno napisa
![]()
tebi je bolje preskočiti ovaj 12.02. :shock:
ma ja cu i tu opalit taktiku negiranja - Jonasa negiram ovaj put![]()
dosljedna do krajapujica prvotno napisa
![]()
svaka čast
ja ću biti solidarna, pa ću s tobom negirati (sve što ima veze s tobom)
ono, ako netko kaže, kad će testić, ja ću dodati: ma nema šanse, pustite ženu, vidite da nije T... i tako to...
pa nisi bezveze po-du-pi-ru-ća![]()
Vidim da ste se zagrijale i to je vrlo dobro jer je pozitivna energija uvijek potrebna ali mislim da taj RISK i nije baš nešto čega se treba držati. Prije gotovo 3 godine sam po dr. Jonas ostala trudna u prirodnom ciklusu (tada su se poklopile obje ovulacije) risk 0 a bila je vanmaterična trudnoća. Inače koristila sam kalendar dr. Jonas tima iz Australije koji se uz put rečeno plaća i nešto je obimniji od ovog i izričito navodi neophodno sex 3 dana prije dana D odnosno mjesečeve ovulacije. Zato djevojke zavodite ponovo svoje M. :D
kod mene cica J. kaze za drugi mjesec isto rizik 6, pa cu kao 2mj. pripazit da ne ostanem trudnaovo mi vec lici na tragikomediju
hej!
proučavala sam Jonasovu metodu i shvatila da narednih godinu dana nema šanse da mi se poklope O. Pa sad hmmm..... :?
jedino ako mi se ciklusi nekim čudom iz temelja izmješaju ili ovo jednostavno nije moja godina za malog![]()
bilo kako bilo ne predajem se.
S obzirom na to da si imala obimniju verziju, zanima me jesam li ispravno skužila da se tri dana prije O by Jonas trebamo jako vrijedno keksati, bez obzira što ne samo da se ne poklapa nego možda nije ni blizu ove O prema našem hormonalnom ciklusu?ninatz prvotno napisa
Hvala na odgovoru!![]()
meni se potrefila prava i josasova O u studenom i BINGO!!! još da vidimo jel i spol pogodio... (nadam se da ću za 3 jedna saznat)
mamuška glavno da se tebi potrefilo i da je sve u redu, mene manje brine kojeg će spola biti
Preko vikenda ću pokušati naći taj kalendar koji se plaća pa da uporedim da li su datumi isti.
Upravo tako, 3 dana prije intenzivno u akciju bez obzira da li je to 1 ili 35 dan ciklusa.Tamo čak navode da neka afrička plemena prave djecu samo u one dane kada je to nama uglavnom nezamislivo. Mada sada sam se sjetila jednog prijatelja iz studentskih dana koji je imao naviku reći
SVE ŠTO JE OD PRIRODE DANO NIJE MI STRANO
pa ko voli, hoće ili mora neka izvoli
Njihova stranica je
www.drjonasmethod.com
i kao svaka komercijalna i nešto opširnija
A šta je kazao barba Jmamuška prvotno napisa
![]()
jedan veeeeeeeelikiza bušicu
![]()
A pazite sad ovo: 2.10.06. mi se jonas pogodio sa prvim danom M, a u ovom ciklusu je rekao da cu mesecevu O imati 26.01., a FF oznacio O 28.01.![]()
Meni su se ciklusi bas skratili i sad su mi najvece sanse! Al' k'o ce ga znati... Risk je mislim 2.
U, kad verujem svemu i svacemu i sve mi daje nadu....
A ja čekam subotu! Moja astrološka je u subotu u 13.30 sati, a to mi je ujedno 16dc. Sve štima, dosada mi je fefe 4 puta zabilježio O 16.dc
Meni je po jonasu O bila 15.01., a po mojoj procjeni O mi je bila oko 18.01.,to je blizu pa nikad se nezna!!Danas mi je 36 dc,nema nekih simptomcica bas,al dok ne dodje vjestica nista nije gotovo!!
Biološka mi je vjerojatno danas, po sluzi, po BT, po pikanju jajnika, samo to nikad ne znaš, dok BT ne skoči. Ako sutra skoči BT i ostane, onda je definitivno O bila danas, i to smo uredno odradili.
Ali neću ja zato propustiti subotu, a bogme ni sutra, jer kažu da za astro O treba keksati 3 dana prije, znači četrvrtak, petak i subota.
Biološka mi je vjerojatno danas, po sluzi, po BT, po pikanju jajnika, samo to nikad ne znaš, dok BT ne skoči. Ako sutra skoči BT i ostane, onda je definitivno O bila danas, i to smo uredno odradili.
Ali neću ja zato propustiti subotu, a bogme ni sutra, jer kažu da za astro O treba keksati 3 dana prije, znači četvrtak, petak i subota.
evo kako pišu australci
We call YOUR individual spontaneous ovulation by using the term “highly fertile” or “red” days.
The highly fertile days are included in your individual attached chart/calendar and marked in a
red-coloured square, each with three (3) preceding days in a red frame. Each of the four
(4) days constitutes a highly fertile time when you will have the best chance to conceive.
Sometimes these red highly fertile days could coincide with your menstruation but it still means
you will be highly fertile as 12% of our applicants have conceived while they were menstruating.
Furthermore, your RED days could sometimes fall right BEFORE or just AFTER your period and
you still will be able to conceive.
From the FOUR DAYS sexual activity is especially recommended within the 24 hours preceding
the “highly fertile” day (red square in your calendar). Intercourse on this day is likely to
trigger the release of the egg, and deposit the sperm simultaneously. With this in mind, frequent
sexual activity 24 hours before the highly fertile day (red square) can increase the odds of
ovulation and also assure that it occurs within the viable life of the sperm. The more
frequent/greater the stimulation, the more likely the ovulation is to occur.
Evo ja moram priznati da mi se nije ovo dogodilo što se dogodilo prošli ciklus, čiča J ciklus mi se nebi poklapao sve tamo do 2008 godine. Ovako, približio se ovaj ciklus, a sljedeći se poklapa 100%.
Bumo vidli.
evo meni je bilo na 31.01. Jonasova O, a vjerojatno i hormoonalna O!, pa cemo vidjeti... jest da nismo bas sva 3 dana prije O, ali...
cekam![]()
jos ako bi mi neko mogao odgovoriti da li vi ukljucujete onu opciju "Daylight Saving Time at Birth" ili ne?
ja sam je ukljucivala?!
Isprobala sam sad obje varijante (s uključenim i neuključenim). Sve se podudara (datum, rizik i spol), jedino je pomak u vremenu za otprilike jedan sat, tako da mislim da to doista i nije bitno... osim ako netko ne planira na minutu točno početi s "aktivnostima".cokolina prvotno napisa
![]()
A čini mi se da je učestalost i intenzitet u tome svemu prilično bitan ("The more frequent/greater the stimulation, the more likely the ovulation is to occur"), što me zabrinjava... jer od kad pokušavamo zatrudniti, često sam fokusirana na to da to bude "redovno" i kao da je strast izgubila na intenzitetu... Vjerojatno bi stimulacija takve izvanredne ovulacije trebala biti prvenstveno psihička a tek onda tjelesna, što nas opet vodi do onog famoznog savjeta "opustite se", koji više ne znam kako točno provesti u djelo. :/
pa ako si rođena u mjesecima između travnja i listopada onda ti je ta opcija bila aktualna, dakle trebaš je uključiticokolina prvotno napisa
pa da, u 5 sam mjesecu rodjena. onda je ipak dobro sto sam ukljucila, tako sam i mislila.pujica prvotno napisa
iako vidim, razlika u tom jednom satu i nije tako bitna.
hvala na pomoci.
evo samo da objavim kako ova Jonasova metoda nije upalila kod mene; em sto sam imala ovulaciju isti dan kao i Jonasov "dan", i sve se poklopilo al nista.....nadam se da to samo ovaj put nije upalilo. iduci put valjda hocecokolina prvotno napisa
![]()
i kod mene isto, a tako sam se nadalacokolina prvotno napisa
![]()
Mislim da je vrlo bitno imati odnose na dan Jonasove O ali i tri dana prije,svaki dan barem po jedanput.
Više sreće sljedeći put
sta?! stvarno? zar je potrebno vise puta dnevno? pa zar se kvaliteta sperme ne smanjuje ako je tako ucestalo?ninatz prvotno napisa
Ej curke ne stignem sve pročitati,ovaj risk znači što??
Kod mene podebljano 2,3 i 4.A imam i jednu nulu i 5x 1.
I kad piše vrijeme dali se od tog sata taj dan treba sexati ili?? :?
Dolje u upozorenjima piše da je potrebno imati odnose 24 sata, PRIJE onog datuma koji piše u tablici.
Risk = (faktor) "jačina" komplikacija koje se mogu dogoditi.
Znači što je veći broj u toj rubrici - mogućnost komplikacija je veća.
Idealno je 0 ili 1.
hvala!!!
Poželjno je imati odnose i tri dane prije tog datuma a do sata tamo navedenog. Oni kažu da što više to bolje jer se kod žene tako podstiče plodnost. Što se riska tiče ne znam tačno, ali rizik uvijek postoji :?
Slabo sam na ovom podforumu, ali već sam napisala da mi se zadnji put kod IVF-a poklopio 1. dc sa jonasom, kao i ovaj put (18.01.) i oba puta je upalilo. Da sam bar prije znala za to![]()
Ono kaj ne kužim kod ove teorije je sljedeće:
ako već ima više od jedne ovulacije, kaj se desi s tim drugim jajašcem koje nije otpušteno 14. dan ciklusa, nego recimo kad je menstruacija?
Jer tradicionalna medicina nas učida, ako jajašce nije oplođeno, nakon 14 dana se zadebljani endometrij ljušti i nastupa menstruacija.
Znači ja kao čestim seksom i mjesečevim mijenama prije dana D induciram još jednu ovulaciju, jajašce se ne oplodi i kaj onda?
fala curke.![]()
Ima li ko da se razume u ova metoda ??
Da nesto pitam ...
Po ovoj metodi sve se super ukalapa, znaci ovulacija mi je priblizno 28.02 i po ova metoda datum mi je 28.02 u 9:23 pm , molim vas za mislenje...
Dali da se pridrzavam na taj datum i vreme ili da imam kako smo i poceli svaki drugi dan da se spermici pokupe .......
Znaci datum 1 dc mi je 13.02 moguca ovulacija 28.02 po jonasom 28.02 u 9:23 casova
I dali neko ima iskustva sa ovom metodom i dali je bilo uspesno..![]()
Ja osobno mislim da su to gluposti. Koliko sam skužila reproduktivnu biologiju, nema teorije da se jajna stanica otpusti prvi dan menge. Hormonski to nije moguće.matsa prvotno napisa
Postoji vrijeme pripreme, otpuštanja jajne stanice i prilagođavanja. Nakon toga slijedi čišćenje, tj. M.
Ako je neko uspio zatrudnjet prvi dan ciklusa, po meni znači ili da je to bilo ovulacijsko krvarenje, ili su spermići bili ultra izdržljivi.
Ono što vam Jonas računa je pozicija Sunca u odnosu na Mjesec identičnog kuta (položaja) kao u vrijeme vašeg rođenja. Što po horoskopu spada u izrazito plodno razdoblje. Stvar je u tome što to nije to jedini aspekt, pitanje je kako vam stoji cijela slika.
Osim toga, ako duboko vjerujemo da ćemo uspjet u nečemu, onda ćemo to i postić, neovisno dali nam dan po Jonasu pada na mengu ili ovulaciju.
eh sweety, to i meni ima smisla. al tko zna što nam je zapisano u zvijezda,a![]()
Živi bili pa vidilimatsa prvotno napisa
...
CONCEPTION CALCULATOR AND BABY GENDER PREDICTOR
Note: The times in the table are given for time zone which you specified in 'Current Time Zone'. However, it is not possible for us to take into account when Daylight Saving Time is in action for different places on the Earth. So please make a correction to the times specified in the table for the period when DST is in action in the place where you live now (normally this means adding one hour).
Date Time Gende Risk
30.01.2007 7:56 am G 0
28.02.2007 9:23 pm B 1
30.03.2007 12:48 am G 1
29.04.2007 5:28 am B 2
28.05.2007 10:12 pm G? 0
27.06.2007 2:03 pm B? 0
27.07.2007 4:39 am B 1
25.08.2007 6:03 pm G 1
24.09.2007 6:22 am B 1
23.10.2007 5:40 pm G 2
22.11.2007 4:00 am B 0
21.12.2007 1:38 pm G 2
WARNING
If you do decide to use the information provided by this page, please do not underestimate the Risk Factor. We had a few occurrences when a couple, unable to have a child by following medical advice, decided to use Jonas Method, but conceived at the moment with high value of Risk Factor. They did give birth to a child and of desired gender, but with serious mental and physical problems.
Explanations
• The period of maximal probability of conception begins 24 hours before the moment specified in the table.
• The probability of conception will be high despite the phase of your hormonal cycle on which such a moment falls. In fact, research shows that if such a moment falls on the days of menstruation, the probability of conception will be very high.
• In the 'Gender' column, 'B' means 'boy, 'G' - 'girl'. If there is a question mark, the indications are somewhat ambiguous. For example, 'B?' means that probably a boy, but it isn't that certain.
• Risk Factor ('Risk' column) is the least researched. Sometimes people say that they gave birth to a healthy child when Risk Factor was as high as 5. But there are cases when an abnormal child was born with RF 3 or 4. It would be reasonable to have it as low as possible and to use the periods with high RF only for contraception. Birth Date:
Day:
Month:
Year:
Birth Time:
Hour:
Minute:
Daylight Saving Tima at Birth
Time Zone of Birth:
Calculation Start Date:
(the calculation is made for one year, starting from some date, so choose here, from which date to start the calculation)
Day Month Year
Current Time Zone:
Note:
You have to know your birth time to use this method. If you don't, the uncertainty of the moment of conception can reach 24 hours, which might make the whole method useless.
If you cannot get your exact birth time, there are experts to calculate
your birth time mathematically from life events.
CAVEAT
Please note that although the discoveries of Dr. Jonas were thoroughly tested and confirmed by expert obstetricians, and although practical experience of some current non-medical advisors gives unconfirmed positive results, some independent follow-up statistical studies do not support Dr. Jonas' claims for fertility and gender selection. As an example, we were given the following reference: Dean et al., RECENT ADVANCES IN NATAL ASTROLOGY (Subiaco, AUSTL: Analogic, 1977), pp. 477-482.
Ajde molim vas za savete, kada je najbolje imati odnose , pre odredjenog termina,koliko da apstiniramo , treba li pogoditi tacno vreme..
Inace i ovulacija trebalo bi biti na 28.02
Hvala vam curke
![]()
Po informacijama kojim ja raspolažem odnosi obavezno 25,26,27 i 28.
Želim Vam uspjeh :D
ninatz nvala ti puno![]()
![]()
Prvi put sam ovdje i želim vas pitati!Imam redovne cikluse,28-29 dana,kao plodne dane sam uvijek računala 13-18d.c.,ali sad po Jonsonovoj metodi,unazad 6mjeseci,izbacio mi je plodne dane od 7. do 10.d.c.!Danas mi je 8.dan ciklusa,a od jučer me bole jajnici i leđa,pa sam posumnjala da nije ovulacija,ali malo mi je bilo prerano.Sluzi sma znala rijetko imati,al danas je obilna i nalik bjelancetu.Mislim da mi je to sad prvi put u životu,pila sam čaj od vrkute!Je li moguće imati tako rano ovulaciju?Osim čaja konzumiram u zadnja 2.mj.i B-complex,B6 i E200.
moguće, kako ne...samo kreni 8)
Meni se ovaj mjesec poklopila ovulacija sa tom mjesečevom, ali mi je risk 5 pa me sad hvata panika![]()
Nadam se trudnoći bez komplikacija...da bar ovaj mjesec nisam ni pročitala o Jonasovoj metodi, sad ne bi bila u strahu i nadala bi se svojoj prvoj trudnoći ;možda je sve to glupost, ali opet nikad se ne znam![]()
meni se poklopilo točno sa datumom kad sam ostala trudna, risk factor 2.....pa sad :/
za sad je sve ok, hvala Bogu!
E tek sad mi je stvarno panika. Piše ovako 09.09.2007. 10:17am,B faktor rizika 5 a ja u problemu. Pa mi sso "hopsali" baš tako tada jer je bio vikend a meni deveti dan ciklusa. I što sadt. To znači da ću imati šanse ako zatrudnim da mi dijete bude abnormalno. I najtužnije je što je to jedini visoki faktor rizika u cijeloj godini. :shock: :shock:
a ja ne kuzim zasto ti je panika - to je samo teorija, a ne znanstveno potvrdjena i utemeljena metoda i do sad se iks puta pokazala tocnom, ali i potpuno netocnom...
meni je to ko da vjerujem jer mi je ciganka gledala u dlan - mozda cu se zabavit s tim, ali zasigurno necu panicarit
Panika mi je zato jer sam prije tri godine morala prekinuti trudnoću u petom mjesecu trudnoće zbog abnormalnosti u razvoju ploda. Izračunala sam prema ovoj metodi vrijeme začeća za tu godinu i poklopio se i datum i spol a i faktor rizika. Pa sad bila to slučajnost ili ne, ali ne treba mi puno da se probude demoni panike. :/